Солун (Θεσσαλονίκη, Thessaloniki) е град с богата история и вълнуващо настояще, пълен с живот и енергия. Солун  е вторият по големина град в Гърция след столицата Атина. Основан е от македонския цар Касандър през 315 г. пр.н.е. Дава му името на жена си Тесалоника, сестра на Александър Македонски. Баща й, Филип II, я нарекъл така в чест на победата си над тесалийците. Името може да се преведе като „победа над тесалийците“.
Една от най-известните забележителности на Солун е Бялата кула. Други по известни са църквата Св. Димитър, градската крепостна стена, арката на Галерий, ротондата Св. Георги и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

 

Солун – Метеора – Паралия Катерини
18 – 20 ноември
Цена от:190 лв.

 

Програма

1. ден  – Отпътуване за Солун от София от пл. „Руски паметник“ в 07.30 ч с автобус по маршрут София – ГКПП Кулата – Промахон. Пристигане в Солун около 12.00 ч. По желание: панорамна туристическа обиколка на града с местен екскурзовод /доплащане/: Бялата кула, крепостната стена, паметникът на Александър Македонски, Ротондата, църквата “Свети Димитър”. Фотопауза на крепостта “Тригониу”. Свободно време за разходка и пазар в центъра на Солун. В 17.30 ч. продължаване за Паралия Катерини – курортно селище на брега на морето. Настаняване в хотел 2/3 звезди. Вечеря. Нощувка.

2. ден – Закуска. Отпътуване за Метеора – планинска местност с прочутите манастири, вградени в скалите. Разглеждане на манастира Голям Метеор “Преображение Господне”. Кратки спирки на връщане в Кала(м)бака и долината Темпи с извора на Афродита и параклиса на Света Петка. Вечеря в хотела. По желание: традиционна гръцка вечер с жива музика. Нощувка.

3. ден – Закуска. Свободно време до 12.00 ч. Отпътуване за България. Кратки спирки по пътя. Пристигане в София на пл. „Руски паметник“ около 19.00 ч.

 

Цена:  190 лв.

Доплащане за единична стая – 60 лева

 

   Цената включва: транспорт с лицензиран и категоризиран автобус; пътни и гранични такси и паркинг, 2 нощувки със закуски в хотел „Лито“ , х-л „Аполон“ или подобен **/*** в Паралия Катерини; две вечери в ресторанта на хотел „Лито“ – блок-маса; туристическа медицинска застраховка; водач – екскурзовод по време на пътуването;

 

 

Цената не включва : традиционна гръцка вечер с жива музика в таверна – 15 евро /вино и плодове/;панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод – 5 евро при мин. 20 плащащи туристи; входни такси в посещаваните обекти – 3 евро;

 

Екскурзията се осъществява при набиране на минимален брой от 40 пълно плащащи туристи. Срокът за уведомяване при ненабиране на този брой е 7 дни преди началото на пътуването.
За пътуването е необходима лична карта. При пътуване на лица под 18 години без придружител те се нуждаят от декларация за родителско съгласие за напускане на България, нотариално заверена и подписана и от двамата родители

За пътуването не се изискват допълнителни имунизации или хигиенни предпазни мерки.

 

 

 

.

60

Translate »