Метеора е местност в Централна Гърция, област Тесалия. Характерно за местността са огромните отвесни скали, сякаш забити в земните недра, високи стотици метра. В непосредствена близост до Метеора се намират селищата Калампака и Кастраки. Съществуват различни теории за геоложкия произход на тези каменни образувания. Скалните пещери на Метеора са заселени през 11 век от християнски отшелници, по върховете на естествените скални образувания гръцките монаси построяват манастири, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала вдълбани в камъка – днес тези манастири (седем на брой) са туристическите забележителности на Метеора.

 

 

 

 

 

Солун, Паралия Катерини и Метеора
3 дни / 2 нощувки
Дата:03.09.2016;22.09.2016
Цена от : 168 лв.

 

 

 

 

 

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от Пловдив в 5:30ч и от София в 7:30ч (Стадион „Васил Левски“), по маршрут Сандански – Кулата – Промахон – Серес – Солун – Паралия Катерини. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Нощувка.

2 ден
Закуска. Еднодневна екскурзия до мистичните „небесни“ манастири Метеора, построени върху величествените скали край град Каламбака. Разглеждане на два от манастирите. На връщане – разглеждане на панорамното градче Каламбака и по желание на групата, спиране за обяд. На връщане – посещение на Изворите на Афродита и Параклиса „Св. Параскева“, разположен сред живописна местност, място на поклонение и изцеление за съвременните гърци. Връщане в хотела. По желание и срещу доплащане – вечеря в традиционен гръцки ресторант (таверна) с жива музика и богатя меню. Нощувка.

3 ден
Закуска. В 11:00ч отпътуване за Солун. Панорамната автобусна обиколка на града: Бялата венецианска кула (XV век) – символ на града, разположена на площад Никис; Паметникът на Александър Велики; Ротондата – църква на светеца патрон на града Свети Димитър, Солунският чудотворец, въздигната върху гроба му (V век); древният квартал с крепостта Акропола; новата част с Международния панаирен център; площад Аристотелис; Егнатиа и Агиу Димитриу. Свободно време за шопинг. В 15:00ч отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив вечерта.

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Настаняване:

Дата

Възрастен в двойна/тройна стая Самостоятелна стая Дете до 12 години настанено с двама възрастни
03.09.2016 205 лв 168 лв 235 лв  225 лв 169 лв  145 лв
22.09.2016 195 лв 168 лв 235 лв  225 лв 169 лв  145 лв

Цените са с отразени отстъпки и са валидни при направена резервация и депозит до 60 дни преди пътуването

 

 

 

 

Офертата включва:
•             транспорт от София с автобус 3+ (TV, климатик);
•             целодневна екскурзия до Небесните скални манастири;
•             2 нощувки със закуски в Хотел Honorata 3 *** в Паралия Катерини или подобен  /http://www.hotel-honorata.com/en ;
•             туристическа програма в Солун;
•             екскурзовод по време на пътуването.

 

 

 

 

Офертата не включва:

•             доплащане за Тръгване от Пловдив 20 лева
•             медицинска застраховка – 3лв за лица до 64.99г и 6лв за лица над 65г;
•             входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
•            входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
•             входни такси на посещаваните обекти – около 3 евро;
•             гръцка вечер с жива музика, вечеря и узо и вино – 22 евро.
•            доплащане за единична стая – 60 лв.

 

 

 

8

Translate »