И след успешно провелия се фестивал на пегланската кобасица в Пирот в края на януари 2019г, нека се върнем отново в пределите на нашата Родина – България и отправим поглед към Стара планина, близо до гр. Троян ,където е сгушено китното възрожденско градче Априлци . На 02.03.2019г. градът за осма поредна година ще бъде домакин на провеждащия се ежегоден фестивал на греяната ракия и сланината.

  Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП отново ще Ви направи съпричастни на събитието , като организира посещението му  за всички,които желаят да го посетят.

Тръгването ще е от Пловдив ,а цената е повече от празнична:

 

35 лв/човек ,като в посещението е включено и посещение на Троянския манастир

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ СЪБИТИЕТО :

 

 

 

                                      ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

02.03.2019г. -СЪБОТА

в 06.30ч. отпътуване от Сточна гара  Пловдив в посока Карлово .Преминаване на Троянския проход ако не е затворен и се отправяме към Априлци. Ако Троянския проход е затворен , се преминава Стара Планина през Шипченски проход по маршрута Калофер – Шипка -Габрово – Априлци. Около 10.30 ч. пристигане и включване в мероприятието . Посетителите ще имат възможност да се насладят на невероятните кулинарни изкушения и фолклорни изненади на това докоснато от Бога място. Най-голямата атракция е приготвянето на така наречената „бабина гозба”, която се прави в огромен тиган от 20 кг. сланина, 500 яйца и 30 кг. праз лук. Посетителите могат да участват и в ежегодните конкурси за най-вкусни ястия със сланина и „най-блага“ греяна ракия.

Организаторите на голямото мартенско мероприятие подготвят и разнообразни конкурси, в които могат да участват всички желаещи:
„Надпревара за най-вкусна и крехка сланинка”
• „Кулинарна изложба – базар за ястия със сланина”
• „Конкурс за домашна ракия – ароматна, идеална на градус, чудесна на вкус”
• Kонкурс за детска рисунка „ Празникът, видян през моите очи”.
Отличените в надпреварите ще получат награди и грамоти, а Голямата награда – живо прасенце, ще зарадва победителя в конкурса за най-крехка сланинка.
Грижейки се за доброто Ви настроение, певецът Райко Кирилов отново ще зарадва многобройните си почитатели. В мероприятието ще участват още оркестри, танцови формации и различни изпълнители. Талисманът на празника, триметровото розово прасе – гигант, ще радва малки и големи, които ще имат възможността да запечатат момента и да съхранят емоцията от тържественото събитие. Със специално изработените сувенири посетителите ще отнесат спомена за едно незабравимо преживяване, което си заслужава да се изживее отново и отново.
За съхраняване на българските традиции и обичаи всички желаещи могат да облекат и традиционно народно облекло – символ на етническото единство и многообразие на традиционната българска култура.
Под мотото: „Всички заедно да загърбим материалното време, в което живеем, потапяйки се в духа на празника, човечността и българщината”, приветстваме всички родолюбиви българи с „Добре дошли!” и „Наздраве!”.
 В късния следобед , хапнали ,пийнали и заредени с добро настроение ще се отправим към  Троян и посещението на Троянския манастир и Орешака . В късния следобед отпътуване за Пловдив и прибиране в града вечерта.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Комфортно пътуване с автобус

Представител от фирмата по време на цялото пътуване

Посещение на празника на  греяната ракия и сланината в Априлци и включване в мероприятията.

Посещение на Троянския манастир и Орешака

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Медицинска застраховка -2 лв/човек- можете да я сключите при нас

Разходи от личен характер

 

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА:

Минимален брой туристи – 35 човека

 

 

 

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ЗАПИСВАНИЯ ЧРЕЗ КОНТАКТНАТА ФОРМА НА САЙТА ИЛИ НА ТЕЛ: 0889080606 ИЛИ 0885713004

 

 

 

Галерия със снимки от събитието :

 

Translate »