Прага  е столицата и най-големият град на Чехия. Населението на града през 2012 година е 1 241 273 души, което е над 10% от населението на Чешката република. Разположен е на река Вълтава. Прага е смятан за един от най-красивите градове в света и е сред най-посещаваните от туристи.
Известен е с многообразната си архитектура от различни периоди – барок, рококо, готика, романтизъм, кубизъм и др.

 

 

 

 

 

СЕПТЕМВРИ  В  ЗЛАТНА ПРАГА
Пакетна
цена: 840 лв с вкл. летищни такси
Период на пътуването:
2.09.-6.09.2016
4
нощувки/ 5 дни

 

 

 

 

 

Програма:

2 септември петък Отпътуване от София  с редовен полет на а/к България Еър в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Посрещане от фирмата–партньор, панорамна и пешеходна обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език: Карловия мост, Пражкия замък, катедралата Св.Вит, Златната уличка и кулата Далиборка, Кралския дворец, Мала Страна, площада на Стария град, Кметството, астрономическия часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час, показващ времето с  изумителна точност в продължение на вече шест века. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Wenceslav Square 3* ,централно разположен в историческата част на Прага. Нощувка.

3 септември събота Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности или екскурзии по избор. По желание: целодневна екскурзия до Карлови Вари, разходка с корабче по Вълтава.Нощувка.

4 септември неделя Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности или екскурзии по избор. По желание – целодневна екскурзия до Кутна хора, фолклорна вечер с музика и вечеря. Нощувка.

5 септември понеделник Закуска.Свободен ден.По желание – целодневна екскурзия до Дрезден.Нощувка.

6 септември вторник Закуска. Трансфер до летище. 12.05 ч – излитане за София, пристигане в 15.05 ч. в София на Терминал 2.

 

 

 

 

 

 

 

Пакетна цена на турист:

 

Тип стая Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая Трети турист на нормално легло в тройна стая
 

Wenceslav Square 3*

840 лв 1040 лв 765 лв

 

 

 

В пакетната цена се включва: самолетен билет София – Прага – София на а/к България Еър с летищни такси от 219 лв на турист, трансфер летище – хотел – летище, 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3* централно разположен в Прага, панорамна и пешеходна екскурзия в Прага с лицензиран екскурзовод на български език, представител на ТА Солвекс по време на пътуването,медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

 

 

 

 

 

 

 

В цената не се включват:екскурзии по желание.

Летищните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията към датата на издаване на билета – 1 седмица преди дата на пътуване.

 

Екскурзиите по желание се заявяват и заплащат най-късно 21 дни преди отпътуване.

 

 

 

 

Доплащания /по желание/:
Разходка с корабче по Вълтава без вечеря  /1 час и половина/- 35 лв на турист/ 30 лв за дете. По време на круиза може да се насладите на прекрасни гледка към Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, църквата Св.Николай, Карловия мост, наблюдателната кула Петрин,Старата кула на Прага, Народния театър. Туристите се взимат от хотела, а след круиза се прибират самостоятелно.
Разходка с корабче с включена вечеря на шведска маса по река Вълтава /3 часа и половина/ – 100 лв на турист/ 70 лв за дете.Туристите се взимат и връщат до хотела.
Фолклорна вечер с музика и вечеря /3 часа и половина/ – 100 лв на турист/70 лв дете. По време вечерята в типично чешко заведение може да се насладите на традиционна чешка музика и кухня, качествена бира и фолклорна програма.Туристите се взимат и връщат до хотела.
Целодневна екскурзия до Карлови Вари с обяд в типичен местен ресторант и екскурзовод на български език при минимум 15 туристи – 109 лв на записан турист/90 лв дете
Екскурзията продължава 9 часа и дава възможност да се разгледа един от най-красивите курортни центрове на Европа.Пешеходна разходка на града, по време на която се виждат: хотел Термал,карловарските колонади,бароковата църква Мария Магдалена, Театърът,хотел Пуб, по желание – руския квартал.Обяд в традиционен местен ресторант / тристепенно меню без напитки/.Свободно време за разходка по прекрасните улици, украсени с дизайнерски чешми. По желание – посещение на музея на бехеровката.Почивка пред пивовар Крушовице с възможност за закупуване на сувенири и бира.
Карлови вари на руски език при минимум 2 записани туристи – 115 лв/89 лв дете
При екскурзията на руски език туристите се взимат от хотела и се връщат до Вацлавския площад.
Полудневна екскурзия до Кутна хора на български език при минимум 15 записани туристи – 65 лв възрастен/55 лв дете
Продължителност на екскурзията 5 часа. Градът Кутна хора е под защитата на ЮНЕСКО и е известен като „сребърното сърце”на Европа. Живописното средновековно градче предлага изобилие от готически и барокови сгради.По време на романтичната разходка по старинните улички могат да се посетят: внушителния готически храм Санта Барбара – покровителката на миньорите, Влашкия двор –бившия кралски монетен двор, костницата в Седлец с интериор от човешки кости,Музеят на среброто- Храдек наподобяващ малък замък, сребърните мини и др.
Входни такси: Св. Барбара – 3 евро възрастен/2,5 евро деца,Влашкия двор 4 евро възрастен/2,5 евро деца, Музея на среброто – 3 евро възрастен/2 евро деца.
Кутна хора на руски език при минимум 2 записани туристи – 75 лв възрастен/55 лв дете
При екскурзията на руски език туристите се взимат от хотела и се връщат до Вацлавския площад.

Целодневна екскурзия до Дрезден на български език при минимум 15 записани туристи – 85 лв възрастен/75 лв на дете
Продължителност на екскурзията 10 часа.Дрезден – Венецията на Елба – е модерен и в същото време бароков град, в който се усеща великолепната атмосфера от управлението на сакските херцози. Тук може да се видят: знаменитата барокова галерия Цвингер, Операта Семпер, църквата Св. Дева Мария.Галерия Цвингер е подслонила няколко световни музея:картинната галерия „Старите майстори” с произведения на Рубенс, Тинторето, Рафаело и др и Музея на порцелана с най-богатата колекция на порцелан в света, Кралския дворец със съкровищницата Зелените сводове, в която може да се види Зеленият диамант.

Цените на допълнителните екскурзии за деца са валидни за деца до 6 г.

 

 

Описание на хотела:
Хотел Wenceslav Square 3* е с перфектна централна локация на Вацлавския площад, на 1000 м от Староместския площад.Ст.м.Музей се намира на 120 м от хотела.
В стаите:телефон, телевизор, сешоар, минибар,безплатен Wi – Fi достъп.
В хотела:ресторант, типичен чешки ресторант, 24 часа рецепция, безплатен безжичен интернет,кафе-панорама на покрива на хотела.

http://www.wenceslassquare.cz/en

 

 

Необходими документи за пътуване:лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. – нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 20 човека.Срок за уведомление – 20 август.

 

7

Translate »