Истанбул е град с много лица, едновременно „забулен” и модерен, град, в който всяка улица и всеки камък е белязан от историята. Този мегаполис е бил притегателен център през цялото си съществуване. Той никога не е принадлежал нито на Европа, нито на Азия. Истанбул винаги е бил на границата между два свята, кръстопът, на който се срещат и преплитат влияния, идеи и култури от цял свят.

И днес Истанбул е мечтана дестинация. Ако решите да се отправите натам, ви препоръчваме да пристигнете в ранни зори. Иначе рискувате да прекарате целия ден в задръствания по огромните булеварди на този 14-милионен град. Но поради интензивния нощен живот, който продължава до малките часове, рано сутрин градът е тих и пуст и човек има чувството, че е съвсем сам, сякаш единствен негов изследовател.

Всички големи забележителности са на няколко минути една от друга – Синята джамия, дворецът Топкапъ, Хиподрумът с Египетския обелиск, цистерната на Базиликата. Но безспорен символ на града е църквата „Света София”. Внушителният паметник, завещан от Византия, е считан за образец на изкуството на тази империя и за най-впечатляващото инженерно постижение на времето си. Той оказва силно влияние върху архитектурата от Османската епоха и много от джамиите в Истанбул са построени по архитектурния план на „Света София”. Различните лица на Истанбул се „оглеждат” в тази необикновен храм, където един до друг са разположени образът на Богородица и надписите от Корана. 900 години той е бил православен, 500 години джамия, а през 1934г. турският президент – реформатор Кемал Ататюрк премахва религиозните функции на „Света София“ и я превръща в музей, убеден, че тя е част от световното културно наследство.

 Трудно е да разказваш за Истанбул. В него има някаква магия, която трябва да бъде изживяна. Това е град, който всеки е искал за себе си – перси, византийци, българи, араби, викинги, кръстоносци, османлии. Град, който е събрал историята на Европа и Азия, блясъка и конфликтите на цели епохи. Затова единственият съвет, който можем да ви дадем за Истанбул, е – отидете и откраднете няколко мига само за себе си!

 Ние от Туристическа Агенция “ ТЕСКО ГРУП“ изпълняваме Вашите желания . Елате с нас , резервирайте при нас и нека заедно посетим  този многомилионен град – Истанбул и то точно през месец април, когато се провежда и прочутия фестивал на лалето . И понеже е празник и цената е празнична 

 

 

            169 лв за 3 дни / 2 нощувки с включени закуски в хотел ,

който се намира около центъра в квартал Лалели

    

                   ГАРАНТИРАНО ТРЪГВАНЕ И ОТ ИХТИМАН – 179 лв

 

                                         ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ  + 70 лв.

 

               ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ : 05.04. – 07.04.2018 г.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ФЕСТИВАЛА НА ЛАЛЕТО :

 

 

 

 

                                                           ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

1-ВИ  ДЕН.

  Тръгване от Ихтиман в 02.30 ч.,  от Пловдив в 04.00ч от паркинга на хотел“Тримонциум“ за Р.Турция. Пристигане в Истанбул – огромен съвременен град, прочут със своите великолепни забележителности. Настаняване в хотел***. Туристическа програма по желание: – разходка с корабче по Босфора: мостът „Галата“, кулата“Галата“, пристанището, новия султански дворец „Долма Бахче“, „Чираан Палас“-бивша султанска резиденция, превърната в един от най-престижните хотели в света, кварталът“Ортакьой“, отбранителните крепости, летния сулнатски дворец „Бейлербей“, Кулата на девицата. По желание вечеря в атрактивен турски ресторант с шоу програма.Нощувка.

 

2-РИ ДЕН.

Закуска-07.30-08.30ч.От 09:00ч. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод на български език:

Европейска част – квартал“Фатих“ /най-стария мюсюлмански квартал в града/, Аквадукта валента, древните градси стени, останки от Византийския дворец „Влахерна“, квартал“Левент“ / тук са най-модерните търговски и банкови центрове на града/, крепостите Румели Хисар и Анадолу Хисар.

Азиатската част – Преминава се през въжения мост над Босфора. По крайбрежния път на Азиатската част на града ще имате възможност да се любувате на много стари вили, летни дворци и резиденции, някогашни рибарски селища, превърнати днес в най-изисканите и скъпи жилищни райони. Преминава се прокрай Бейлербей / втория дворец край Босфора, използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица./На хълма Йеди тепе или Чамладжъ 30 минути почивка за снимки на великолепната панорама към Европейската част на Истанбул.

Връщането към Европейската част става през първия мост над Босфора, квартала Бешикташ/ един от първите заселени райони край Босфора/, покрай двореца Долмабахче / новия султански дворец/, кулата Галата и моста „Галата“ над“Златния рог“- залив, който разделя европейската част на града на Нова и Стара част/, посещение на българската църква“Св.Стефан“ от вън. Пешеходна разходка в историческата част на града: Хиподрумът – център на града в началото на нашата ера. Това е огромно съоръжение за конни състезания с няколко паметници от древността; Синята джамия/ посещение/ – една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета ; музея“Света София“ / отвън/ – епископална църква на византийската столица, а след идването на османците през 1453г. превърната в джамия; стария султански дворец „Топ Капъ„ /отвън/. Свободно време или туристическа програма по желание: посещение с местен екскурзовод на стария султански дворец“Топ Капъ“ или „Света София“/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души/. Свободно време. По желание екскурзия „Нощен Истанбул“ – панорамна обиколка с автобус на центъра на старата европейска част на града, моста“Ататюрк“ над „Златния рог“, площад“Таксим“ – любимо място на турската младеж и интелегенция в новата европейска част на Истанбул, квартал“Ортакьой“ с многобройни ресторанти и нощни барове, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора, осветен от компанията“Филипс“ през 2007г, изкачване с фуникульор на хълма Пиер Лоти от където се открива невероятна гледка към нощен Истанбул и Златния Рог. Нощувка.

 

3-ТИ ДЕН :

Закуска-07.30-08.30ч. От.09.00ч.По желание посещение на новия султански дворец“Долмабахче“ с местен екскурзовод на български език/ заявява се и се заплаща в България при група минимум 20 души/ Подарък от фирмата: посещение на най-големия в Европа аквариум „Тюркоазу“ / без включена входна такса/, посещение на търговски център МОЛ „Форум“. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен автобус***;

2 нощувки+2 закуски в хотел**/***;

Панорамна обиколка на Eвропейска и Азиатска част на Истанбул с местен екскурзовод ;

Пешеходна разходка в историческия център на града с екскурзовод;

Медицинска застраховка;

Екскурзоводско обслужване ;

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзията“ Нощен Истанбул“12евро/транспорт,екскурзовод на български език, билет за фуникульор на хълма Пиер Лоти;

Вечеря в рибен ресторант около – 25 евро;

Разходка с кораб по Босфора /1ч. и 15мин./мин.25 туристи-16евро. /транспорт+билет+гид+паркинг./

Вечеря в заведение с програма“ Ориентхаус“-/35 евро/;

Вечеря в заведение с програма“ТАШХАН“-35 евро;

Посещение на двореца“Топ Капъ“ 20 евро/ мин.20 туристи/транспорт+билет+гид./

Двореца „Долма Бахче“-20 евро при група мин.20 туристи /транспорт+билет +гид/.

Екскурзия до Принцовите острови–15евро/транспорт+билет+гид/

Посещение на“Света София“20 евро/мин.20 туристи транспорт+билет+гид/.

Посещение на небостъргачa“Сапфир“+Панорама +4D зала-20евро /при мин.20тур.+транспорт+гид+билет/

Посещение на небостъргача“Сапфир“разглеждане и шопинг без посещение на Панорама и 4D зала-10евро на турист./екскурзовод+транспорт/

Посещение на парк „EMIRGAN“-5 евро при 20 души. Цената включва: транспорт + екскурзоводско обслужване;

АКВАРИУМА“ ТЮРКУАЗУ„-Възрастен 50TL

Деца от 2 до 16г –30ТL

 

 

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

ДЕПОЗИТ 50% ПРИ ЗАПИСВАНЕ, ОСТАТЪКА 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ЗАМИНАВАНЕТО .

 

 

 

ИЗИСКВАНИЯ :

За да посетите Р. Турция е необходимо да имате международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца от дата на заминаване . За деца под 18 г. ако пътуват с единия родител е необходимо разрешение от другия родител за напускане на страната ,  заверено при нотариус ,както и копие от акт за раждане .

Необходим минимум за провеждане на екскурзията – 30 човека !

Седем дни преди датата на заминаване писмено уведомление до записалите се за отмяна на екскурзията ,ако не е набран необходимия минимум от 30 туриста.

 

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

 

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ЗАПИСВАНИЯ НА ТЕЛЕФОН : 032 33 06 06 ИЛИ МОБИЛЕН :0889080606

Translate »