Загреб (Zagreb) е столицата на Хърватска, разположена по склоновете на планина Медведница и покрай бреговете на река Сава.
Високите върхове на катедралата се виждат отдалеч и перфектно представят красотата, която Загреб има да предложи на посетителите си. От векове наред градът е център на култура и наука, а сега се е развил и като представител на търговията и индустрията. В последно време Загреб е една от най-популярните дестинации в Източна Европа. Това е град с интензивен живот, който предлага както култура, така и забавление, и това е една от причините, поради които хора на всякаква възраст обожават този град.

 

 

 

 

Уикенд в Загреб – екскурзия с автобус
София – Загреб – Тракошчан – Вараждин – Загреб – Плитвички езера – Загреб – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
03.09.2016 г.-296 лв.
06.10.2016 г.-289 лв.
27.10.2016 г.-279 лв.

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

ДЕН:

1

София – Загреб

~790 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут София – Белград – Загреб. Вечерна пешеходна обиколка в Загреб: централният площад „Бан Йелачич“, Старият град със средновековните квартали Каптол и Градец; Катедралата; Кървави мост; Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос; църквата „Св. Марк“; Парламентът. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.

2

Загреб – Тракошчан – Вараждин – Загреб

~220 km

Закуска. Свободно време за шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт), или по желание:

1) екскурзия до замъка Тракошчан и Вараждин. Отпътуване от Загреб сутринта. Посещение на реставрирания средновековен дворец Тракошчан, изграден като укрепление по северозападната хърватска граница в далечния 13 век. Следобед – пешеходна разходка и свободно време във Вараждин, един от най-добре запазените барокови градове на Хърватия. Връщане в Загреб.

По желание – вечеря. Нощувка.

3

Загреб – Плитвички езера

~270 km

Закуска. Свободно време за шопинг или посещение на някои от многобройните галерии и музеи в Загреб (необходимо е ползване на градски транспорт), или по желание:

2) екскурзия до Национален парк „Плитвички езера“ – една от най-красивите местности в Хърватия. Разходка по един от туристическите маршрути: разглеждане на Долните езера с водопада Велики слап – най-високия в Хърватия. Връщане в Загреб късния следобед.

По желание – вечеря. Нощувка.

4

Загреб – София

~790 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на площад „Александър Невски“.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
3 нощувки със закуски в хотел *** в Загреб
Пешеходна разходка в Загреб
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Вечери 48 лв.
Екскурзия до замъка Тракошчан и Вараждин 42 лв.
Екскурзия до Национален парк „Плитвички езера“ 35 лв.
Входни такси за замъка Тракошчан (30 HRK), Национален парк „Плитвички езера“ (110 HRK, 180 HRK през юли и август)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.

 

 

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
За посещение на Национален парк „Плитвички езера“ се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
Часово време: България 12 ч. Хърватия 11 ч.
Валутен курс: 1 евро = 7,6 хърватски куни
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


3

Translate »