Тайланд не спира да омагьосва пътешествениците с пъстрата си и екзотична мозайка от луксозни курорти и древни храмове, азиатска пренаселеност и гостоприемство на местните. „Златният град” Банкок е побрал в себе си цялото това разнообразие – тук са най-величествените будистки храмове и императорски дворци.
Остров Пукет, тропическият рай на Тайланд удивлява с природната си красота, съчетание между хълмове, покрити с буйна тропична растителност, скалисти заливи, белоснежни плажове и лазурно чистите води на Андаманско море. Най-големият тайландски остров Ви кани с традиционното си гостоприемство да преоткриете богатата му история и култура, да усетите забързания ритъм на нощния живот или да се насладите на спиращи дъха тропически залези и традиционен тайландски масаж на брега на морето, под сянката на палмите и плясъка на вълните.

 

 

 

 

 

 

 

Тайланд: Банкок – Патая
Продължителност: 10 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване:21.10.2016 г.
Цена:3237лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:
21.10.2016-пт. 1 ден. София – Доха
20:40 полет QR 226 от София. Кацане в Доха 01:20

22.10.2016-сб. 2 ден. Доха – Банкок
02:15 полет QR 836 от Доха. Кацане в Банкок 12:40. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Круиз с вечеря на луксозния кораб „Гранд Пърл”, по река Чао Прая която тайландците наричат „Кралската река”. Ще се насладите на богата вечеря бюфет – тайландски и интернационални ястия под звуците на жива музика и програма с класически тайландски танци докато пред вас се редуват Храма на зората, Гранд Палас, храма на Нефритения Буда и други изгледи от нощен Банкок. Нощувка.

23.10.2016-нд. 3 ден. Банкок
Закуска. Екскурзия до плаващият пазар Дамноен Садуак, разположен на 110 км. от Банкок в провинция Рачабури. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспорта в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд в крайбрежен ресторант. Обзорно разглеждане на Банкок с посещение на най-красивия дворец в странат Гранд Палас – резиденция на кралете на Тайланд, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Посещение на храма Ват Пра Кео, дом на най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, който е изваян от един единствен кристал. Посещение на храма Ват По– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда (дълъг 46 м., висок 15 м.). Нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, а четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Връщане в хотела. Нощувка.

По желание „Нощен Банкок на Азиатик Ривърфронт“. Включва трансфери от и до хотела, вечеря и свободно време за пазаруване в новия комплекс Азиатик Ривърфронт, разположен на брега на река Чао Прая – зона от над 40 ресторанти и кафенета, места за развлечения и търговска част с 1500 бутика, нощен базар и мол. – 58 лв.

24.10.2016-пн. 4 ден. Банкок – Аютая – Банкок
Закуска. Отпътуване с автобус за Аютая (ЮНЕСКО) – древната столица на Сиам (1350-1767г.), стратегически разположена там, където се събират три реки, притоци на река Чао Прая. Някога тя е била най-процъфтяващият град в Югоизточна Азия, но през 1767 г. градът бил напълно унищожен от бирмански нашественици. Останали само храмовете, свидетели на величието на древен Сиам. Разглеждане на лятната кралска резиденция в Банг Па Ин, построена по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд и съчетаваща европейски, китайски и тайландски архитектурни стилове. Ще видите „Плаващия павилион”, построен в средата на езерото в чест на Крал Рама V, Залата за прием на гости и дневната на Кралете от династията Чакри. Паркът включва прекрасно озеленени обширни градини, червения „Павилион на Небесната Светлина” в китайски стил, на чието изящество завидял някога дори китайският император. Продължаване за Аютая и посещение на трите най-важни храма от времето на Аютайската империя: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Връщане в Банкок с круизния кораб, на който ни очаква обяд-бюфет (ориенталска и западна кухня), кафе и почивка докато съзерцаваме гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората. Връщане в хотела. Нощувка.

По желание вечеря в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богата вечеря-бюфет с избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела – 68 лв.

25.10.2016-вт. 5 ден. Банкок – Самут Пракарн – Мини Сиам – Патая
Закуска. Тръгване за Патая. Посещение на Самутпракарн – най-голямата в света ферма за крокодили (над 68 000 екземпляра от 28 вида). Има великолепен парк с вкаменели дървета в причудливи форми, разположени около красиви вирове с екзотични риби и дървета бонзаи на възраст над 200 г. и мини зоопарк, където се отглеждат змии, тигри, маймуни и много екзотични птици. Можете да станете свидетели на уникално шоу, по време на което умели тайски дресьори правят фантастични трикове с крокодили – дърпат ги за опашките, слагат си главите в устите им и т.н. Любителите на силни усещания могат да се снимат облегнати на гърба на крокодил. Продължаване за Патая. Разглеждане на парка Мини Сиам, в който са представени миниатюрни копия от всички велики архитектурни творения от Тайланд и различни страни по света. Пристигане в курорта Патая, наречен „перлата на Източния бряг” с много изкушения, възможности за почивка и водни спортове. Заради градския си статут Патая, за разлика от другите морски курорти, не забавя темпото си на живот и вечер предлага богат избор между вкусна вечеря, пазаруване и развлечения. Настаняване в хотела. Нощувка.

26.10.2016-ср. 6 ден. Патая – кораловият остров Ко Лан – Патая
Закуска. Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни видове водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

27.10.2016-чт. 7 ден. Патая
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание екскурзия с обяд до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете – 144 лв.

По желание посещение световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни светлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела – 46 лв.

28.10.2016-пт. 8 ден. Патая
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

По желание екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Раят пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представя източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, нашата отговорност и връзката ни със Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на нашето развитие – 56 лв.

29.10.2016-сб. 9 ден. Патая
Закуска. Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комплекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферма за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

30.10.2016-нд . 10 ден. Патая – Банкок – Доха – София
Закуска. Трансфер до летището в Банкок. 09:15 полет QR831 от Банкок. Кацане в Доха 12:30. 14:30 полет QR225 от Доха. Кацане в София 18:35.

 

 

 

 

 

 

 

Хотели:

Montien Riverside Hotel 5*

Hotel Asia Pattaya 4*

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен
1655 € / 3237 лв 1940 € / 3867 лв 1640 € / 3208 лв

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Доха – Банкок – Доха – София;

Летищни такси към 20.08.2015 – 365 € / 714 лв.

8 нощувки: 3 в Банкок в хотел 5* и 5 в Патая в хотел 4*

8 закуски, 3 обяда, 1 вечеря

8 екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:

Круиз по река Чао Прая с вечеря на луксозния кораб „Гранд Пърл”

Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак

Обзорна обиколка на Банкок с посещение на Гранд Палас, храма на Изумрудения Буда и храма на Полегналия Буда

Целодневна екскурзия до Аютая с автобус, круизен кораб и обяд на кораба

Посещение на фермата за крокодили Самутпракан

Посещение на парка Мини Сиам

Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан и обяд на острова

Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох, ферма за орхидеи, тайландско културно шоу, шоу със слонове и музея на скъпоценните камъни

Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус

Местни екскурзоводи

Водач-преводач от фирмата

Представител на фирмата-партньор

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Виза за Тайланд, която се заплаща с допплащането – 60 лв.

Екскурзии и посещения по желание , които се заплащат с доплащането.

Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка – 18 лв.

Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи, които се заплащат на място – 45 щ.д.

По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Турове

Нощен Банкок на Азиатик Ривърфронт
По желание „Нощен Банкок на Азиатик Ривърфронт“. Азиатик Ривърфронт е нов комплекс на брега на река Чао Прая със зона от над 40 расторанти и кафенета, развлекателен комплекс и търговска част от 1500 бутика, нощен базар и мол. Включва вкусна тайландска вечеря, посещение на Калипсо Кабаре, свободно време за пазаруване и трансфери от и до хотела.
Ден и час на провеждане: на 2 -рия ден от екскурзията

Цена за възрастен: 58.00BGN

Цена за дете: 58.00BGN

Екскурзия до Плаващия пазар, Гранд Палас, Храмът на Изумрудения Буда и Храмът на Лежащия Буда
Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд в крайбрежен ресторант. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и други. Храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м., висок 15 м.), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда.
Ден и час на провеждане: на 3 -тия ден от екскурзията

Включен в екскурзията.

Екскурзия до древната столица Аютая (ЮНЕСКО)
Отпътуване с автобус за Аютая (ЮНЕСКО) – древната столица на Сиам (1350-1767г.), стратегически разположена там, където се събират три реки, притоци на река Чао Прая. Някога тя е била най-процъфтяващият град в Югоизточна Азия, но през 1767 г. градът бил напълно унищожен от бирмански нашественици. Останали само храмовете, свидетели на величието на древен Сиам. Разглеждане на лятната кралска резиденция в Банг па ин, построена по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд и съчетаваща европейски, китайски и тайландски архитектурни стилове. Ще видите „Плаващия павилион”, построен в средата на езерото в чест на Крал Рама V, Залата за прием на гости и дневната на Кралете от династията Чакри. Паркът включва прекрасно озеленени обширни градини, червения „Павилион на Небесната Светлина” в китайски стил, на чието изящество завидял някога дори китайският император. Продължаване за Аютая и посещение на трите най-важни храма от времето на Аютайската империя: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Връщане в Банкок с круизния кораб, на който ни очаква обяд-бюфет(ориенталска и западна кухня), кафе и почивка докато съзерцаваме гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората.
Ден и час на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията

Включен в екскурзията.

Вечеря в Байоки Скай ресторант
По желание вечеря–бюфет в Байоки Скай ресторант – най-високата сграда в Банкок, където от 250 м. височина ще наблюдаваме нощен Банкок, залива и ще се насладим на богат избор от морски и други деликатеси. Включва трансфер от и до хотела.
Ден и час на провеждане: на 4 -тия ден от екскурзията

Цена за възрастен: 68.00BGN

Цена за дете: 68.00BGN

Посещение на фермата за крокодили Самутпракарн и парка Мини Сиам
Посещение на Самутпракарн – най-голямата в света ферма за крокодили (над 68 000 екземпляра от 28 вида). Има великолепен парк с вкаменели дървета в причудливи форми, разположени около красиви вирове с екзотични риби и дървета бонзаи на възраст над 200 г. и мини зоопарк, където се отглеждат змии, тигри, маймуни и много екзотични птици. Можете да станете свидетели на уникално шоу, по време на което умели тайски дресьори правят фантастични трикове с крокодили – дърпат ги за опашките, слагат си главите в устите им и т.н. Любителите на силни усещания могат да се снимат облегнати на гърба на крокодил. Разглеждане на парка Мини Сиам, в който са представени миниатюрни копия от всички велики архитектурни творения от Тайланд и различни страни по света.
Ден и час на провеждане: на 5 -тия ден от екскурзията

Включен в екскурзията.

Целодневна екскурзия до кораловия остров Ко Лан
Целодневна екскурзия с лодка до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни видове водни развлечения: банан, скутер, парашут, гмуркане или разходка с лодка с прозрачно дъно и други (заплащат се на място). Включен е обяд в ресторант на плажа. Връщане с лодката в Патая и трансфер до хотела.
Ден и час на провеждане: на 6 -тия ден от екскурзията

Включен в екскурзията.

Екскурзия до Селището на слоновете
Екскурзия с обяд до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете.
Ден и час на провеждане: на 7 -мия ден от екскурзията

Цена за възрастен: 144.00BGN

Цена за дете: 144.00BGN

Посещение на Алказар Шоу
Посещение световноизвестното Алказар шоу с участието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни свтлинни ефекти и невероятни костюми. Включва трансфер от и до хотела.
Ден и час на провеждане: на 7 -мия ден от екскурзията

Цена за възрастен: 46.00BGN

Цена за дете: 46.00BGN

Екскурзия до Храмът на истината
Екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Рая, пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката с Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.
Ден и час на провеждане: на 8 -мия ден от екскурзията

Цена за възрастен: 56.00BGN

Цена за дете: 56.00BGN

Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох
Екскурзия до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музеят на скъпоценните камъни.
Ден и час на провеждане: на 9 -тия ден от екскурзията

Включен в екскурзията.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Записване и плащане:

При записване – аванс 1000 лв, копие на личната карта и паспорта, който да е с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 30.04.2017) и 2 свободни страници.

До 08.07.2016 – доплащане 1300 лв.

До 18.08.2016 – остатъка до 100%. В офиса се предоставят: паспорта, 2 цветни фотографии 3 х 4 см. и личните данни, необходими за визовия формуляр.

 

 

 

 

 

 

Информация:

Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15

Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 20.09.2016.

Цените са при курс 1 щ.д. = 1.7930 лв. Ако има промени в броя на туристите, във валутният курс или в летищните/горивни такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди тръгване и може да се заплати до 10 дни преди отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпаниите.

Видът двойна стая – спалня или 2 отделни легла, не се гарантира.

В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата като се запазват включените услуги.

 

 

 

31

Translate »