Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.
В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.
A  Дубай е синоним на бъдещето. Град, който всекидневно се променя, доказвайки на практика как пустинята може да се превърне в рай.

 

 

Шри Ланка и Дубай
Маршрут: София – Дубай – Коломбо – Негомбо – Пинавела – Минерия – Сигирия – Дамбула – Канди – Нуара Елия – Хикадува – Коломбо – Дубай – София
Дати:
14.10.2016 – 23.10.2016
10 дни/ 8 нощувки
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1795 евро/ 3511 лв. при записване до 30.04.2016 с включени летищни такси
Стандартна цена: 1995 евро/ 3902 лв. с включени летищни такси

 

Предимствата в тази програма:
•    Удобни полети
•    Включена в цената петдневна обиколка на Шри Ланка – „Вечно зеления остров“, която ще ви запознае с основните забелжителности!
•    Включени в цената входни такси за обектите в Шри Ланка
•    Нощувки в 4* хотел в Дубай с отлична локация
•    Богат избор от допълнителни екскурзии в Дубай или възможност за плаж
•    Лицензирани местни екскурзоводи
•    Водач – преводач от фирмата организатор при минимум 14 човека

 

Програма
Ден 1 /14.10/ – София – Дубай
Излитане от София в 16:10 ч. Кацане в Дубай в 22:00 ч. Излитане от Дубай в 23:00ч.
Ден 2 /15.10./ Шри Ланка – Коломбо
Кацане в Коломбо в 05:10 ч. Посрещане и обиколен тур на Коломбо, бивша столица на страната, чието име е дадено от португалците през 1517 година в чест на великия мореплавател Христофор Колумб. Колониалната епоха, старите будистки и хиндуистки храмове, шумните базари контрастират с многоетажните небостъргачи, модерните търговски центрове и транснационални хотели. Коломбо е известен и със своите ювелирни магазини. Бижутата със сапфири са признати за най-добрите в света. Отпътуване за Негомбо – град на 30 км от Коломбо, един от най-големите риболовни центрове на острова, с развита туристическа инфраструктура. Нощувка в хотел „Suriya Resort“ 4* или подобен.
Ден 3 /16.10/ СИГИРИЯ – ДАМБУЛА
След закуска отпътуване за Сигирия. По път  сме предвидили посещение на Центъра за отглеждане на слонове Пинавела, основан през 1975г. Тук се отглеждат предимно слонове-сираци. Ще наблюдавате как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаете с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата. С повече късмет можете да присъствате и на дневното къпане на слончетата в близката река. Пристигане в Дамбула. Настаняване в хотел „The paradise“ 4* или подобен. Следва джип сафари в Minnariya – национален парк, където слоновете живеят на свобода в естествения си хабитат. Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 4 /17.10/ Канди
След закуска посещение на скалната крепост Сигирия, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века. По път за Канди ще посетите Градината с подправките, където ще се запознаете с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина на отглеждането им. Предстои посещение на дърворезбарска работилница и възможност да се запознаете с един от най-традиционните занаяти на острова. Продължавате към Канди, като пътят се вие край живописни хълмове.
Канди е планински курорт, на 500 м надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Основната му забележителност, която ще посетите, е Храмът на свещения зъб на Буда „Далада Малигава”, строен в периода  XVI – XIX век – една от реликвите на Шри Ланка. Настаняване в хотел Cinnamon Citadel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 5 /18.10/ Нуара Елия – Хикадува
Закуска и отпътуване за  Нуара Елия, малък кокетен град със силно британско влияние, наричан „Малка Англия”. Тук ще посетите чайна плантация и фабрика, където се произвежда прочутият и добре познат и у нас цейлонски чай. Следва трансфер до Хикадува – курортно градче с удивителни плажове, заобиколени от кокосови палми, с десетки хотели за всеки вкус и бюджет, с атмосфера за безгрижна почивка и уникален коралов риф с изумителна красота на подводното богатство. По път ще посетите старинната крепост Галле. Настаняване в хотел Chaaya Tranz 4* или подобен. Свободно време за плаж. Нощувка.
Ден 6 /19.10/ Хикадува
Закуска. Време за пълна почивка на плажа. Нощувка.
Ден 7 /20.10/ Коломбо – Дубай
След закуска трансфер до Коломбо. Полет в 11:30 ч. и кацане в Дубай в 14:40 ч. Посрещане и трансфер до хотел Golden Tulip 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.
Ден 8 /21.10/ Дубай
След закуска по желание предстои сити тур на Дубай с екскурзовод на български език. По време на тази обиколка ще видите старата и новата част на града и някои от неговите най-емблематични туристически забележителности: 7-звездния хотел с форма сърф Бурж ал Араб, кулата Бурж Халифа /най-високата в света/, най-внушителните на планетата танцуващи фонтани, палмовите острови с бижуто им хотел Атлантис и др. След обяд или вечерта по желание посещение на наблюдателната площадка на 124-тия етаж на кулата Бурж Халифа, от която се открива страхотна гледка към целия град, и спектакъла на танцуващите фонтани.
Ден 9 /22.10/ Дубай
Закуска. Свободно време или екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувка.
Ден 10 /23.10/ Дубай
След закуска трансфер до летище за полет в 10:50 ч. Пристигане в София в 15:10 ч.

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:
•    Самолетен билет София – Дубай – Коломбо – Дубай – София (с ръчен багаж 7 кг и чекиран багаж 23 кг.)
•    Летищни такси (59 евро/ 115 лв) към 15.02.2016 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
•    5 нощувки със закуски в 4* хотели в Шри Ланка
•    2 вечери в Шри Ланка (в Дамбула и в Канди)
•    3 нощувки със закуски в 4* хотел в Дубай
•    Екскурзии в Шри Ланка по програмата
•    Трансфери летище – хотел – летище в Шри Ланка и в Дубай
•    Обслужване от местни лицензирани екскурзоводи
•    Медицинска застраховка с асистанс с лимит на отговорност 20 000 евро
•    Водач – преводач от фирмата организатор при минимум 14 туриста

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•    Виза за Шри Ланка – 35 USD/ 61 лв.
•    Такса „Туристически дирхам“ в Дубай – 15 AED на стая на нощувка
•    Допълнителни екскурзии в Дубай:
•    Бурж Халифа и Дубай МОЛ – 65 EUR/ 128 лв.
•    Вълшебните градини – 45 EUR/ 90 лв.
•    Джип сафари – 55 EUR/ 108 лв.
•    Сити тур на Дубай – 35 евро/ 69 лв.

 

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
БУРЖ ХАЛИФА И ДУБАЙ МОЛ
Tази екскурзия се провежда след сити тура на Дубай. Включва билет за наблюдателната площадка на 124-тия етаж на Бурж Халифа – кулата, която премина психологическата граница от 800 метра /висока е 824 м/, от която се открива страхотна панорамна гледка към целия град. Ще имате достатъчно време за шопинг в Дубай МОЛ, най-големият търговски център в емирството, а вечерта да се насладите на шоуто на атанцуващите фонтани, най-големите в света.
ВЪЛШЕБНАТА ЦВЕТНА ГРАДИНА
Вълшебната градина – Dubai Miracle Garden, най-голямата цветна градина в света. Тя е дом на 45 милиона растения и поразявая погледа на посетителя с огромните цветни сърца, килими и арки, с героите от приказките като Гъливер, с най-известните туристически ембчлеми на планетата начело с Айфеловата кула. Рядко може да се види такава красота!
ДЖИП САФАРИ
В ранния след обяд започва запомнящото се сафари с джипове из пустиннитие дюни край Дубай. Нещо като умалено копие на прочутото рали Париж – Дакар. Ще ви возят истински виртуози на волана. След „ралито“ ще отседнете в бедуински лагер за вечеря с барбекю и традиционни танци от Ориента. Завръщане в Дубай.
Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10 човека
Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
________________________________________
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» – от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД”.
Курортни такси:
Такса „Туристически дирхам“ в Дубай – около 15 AED на стая на нощувка

 

Translate »