Ако искате да се откъснете от напрегнатото ежедневие и за уикенда за чудите къде да отидете, ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП, Ви предлагаме да ни се доверите и да се запишете при нас за една уикенд екскурзия до съседна Гърция с посещение на Солун ,Метеора и Природните чудеса на скалните манастири .

Екскурзията се провежда от месец май до края на месец октомври и започва с цени от :

199 лв за 3 дни /2 нощувки със закуски и нощувки в хотел 2/3 *


дати за провеждане :

20.09.-22.09.2020г.

16.10.-18.10.2020г.

25.10.-27.10.2019г.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ПРИРОДНИТЕ ЧУДЕСА НА МЕТЕОРА :

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

ПРОГРАМАТА СЕ ПРЕДЛАГА И С ТРЪГВАНЕ ОТ ПЛОВДИВ БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ !

ПЪРВИ ДЕН :

Отпътуване в 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Пристигане във Вергина в ранния следобед. Вергина е столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН :

Закуска. 08:00 ч. – отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. В превод Метеора означава „висящ от небето”. Разглеждане на два от шестте действащи манастира. Свободно време за обяд. Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:

Закуска. Отпътуване за Солун. Пристигане около 10:00 ч. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Следобед – отпътуване по маршрут Солун – Благоевград – София. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

ВАЖНО:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус;
2 нощувки със закуски в хотел 3* или 2* на Олимпийската ривиера;
Водач – придружител по време на пътуването;
Описаната туристическа програма.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


  
  Гръцка вечер (доплаща се на място);
  Входни такси за манастирите, гробницата на Филип II Македонски;
  Градска такса (city tax);
  Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден;
  Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ :

ВАЖНО! При нощувки в Гърция туристите заплащат задължително градска такса (city tax) в размер на 4 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 5 звезди, 3 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 4 звезди, 1,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 3 звезди и 0,50 евро на стая на нощувка при настаняване в хотели 2 и 1 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Важи както за индивидуални, така и за организирани пътувания. Таксата се прилага от хотели, апартаменти и студия. Хотелите си запазват правото да откажат настаняване на всеки гост, който откаже да заплати таксата.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет .

Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 20-десет дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Когато предстоящото пътуване е с дата по-близка от 20-десет дена , при резервация се заплаща стойността на целия туристически пакет.

ВАЖНО: При нас можете да сключите застраховка ‘ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО“, която застраховка Ви гарантира възстановяване на на внесената сума при настъпване на здравословни събития или такива , възпрепятстващи Вашето заминаване .

Стойността на тази застраховка обикновенно е около 2-5 % от стойността на целия туристически пакет ,като тази стойност е по-висока ако пътуването е с по-далечна дата и по-ниска ако пътуването е с по-скорошна дата.

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ РЕЗЕРВАЦИИ НА ТЕЛЕФОНИ:

032/34 0606 / 0885713004 ИЛИ 0889080606
или чрез контактната форма на сайта от долния линк:

(25)

Translate »