Шри Ланка, официално наименование – Демократическата социалистическа република Шри Ланка, до 1972 г., известна и като Цейлон, е тропическа островна държава близо до южния бряг на Индийския субконтинент. Все повече туристи избират тази дестинация за своята почивка.

 

 

 

 

 

 

ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ
ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ НА ПОДПРАВКИТЕ И РАЙСКИТЕ МАЛДИВИ
Вълшебна комбинация, която ще разкрие пред вас уникалното културно наследство на Шри Ланка и романтиката на Малдивите.
Дати на заминаване:  15.10.2016
10 Дни / 8 Нощувки
Цени:
Тур на Шри Ланка + почивка на Малдивите в хотел Adaaran Ranalhi  4*All incl – 2190 евро
Тур на Шри Ланка + почивка на Малдивите в хотел Adaaran Hudhuranfushi 4*All incl – 2290 евро

 

 

 

 

 

Програма:
1-ви ден 15.10.2016    
Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 13:00 ч. за Коломбо през Доха.
2-ри ден 16.10.2016
Кацане в Коломбо в 09:35 ч. Посрещане от представител на местната фирма партньор. Трансфер до Сигирия (ок. 165 км). Настаняване в хотел Camellia Resort & SPA, 4* в района на Кандалама. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден 17.10.2016
Закуска. Отпътуване за Сигирия – една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – Лъвската скала, обект на Световното културно наследство. Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която  ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудени гледки, които ще предизвикат въображението ви. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не се изкачвал. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки откриващи се от там. Смята се, че крепостта е била дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени и до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които обитавали скалните будистки манастири в района. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълния маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи. Програмата продължава с посещение на град Полонаруа – втората столицата на Шри Ланка, датираща от  11-ти и 12-ти век. Тук ще видите останките от Кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на на Буда, в неговите традиционни три пози – „Изправения, Седящия и Полегналия” Буда. Посещение на залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и езерото Паракрама Самудрая. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4-ти ден 18.10.2016
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Дамбула – едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка. Градът е известен с едноименния будистки пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес  част от  Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През 12 век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан „Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.
Oтпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди  (70км) и попътно посещение на градина за екзотични подправки в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им и ще получите отговор на въпроса защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще видите демонстрации  за използване на подправките в кулинарията и медицината (аюрведа техники), известни по цял свят. Маршрута продължава с посещение на Канди – древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави до 1815 г., когато градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град, известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава свещения Зъб, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен. Настаняване в хотел Ozo Kandy 4*. Вечеря и нощувка.
5-ти ден 19.10.2016
Закуска в хотела. Предстои вълнуваща среща със слонове в селцето Пинавала, разположено на на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г.  Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Тук ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката. По пътя към Пинавала посещение на великолепната  Ботаническата градина Пераденя – една от най-красивите и впечатляващи ботанически градини в Азия. Създадена като градина за удоволствия от Крал Синхала, по-късно Пераденя била разширена и обогатена от британците. Тук ви очаква невероятно разнообразие от екзотични дървета, всякакви видове растения и цветя и възможност да попълните албумите си с красиви снимки. Пристигане в търговската столица на Шри Ланка – космополитният Коломбо. Настаняване в хотел Ramada Colombo, 4*. Вечеря. Нощувка.
6-ти  ден 20.10.2016
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището в Коломбо и полет до Мале. Пристигане в Мале. Трансфер до хотела с моторна лодка настаняване в 4*хотел по избор на база ALL INCLUSIVE. Нощувка.
7-ми ден 21.10.2016
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден 22.10.2016
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
9-ти ден 23.10.2016
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
10-ти ден 24.10.2016
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летище Мале за полет до Доха с Qatar Airways в 20:20 ч. Пристигане в Доха в 22:55 ч. и трансфер до транзитен хотел. Нощувка.
11-ти ден 25.10.2016
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището и полет на в 14:30 ч. за София. Пристигане в София в 19:40 ч.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цените включват:
•    Самолетни билет София – Коломбо – Мале – София с включени летищни такси (381 евро, подлежат на препотвърждение).
•    2 нощувки със закуски и вечери в хотел Camellia Resort & SPA 4* в Сигирия, www.camelliaresortspa.com
•    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ozo Kandy 4* в Kaнди,  www.ozohotels.com/kandy-srilanka
•    1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Ramada Colombo 4* в Коломбо, www.ramadacolombo.com
•    Транспорт с климатизиран микробус по описания маршрут.
•    Екскурзоводско обслужване на руски език по време на тура в Шри Ланка.
•    БОГАТА туристическа програма с включени входни такси във всички обекти по програмата – Сигирия, храмът на Свещения зъб в Канди, Дамбула, приюта за слонове в Пинавала.
•    Екскурзия до Полонаруа.
•    Посещение на ботаническата градина Пераденя.
•    Панорамна обиколка на Коломбо.
•    4 нощувки Малдивите, в хотел 4* All inclusive – по избор.
•    Транзитна нощувка в Доха на връщане.
•    Трансфери с моторна лодка от летище Мале до хотела на Малдивите и обратно.
•    Представител на туроператора по време на тура в Шри Ланка.
•    Медицинска застраховка за 10 000 евро на човек.

 

 

 

Цената не включва:
•    Виза за Шри Ланка – 35 щатски долара
•    Бакшиш за местния гид и шофьор: (заплащат се в България при доплащането на пакета, около 30 щатски долара на човек)
•    Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 02 930 23 55

 

 

 

 

Важно:
•    Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите – до 11:00 ч.
•    Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.94 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
•    Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.

 

 

 

 

Визов режим:
•    Виза за Шри Ланка – 35 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.

 

 

 

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ:
Camellia Resort & SPA 4*, Сигирия www.camelliaresortspa.com
Местоположение: Разположен в Audangawa, Сигирия, хотел Camellia Resort е отличното място за спокойно и удобно пребиваване. Стилен хотел с обширна, зелена територия и отлично обсужване. Хотелът е изграден в еко стил и разполага със СПА център, в който се предлагат релаксиращи аюрведа процедури на изгодни цени. Camellia Resort Spa предлага добре обзаведени стаи с безплатен Wi-Fi, както и открит плувен басейн.
В хотела: СПА и аюрведа център, открит ресторант, с ястия от традиционната кухня на Шри Ланка, индийски, китайски и европейски специалитети.
В стаите: Климатизираните вили в Camellia Resort са оборудвани със самостоятелен балкон, телевизор със сателитни канали и съоръжения за гладене, баня с душ или вана и тоалетни принадлежности.
OZO Kandy  4*, Kaнди  www.ozohotels.com/kandy-srilanka
Местоположение: нов, удобен хотел с отлични отзови и централно разположен в Канди и предлага чудесни панорамни гледки към града и реката.
В хотела: открит плувен басейн, безплатен WiFi достъп, фитнес център, обмяна на валута
В стаите: климатик и кът с диван за сядане, електрическа кана. Баня с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.
Adaaran Ranalhi 4*, Maldives ALL INCL, www.adaaran.com/clubrannalhi/
Местоположение: Хотелът е разположен в Южния Мале Атол. Неговото уникално местоположение предлага достъп до девствени плажове, отлични възможности за гмуркане и спокойна атмосфера за мечтана тропическа ваканция. До хотела се стига лесно и бързо с трансфер с моторна лодка от столицата Мале. Насладете се на вкусна местна и интернационална кухня с изобилие от морски дарове.
В хотела: основен ресторант, бар, магазин, СПА център, тенис на маса, плажен волейбол, плажен футбол, магазин, риболов, гмуркане, водни спортове, Wi-Fi в общите части.
В стаите: Хотелът разполага с 96 стандартни стаи, разположени на брега и 34 бунгала във водата. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с вана/душ, минибар (платен), сет за чай/кафе, сейф, балкон или тераса.
Adaaran Hudhuranfushi 4*, Maldives, ALL INCL,
www.adaaran.com/selecthudhuranfushi/
Прекрасна тропическа зеленина, безгрижна атмосфера и чудесни условия за водни спортове и сърф. Хотелът е разположен на голям зелен остров. Двете страни на острова са доста различни. Едната е по-спокойна и идеална за истински релакс. Другата страна е по-ветровита и подходяща за водни спортове. Най-добрите места за гмуркане и шнорхелинг са разположени в северната част на острова. Крайбрежните води изобилстват от екзотични морски обитатели – пъстри риби, скатове и костенурки.
В хотела: Хотелът работи на база All Inclusive – шведска маса с местна и интернационална кухня. Ако сте почитателни на блюдата от морски дарове, за вас подходящо място е а-ла-карт ресторантът Sunset, който предлага прекрасна гледка към пристанището. На ваше разположение са няколко бара с екзотични освежаващи коктейли.
В стаите: Вилите в хотела са светли и модерно обзаведени, със сламени покриви. Плажните вили (Beach Villas) са пръснати из острова по протежение на морския бряг. Водните вили (Ocean Villas) са в отделна част на острова, разположени над водата с директен достъп до океана.

 

24

Translate »