Мястото, където можете да срещнете най-много дракони е столицата на Словения Любляна. Тези митични същества са символ на града и техните статуи, изображения и графики я охраняват отвсякъде. Според местна легенда градът е основан от Язон и неговите аргонавти по пъя към Златното руно. Те премнали реките Дунав и Сава чак до Любляница, където Язон се бил с дракон и го убил.

 

 

 

 

 

Словения – природа и култура
Дата: от 22.09.2016г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: 396 лв.

 

 

 

 

 
Цената включва:     

транспорт с лицензиран автобус
3 нощувки със закуски в хотел кат.3* в района на Любляна
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
туристическа програма в Любляна
екскурзия до Блед
медицинска застраховка

 

 

 

 

Доплащане:

За целодневна екскурзия до Постойна и Триест – 90 лв/възрастен; 45 лв/дете до 12г.
Цената е валидна за група от минимум 20 туристи и включва: транспорт с лицензиран автобус, водач-екскурзовод от агенцията, входна такса за пещерата Постойна
За тръгване от Пловдив – 20 лв
За тръгване от Варна – 60 лв (при група от минимум 25 туристи)
За тръгване от В.Търново – 30 лв

 

 

 

Отстъпка:

За ученици, студенти и пенсионери – 10 лв

 

 

 

 

ЦЕНИ:
Настаняване / Дати  

 

22.09

29.10
Легло в двойна стая 396 лв 390 лв
Самостоятелна Стая 486 лв. 480 лв.
Дете от 0-11.99г. в стая с двама
възрастни
на допълнително легло
366 лв. 360 лв.

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден

Отпътуване в 06.00ч. от София (в 04.00ч. от Пловдив) за Словения. Вечерта пристигане в района на Любляна и настаняване в хотел. Нощувка

2-ри ден

Закуска. Целодневна туристическа програма. Отпътуване за подножието на Алпите и посещение на „алпийската перла” на Словения – курорта Блед и едноименното езеро. Възможност за разглеждане на средновековния замък, романтична разходка в града и фотопауза на брега на езерото. Връщане в Любляна и туристическа програма в града: Стария град с неговите площади, Люблянският замък, Тройният мост над р.Любляница, Парламента, Операта, Университета, Урсулинската и Францисканската църкви. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободен ден в Любляна или туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане): Отпътуване за района на „Постойна” – карстовата пещера с най-дългия туристически пещерен маршрут в света. Възможност за разглеждане на пещерата с влакче и местен екскурзовод. Заминаване за района на гр.Триест (Италия). Посещение на средновековния замък „Мирамар” с възможност за разглеждане на двореца и неговите градини. Разглеждане на Триест – Стария град и свободно време. Привечер връщане в Любляна. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София и Пловдив

 

 

23

Translate »