Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви поканим на едно незабравимо уикенд двудневно пътешествие до Сърбия, Ниш и природния феномен Дяволският град  на уникалната цена от

                                            105 лв за тръгване от София 

Нормална цена 125 лв. Трансфер от Пловдив +25 лв.

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ :

11.02.2017г., 01.04.2017г., 03.06.2017г., 26.08.2017г., 07.10.2017г., 04.11.2017г.,

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1 ДЕН : Тръгване от съответните градове :

  • от Ямбол в 02:30 ч (+ 30 лв)
  • от Сливен в 03.00 ч.(+30 лв.)
  • от Стара Загора в 04.00 ч.(+25лв)
  • от Пловдив в 5.30 ч.(+25лв)
  • от София в 7.30 ч. – автогара “СЕРДИКА“

По маршрут на движение : София – Калотина – Ниш. Пристигане в Ниш до обяд и разглеждане на римското селище Медиана – останки от римски дворец от IV в. на император Константин. Разкопките разкриват мозайки, форум и гигантски склад за зърно. Разглеждане на Челе Кула – паметник съхраняващ черепите на убити сръбски войници в битката при Чегар от 1809 г. за освобождението на Сърбия от турско робство. Войводата Стефан Синделич в отчаянието си да отблъсне турската войска,  взривява барутните складове, като убива себе си и голям брой турски войници. Сърбите определят Челе Кулакато на важен паметник на националната гордост. Пешеходна разходка в центъра на Ниш.Разглеждане на Нишка крепост, Цитаделата. Това, което е оцеляло до наши дни, е построено от турците през XVIII в., макар че мястото е било укрепление още от римско време. В наши дни крепостта е градската градина на Ниш с кафенета, ресторанти, будки и въртележки; Площадът на Освобождението с паметника на освободителите. След обяд настаняване в хотел. По желание и срещу допълнително заплащане – Вечеря в ресторанта на хотела . Нощувка. 

2 ДЕНЗакуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Дяволския град – природен феномен разположен на южния склон на връх Радан, на десния бряг на Жълтата река в централна Сърбия. Представлява комплекс от каменни пирамиди и често е сравняван с Белоградчишките скали. Името на града е дадено от жителите му. Пясъчните образувания са нетрайни и непрекъснато се отмиват от дъждовете. Затова и хората отъждествяват промените с борбата за власт на дяволи.. Дяволска” е и водата на това място, защото е черна. Мистиката на мястото се допълва от шумовете, създавани от вятъра между пирамидите. Във въздуха се носят “дяволски въздишки”. Свободно време за разглеждане и снимки.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ДЯВОЛСКИЯ ГРАД .  ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ :

 

 

  Отпътуване в посока Ниш – Суковски манастир. Посещение на Суковският манастир „Успение Богородично“ – стар български православен манастир, в Източна Сърбия. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Според предание Сали бей от Пирот става ктитор на манастира, като издига новата (настоящата) църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздравяването на сина си Емин. Църквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Нартексът на манастирската църква е обновен в 1947 г., а самата църквата е реконструирана цялостно през 1974 година. При реконструкцията са открити много находки, които днес са в Музея на Понишавието в Пирот.

Отпътуване за България. Пристигане в София в късен следобяд.  Пристигане в останалите градове вечерта.

ЦЕНИ ЗА НОЩУВКА  ОТ СОФИЯ :

човек в двойна / тройна стая единична стая дете до 12 г. в стая с 2 ма възрастни
105 лв. 145 лв. 85 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

транспорт с комфортен туристически автобус 3*  (климатик, видеосистема, минибар);

1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ниш

туристическа програма в Ниш;

посещение на Суковски манастир

екскурзоводско обслужване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Мед. застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” – доплащане за лица до 64 г – около 2 лв/ден

Посещение на природният феномен „Дяволският град” – при минимум 20 души, цена 20 лв

Входни такси за посещаваните забележителности: Челе кула – 150 динара, Римско селище Медиана – 150 динара

Вечеря в ресторанта на хотела – при минимум 20 души, цена 19 лв /без напитки/

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит  в размер на 50 % от сумата на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването- 40 туристи.

Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване.

Тук можете да разгледате няколко галерии със снимки от посещаваните обекти по маршрута :

снимки на Ниш:

 

снимки на Дяволския град :

 

снимки на  Суковският манастир „Успение Богородично“    

     (85)

 

Translate »