Облян в есенни тонове и аромат на вкусни гозби Димитровград ни приветства със своя фестивал на сушеницата – да го открием заедно !!!!

И тази година в Димитровград качествените местни меса, приготвени по традиционен начин ще привлекат много туристи в „Дни на Царибродската сушеница“ , в който взимат участие над 100 производители на различни пушени меса от Сърбия и България.

 Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви каним на този кулинарен фестивал ,където ще можете да опитате и други традиционни домашни продукти от Димитровградския район,а също така и ще опитате и от местните вина и ракии

 

и всичко това на невероятната цена от

35 лв с тръгване от Пловдив

20 лв за тръгване от София  

 

дата на провеждане: 17.11.2018г.

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИЯ ОТ ФЕСТИВАЛА НА СУШЕНИЦАТА В ДИМИТРОВГРАД

 

 

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

В 6.30 ч. отпътуване от Пловдив ,в 8.00ч. отпътуване от София по маршрут София – КПП  Калотина – Димитровград и пристигане в Суковския манастир „Успение Богородично“. Той е стар български православен манастир в Западните покрайнини, намиращ се на десния бряг на р. Ерма. Църквата, посветена на Успение Богородично, според вградените строителни надписи, е построена от майсторите Минчо и Гога, започната в 1857 и завършена в 1858 г. По преданието, това става благодарение на Сали бей (друговерeц) от гр. Пирот, който издига новата църква върху основите на по-стара в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана в 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което свидетелства зографския надпис при входа. Най-забележителна е фреската на Св. Богоридица – Утешителка, изобразена с ангелски крила.
Отпътуване за Димитровград където ще се включим във фестивала на „Царибродската сушеница“, в който взимат участие над 100 производители на различни пушени меса от Сърбия и България.
Царибродската шушеница е приготвена с тайни подправки и се слави с неповторим вкус. Ще имаме възможност да опитаме и други традиционни домашни продукти от Димитровградския район, както и местни вина и ракии. За доброто настроение на посетителите ще се погрижат фолклорни състави. Свободно време за разходка, обяд и шопинг. Отпътуване за България в 16.00 ч.,пристигане в София и Пловдив късно вечерта.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с луксозен автобус

всички магистрални и пътни такси за Р. Сърбия

Посещение на Суковския манастир

Посещение на фестивала на сушеницата в Димитровград

Екскурзоводско обслужване

Медицинска застраховка

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Лични разходи

Застраховка “Отмяна на пътуването“

 

 

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА:

 

 

 

Translate »