Миниатюрният адриатически бряг на Черна гора е разположен в подножието на Динарските планини. Оградените с крепостни стени малки градчета и смесицата от православни и католически църкви, както и културната комбинация от черногорци, сърби, босненци, албанци и хървати, оцелели след превратностите на историята, правят атмосферата в Черна гора очарователна.

 

 

 

 

 

ЧЕРНА ГОРА – почивки – 2016
Подгорица-Сутоморе-Будва-Котор-Бар-Шкодренско езеро-Дубровник-Тирана-Охрид
(автобусна ГАРАНТИРАНА програма – 6 дни / 5 нощувки – без нощни преходи)
Цена от:395лв.

 

 

 

 

    Пътуване с лицензиран, комфортен автобус;
    Настаняване в живописния курорт Сутоморе с прекрасен пясъчен плаж;
    5 нощувки със закуски и вечери в избрани хотели;
    Възможност за екскурзии до Будва, Котор и Дубровник;

Всичко това, съчетано с кристално чистата морска вода, романтични заливи, разнообразна кухня и прословутото славянско гостоприемство, допринася за една незабравима екскурзия.

 

 

 

 

 

 

 

Програма
ДЕН – І    София – Сутоморе (720км)
Отпътуване от София в 06:00 часа от стадион „В.Левски” по маршрут: София-Калотина-Ниш-Кралево-Чачак-Ужице-Златибор-Приеполе-Биело поле-Мойковац-Подгорица-Сутоморе /Черна гора/. Маршрутът минава през красиви природни местности в района на Сърбия – Ужице, Златибор, Приеполе. След преминаване на границата пътя продължава покрай Мойковац, Национален парк Биоградска гора и следва каньона на река Тара. Със своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големият каньон в Европа и втори в света (след Гранд каньон в САЩ), част е от Национален парк „Дурмитор“, включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. След преминаване покрай столицата на Черна гора – Подгорица, следва кратка почивка и фотопауза на Шкодренското езеро – най-голямото езеро на Балканския полуостров. Пристигане в курорта на Адриатическо море привечер. Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. През 19 век е част от империята на Хабсбургите и по-късно от Австро-унгарската империя. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея за разходки са разположени множество магазини, кафенета, клубове и ресторанти. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – ІІ    Свободен ден. БОНУС – посещение на гр. БАР (Черна Гора)
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта. Късния следобед – БОНУС – посещение на град Бар /включено в цената/. Бар е един от курортните градове на Черна Гора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. От крепостните стени обграждали някога града се открива невероятна гледка към върховете, маслиновите насаждения и неповторимо тюркоазено синьо море. В началото на ХХ в. до Бар е изградена железница, която влиза в Книгата на рекордите на Гинес, благодарение на селището Лимляни, което остава в историята с най-големия брой гари в света. Бар е и първият град на Балканите, в който е изграден радиотелеграфен пост. Но рекордите, с които е известен градът, не спират дотук. В покрайнините му се намира най-старата маслинова плантация в света. Някои от дърветата надхвърлят 2000 години. Едно от най-старите маслинови дървета също е тук – Старата маслина. Тя вече не ражда плодове, но все още е жива и хвърля сянка с диаметър над 10 м. В Бар минаваме покрай резиденцията на крал Никола – дворец от 1855г., построен от червени тухли  и обграден от живописни зелени площи, покрай красивите крайбрежни алеи, църквата, изкачване с автобуса до Стария Град – руини от един цял град, разположен в подножието на планина Румия, с  добре запазена часовникова кула от турско време, останките на катедралата “Свети Георги” и джамия от 17-ти век, изградения от турците през 17 век аквадукт, състоящ се от 17 дъги. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – ІІІ    БУДВА (Черна Гора)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Следобед – по желание /срещу допълнително заплащане/ – полудневна екскурзия до  Будва – метрополиса на Черна гора. По пътя кратка спирка за фотопауза при остров Свети Стефан – най-луксозният курорт в Черна гора, не напразно наричан черногорското Монако. Архитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отсядат знаменити личности и холивудски звезди. С над 3500 годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.). Свободно време за разходка и посещение на множеството приятни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси по специфични местни рецепти, поляти с Никшичко пиво и вино „Црногорски Вранац“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – ІV    ДУБРОВНИК (Хърватия)
Свободно време за почивка и плаж или по – по желание /срещу допълнително заплащане/ – целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватия/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа, макар да се е образувал не от глетчер, а от потънал речен каньон. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата „перла на Адриатика”. Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове –  романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска. Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври туристите прииждат от всички краища на света. От сутрин до вечер те кръстосват града в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура, обнединена само в едно име – Дубровник. Целодневна туристическа програма с местен екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните  забележителности в града: Градските стени, Крепостите Минчета и Бокарт, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата „Св. Спас” – известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата „Св. Влах” – покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе (Черна гора) вечерта. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – V    КОТОР и ПЕРАСТ (Черна Гора)
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или – по желание /срещу допълнително заплащане/ – полудневна екскурзия до средновековния бисер Котор и живописния Пераст. Красотата на Котор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат „невестата на Адриатика”. Градът се намира в най-уединената част на залива Котор, на югоизточния бряг на Адриатическо море. Сгушил се е в тясното плато в подножието на варовиковия планински масив Ловчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските варовикови масиви Орйен, Радостак и Добростица. Заради автентичния средновековен облик на Стария си град, през 1979 г. Котор е включен в списъка на ЮНЕСКО. Разположен на самия край на Которския залив, с асиметрична форма, с тесни лабиринтообразни улички и изобилие от културни паметници, Старият град е най-голямото и добре запазено древно селище от градски тип в Черна гора. Туристическа програма: пешеходна обиколка на стария град – църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Свободно време в Котор. Отпътуване за Пераст – най-красивото малко градче в Которския залив. Пераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско влияние. До Пераст се намират два малки острова: единият е „Свети Георги”, а другият – Госпа от Шкрпела (Богородица на Скалата). На всеки от тях има по един живописен параклис. Госпа от Шкрпела представлява интерес с това, че е единственият изкуствено създаден остров в Адриатика. През 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху която двама моряци от Пераст открили рисунка на Света Богородица. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН – VI    Черна Гора – Албания (Тирана) – Македония (Охрид) – София
Закуска. Отпътуване за България през Албания и Македония по различен маршрут, който ще ви даде възможност да се порадвате на още прекрасни кътчета от района. Пътят минава покрай морския бряг на Ядранско море и след границата продължава покрай живопистни местности в албанския дял на Шкодренското езеро и реките Бояна и Дрин.
БОНУС – посещение на албанската столица Тирана – централната част ни показва един модерен и добре развиващ се туристически център. Пътят ни продължава покрай град Елбасан – един от големите индустриални центрове на Албания към границата с Република Македония. Ще имате възможност да се насладите на красивите гледки покрай Охридското езеро – най-дълбокото езеро на Балканския полуостров, и едно от най-старите на света, разделено между Република Македония и Албания.
БОНУС – посещение на Охрид – вековен град, свързан с българската история, наречен неслучайно македонската Мека за туристите. През 1980 година езерото заедно с неговото крайбрежие и града са обявени от ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Маршрута ни продължава покрай град Скопие-столицата на Македония, ГКПП Гюешево-Кюстендил-Дупница.
Пристигане в София късно вечерта.

 

 

 

 

 

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

KORALI Hotel – 2* (Сутоморе)

www.korali.me

База изхранване: НВ (закуска и вечеря, без включени напитки)
Гарантирани стаи – моментално потвърждение

21.05–26.05 25.06–30.06 01.09–06.09 20.09–25.09
На човек във двойна стая / НВ 395 лева 425 лева 445 лева 415 лева
3-ти възрастен в двойна стая / НВ 395 лева 425 лева 445 лева 415 лева
Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло / НВ 145 лева 145 лева 145 лева 145 лева
Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло / НВ 265 лева 285 лева 295 лева 275 лева
Доплащане за ALL INCLUSIVE LIGHT – възрастен N/A 138 лева 138 лева 138 лева
Доплащане за ALL INCLUSIVE LIGHT – дете до 12 год. N/A 69 лева 69 лева 69 лева
Чадъри и шезлонги на плажа се заплащат: цени за гости на хотела на плажа пред бийч бара: 3-4 ЕВРО за 2 шезлонга и чадър на ден

ALL INCLUSIVE LIGHT – местни безалкохолни и алкохолни напитки (вино и бира, без твърд алкохол)

 

 

 

 

 

 

 

 

SATO RESORT – 4*+ (Сутоморе)

www.satoresort.com

База изхранване: НВ (закуска и вечеря, без включени напитки)
На заявка

21.05–26.05 25.06–30.06 01.09–06.09 20.09–25.09
На човек във двойна стая изглед градина / НВ 445 лева 485 лева 545 лева 445 лева
3-ти възрастен в двойна стая изглед градина / НВ 325 лева 345 лева 365 лева 325 лева
Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни – изглед градина / НВ 295 лева 315 лева 335 лева 295 лева
На човек във двойна стая изглед море / НВ 505 лева 555 лева 625 лева 505 лева
3-ти възрастен в двойна стая изглед море / НВ 345 лева 365 лева 385 лева 345 лева
Дете 2-12 год. с 2-ма възрастни – изглед море / НВ 315 лева 335 лева 355 лева 315 лева
Доплащане за пълен пансион (обяд)) 80 лева 80 лева 80 лева 80 лева
Доплащане за ALL INCLUSIVE (дете или възрастен) 120 лева 120 лева 120 лева 120 лева

Чадъри и шезлонги – безплатно на басейна и на собствен плаж

 

 

 

І. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
    Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
    5 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
    Бонус – посещение на град Бар;
    Бонус – посещение на столицата на Албания – Тирана;
    Бонус – посещение на Охрид;
    Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 10 000 ЕВРО;
    Всички гранични, пътни, магистрални и фериботни такси;
    Водач от фирмата по време на пътуването, през целия престой в Черна гора и екскурзоводско обслужване.

 

 

 

ІI. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
    Разходи от личен характер;
    Входни такси на посещаваните обекти;
    Курортна такса (заплаща се на място при настаняване в хотела): 7,50 евро – възрастен, деца до 12 г. – 2,5 евро, деца 12-18 г.–5 евро за целия престой;
    Допълнителните екскурзии:
    Полудневна екскурзия до град Будва (Черна гора) – 15 лева;
    Целодневна екскурзия до Дубровник (Хърватия), туристическа програма с местен екскурзовод – 50 лева;
    Полудневна екскурзия до Котор и Пераст (Черна гора) – 25 лева;
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи.
Деца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.
    Входни такси на посещаваните обекти по желание (цените са ориентировъчни и ИМТУР не носи отговорност за техните промени)
o    Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 2 €
o    Музея на морето в Котор: вход за индивидуални туристи – 1.50 €
o    Катедралата «Св. Трифон» в Котор: вход за индивидуални туристи – 1 €
o    Крепостната стена в Котор: вход за индивидуални туристи – 1 €
o    В Черна гора се заплаща в ЕВРО
o    Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 50 HRK
o    Кнежев двор (бившата резиденция на Ректора): вход за индивидуални туристи – 25 HRK
o    Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 15 HRK
o    Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 20 HRK
o    Национална валута на Хърватия – куна (HRK); 1 € ~ 7.6 HRK

 

 

 

III. ДРУГИ:
    Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
    Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
    Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 120 лв
    Всички деца ползват седалка в автобуса
    Туристите се застраховат в ЗК„УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
    Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
    НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!

 

 

28

Translate »