Реалност и митология, традиции и развитие – страхотната комбинация от всичко това прави Крит (Crete) една от най-популярните дестинации в Средиземно море.
Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км. Неговата култура, естествената му красота и климат, топлото лятно слънце и хладното море, в комбинация с усмихнатите хора, превръщат острова в най-големия и модерен туристически център на Гърция.

На Вашето внимание представяме нашата изключително атрактивна самолетна програма за :

 

Септемврийски празници на о-в Крит – Гърция и хотел STALIS 3*  на цени от

 

732 лв  8 дни / 7 нощувки

   НА  ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ

  ИЛИ

853 ЛВ 8 ДНИ / 7 НОЩУВКИ

НА ALL INCLUSVIE

 

Хотел  STALIS 3*  е традиционен малък островен хотел с няколко сгради, басейн и част от стаите на първа линия, ресторант, бар, интернет, фитнес център, качествено обслужване.

 

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ :

14.09 – 21.09.2020 г.

21.09 – 28.09.2020 г.

28.09 – 05.10.2020 г.

 

 

Описание:

Хотел Stalis 3* е построен в великолепна зона и е подходящ за приятна и релаксираща почивка.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛ  STALIS 3*

За района

В сърцето на гръцкия остров Крит, сред многобройните живописни селища, се откроява и красивото селище Сталида.

Тази дестинация ще ви впечатли със съчетание на спокойствието с вълшебни нощи под лунната светлина на плажа, придружена от критските напитки, цикудии, добро вино, изискана местна храна по критски резепти и традиционн

 

 

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

Ден 1-ВИ

София – Крит

Излитане от летище София с чартърен полет за Крит. Кацане на летище Ираклион. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител.

Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2-РИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Двореца Кносос, Музея Ираклион, пазара на Ираклион (целодневна екскурзия);

Минойския дворец е основната забележителност в Кносос, град от значителна важност в античността, който основно е бил населяван през Неолитния период до 5 век пр.Хр. Дворецър е построен на хълма Кефала, с лесен дотъп до морето. Според митологията е бил седалище на мъдрия крал Минос. Двореца Кносос се свързва с вълнуваши легенди като мита за Лабиринта, с Минотавър, и историята за Дедалос и Икарос.

Разкопките на двореца са започнали още по времето на Сър Артур Еванс през 1800г и, като са разкрити двореца и прилежащите му сгради, които са били център на кулутрата по време на Брозновата ера.

Музея Ираклион

Археологическия музей в Ираклион е един от най-старите и важни музеи в Гърция, и един от най-известните в Европа. Той помещава експонати от всички периоди на Критската праистория и история, обхващащи хронологичен период от над 5500 години от неолита до римско време. Археологическият музей Ираклион се гордее със своята уникална минойска колекция, която включва шедьоврите на минойското изкуство. С право се счита за Музей на минойската култура.

Пазара на Ираклион

Централният пазар в Ираклион може да бъде намерен на улица 1866 г., улица с историческо значение за Крит, тъй като именно в тази област се състоя една от най-безполезните революции на критската нация в борбата за свобода от турците. Туристите могат да закупят храна, напитки, дрехи, обувки, сувенири и всичко останало, което сърце желае.

Това е най-приятната екскурзия. Денят ни започва с посещението на мястото, където е започнала европейската цивилизация, Минойския дворец на Кносос. Точно тук се намира Лабиринта на Дедал, тук управлявал легендарния цар Минос, син на Зевс, и е бил затворен в лабиринта страховития Минотавър.

След двореца Кносос ще посетите един от най-важните музеи в Гърция, Археологически музей Ираклион. И накрая, след като пазарувате, ще се отпуснете в многобройните малки кафенета, които са близо до пазара на Ираклион.

Цената включва: Двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва: вход за двореца Кносос (15 евро на човек), вход за Музея Ираклион (10 евро на човек)

Ден 3-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Екскурзия до остров Спиналонга (целодневна екскурзия);

Остров Спиналонга е една от емблематичните забележителности в района на остров Крит. Малко островче, намиращо се във водите на залива Мирабело. Това място е известно още като остров Лепер, тъй като там прокажените от остров Крит и останалата част на Гърция са били под карантина до 1957 г. През 16-ти век венецианците са превърнали острова в непристъпна крепост, за да контролират достъпа до залива на Елунда. Старото име на острова е Калидон. След като турците превземат Крит през 1669 год., остров Спиналонга остава под венецианско владение още 46 години до 1715 г. Превземайки го, турците се настаняват на него, използвайки вече построеното от венецианците. Това продължава дори и след като Гърция извоюва своята независимост. Затова гърците „прибегнали“ до някои от своите византийски номера. Така през 1903 година гръцкото правителство взело решение да изолира болните от проказа от цяла Гърция на остров Спиналонга. Проказата е коварна и силно заразна болест. Така без да имат избор турците избягали пред страха от силната зараза и Спиналонга станал и фактически гръцки. Колонията на прокажените просъществувала от 1903 до 1957 година, когато е открито лекарството за проказата.

След като пристигнете на пристанището на Агиос Николаос ще имате свободно време за пазаруване и разглеждане на забележителности, разходката ще продължи с трансфер с лодка до остров Спиналонга.

След посещението на крепостта, корабчето ще Ви отведе до заливът Kolokytha с възможност за плуване в кристалните води и барбекю за обяд.

Цената включва: Двупосочен трансфер, разходка с лодка, обяд с включени напитки

Цената не включва: вход за музея (8 евро на човек)

и

Традиционна критска вечер;

Елате с нас в традиционното село Карузана за една вълнуваща и различна нощ, под величественото лятно небе – нощ, пълна с музика, танци и красиви аромати.
Достигайки до древното село, ще имате възможност да се разходите из това великолепно място.
Ще бъдете изненадани от гостоприемството на местните жители и ще имате възможност да се насладите на традиционния колорит на района, който сякаш е останал непокътнат от времето.

Ще се запознаете с фолклорните гръцки и критски танци, които ще ви представят танцьорите, облечени в пъстри национални носии. Програмата се провежда под акомпанимента на традиционни оркестър, където водещата роля заема критската лира, бузуки и барабани.
В допълнение към музиката и танца, ще намерите завладяващото шоу на носии, по време на която ще се появят пред очите Ви най-важните събития в историята на остров Крит и в цялата Гърция.

Екскурзията Ви предоставя една чудесна възможност да опитате местните вина, които са включени в цената, както и истинската критска планинска кухня.

Цената включва: транспорт, вечеря и напитки

 

Ден 4-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Хания, Ретимно и езерото Курнас (целодневна екскурзия)

Западен Крит притежава всички качества, за да ви очарова, дълбоки и диви проломи, стръмни планини, зелени долини и гори, невероятни плажове, много важни археологически обекти и невероятни градове, като Ретимно и Хания. Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Хания, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивия град Хания. По време на пътуването ще посетим малкото село Фоделе, известно като родното място на художника „Ел Греко”. Хания е бивша столица на остров Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия. След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие. Свободно време за разходка, пазаруване, снимки.

Още един вариант да се запознаете със западната част на Крит е да посетите историческия манастир Агия Триада (Света Троица). Следващата спирка ще бъде на прекрасния плаж на Ставрос, където е заснет филмът „Зорбас“. Ще има свободно време за плуване и релакс. Накрая ще посетим град Ханя, където ще имате възможност да се полюбувате на старото пристанище и да се изгубите сред живописните тесни улички на стария град на Венеция.

Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Агиа Триада (2,5 евро на човек)

 

Ден 5-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Остров Санторини (целодневна екскурзия);

Ако не сте били на остров Санторини, а сте стигнали до остров Крит означава, че тази екскурзия е като задължителна за Вас – оставете се да бъдете очаровани от перлата на Цикладите!

Вече възможно да пътувате със скоростна лодка и да бъдете на острова за по-малко от 2 часа.

Санторини по същество е това, което остава след огромно вулканично изригване, което унищожава най-ранните селища и създаде сегашната геоложка калдера. Гигантска централна правоъгълна лагуна, която е с размери около 12 на 7 км (7,5 на 4,3 мили), е заобиколена от 300 м високи стръмни скали от три страни.

Цената включва: двупосочен трансфер, двупосочен билет за скоростната лодка и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: билет за круиз между малките острови на Санторини (16 евро на човек – по желание)

 

Ден 6-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Остров Хриси (целодневна екскурзия)

Остров Хриси се намира в южната част на Крит, включен в европейската инициатива НАТУРА 2000. Осторовът има площ от 4 743 квадратни километра и максимална надморска височина от 27 метра. Това е остров, известен с екзотичните си води във всички нюанси на синьо и зелено, златните плажове, откъдето е получил името си, и защитената гора с кедровите дървета, които са на възраст над 200 години. Хриси е парче от рая на земята, най-южният природен парк в Европа и скъпоценен камък на Средиземноморието.

Екскурзията ще започне с трансфер до градчето Йерапетра, разположено на южния бряг на остров Крит. Тук ще ви очаква малко корабче, с което ще пътешествате по водите на Либийско море до необитаемия остров Хриси. След което ще пристигнем на плажа с бял пясък и чисти лазурни води. Там ще се насладите на бистрата тюркоазена вода на Либийско море. Свободно време за плаж. Следобед, трансфер до Йерепетра и връщане в хотела.

Цената включва: двупосочен автобусен трансфер, обяд с вкл.напитки, двупосочен трансфер с корабче.

 

Ден 7-МИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия:

Сърцето на Крит – типично село, платото Ласити, посещение на фабрика за зехтин и дегустация (целодневна екскурзия)

Плато Ласити – едно от най-красивите места на острова, разположено в планините Дикти на 850 метра над морското равнище. Платото е с размери – дължина 10 км и ширина 5 км. Платото впечатлява със своите 10 000 вятърни мелници и невероятна природа. Това е най-голямото и най-високото плато на Гърция! Платото Ласити е разположено в източната част на остров Крит в планината Диктис. Първата ни спирка ще бъде в малкото планинско селище Мочос, където можете да се разходите по живописни улици на градчето или просто да изпиете чаша традиционно гръцко кафе. Екскурзията продължава към село Краси, където в центъра на селото ще имаме възможност да видим вековният дъб – най-голямото дърво на остров Крит. Екскурзията продължава с посещение на манастира Кера Кардиотиса с известната си икона на Света Богородица, както и стенописи от 13 и 14 век. След посещението на манастира се насочваме към село Психро, където се намира пещера, в която според митологията е роден Зевс – бащата на всички богове и хора. Пещерата е богата с разнообразие от сталактити и сталагмити, образувани в продължение на векове. Разходката продължава с посещение на Еко Парк Ласинфос – традиционно критско село, което ще ни запознае с живота и традициите на местното население. Тук можете да видите действащ тъкачен стан, процеса на производството на свещи и опаковането на планински мед и билки.

Цената включва: автобусен двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Цената не включва: вход за манастира Кера Кардиотиса (2 евро на човек), вход за Пещерата на Зевс (6 евро на човек)

 

Ден 8-МИ

Отпътуване

Закуска.

Трансфер до летище Ираклион за полет до България.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

София – Ираклион: 16:00 – 17:40 ч.

Ираклион – София: 18:30 – 20:15 ч.

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в полетното разписание.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 40 – 50 мин. в посока с 3*/4* автобус.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Ираклион – София с включени летищни такси;
Трансфер летище – хотел – летище;
Чекиран багаж 20 кг и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
7 нощувки на съответната база в избран хотел:
Amnissos Residence 3* – All Inclusive;
Bomo Europa Beach 4* – All Inclusive;
Bomo Lyda 3* – All Inclusive;
Bomo Hotel Santa Marina 4* – закуска и вечеря (HB);
Chrysalis Hotel Hersonissos 4* – All Inclusive;
Elounda Water Park Residence Resort 4* – закуска и вечеря (HB);
Krini Beach 3* – All Inclusive
Lavirs Hotels & SPA 4* – закуска и вечеря (HB);
Maya Beach Hotel 4* – All Inclusive;
Themis Beach Hotel 4* – All Inclusive;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
Представител на туроператора;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Туристическа такса 3 евро на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 650 щатски долара/тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ, ДЕПОЗИТ 30% ОТ ЦЕНАТА НА ПАКЕТА, ОСТАТЪКА ДО 31 ДЕНА ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕТО .

 

 

ВАЖНО : НИЕ ОТ ТУРИСТИЧЕСКА КОМПАНИЯ ТЕСКО ГРУП , МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ НАСТАНЯВАНЕ В ОЩЕ НЯКОЛКО ХОТЕЛА:

 

Настаняване в  ХОТЕЛ Bomo Lyda 3*** – ГЪРЦИЯ, КРИТ

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛ BOMO LYDA 3*

https://www.youtube.com/watch?v=vgk0Yko81_w

Местоположение
Хотел Bomo Lyda 3* е разположен в северната част на острав Крит и на 17 км от международното летище на Ираклион.

Стаи
Хотелът разполага с двойни стаи и мезонети за настаняване на трима души. Стаите са обзаведени практично, с удобства като климатик, LCD телевизор, сешоар, сейф, минибар, балкон или тераса.

Не се допуска настаняване на домашни любимци. Хотелът не разполага със съоръжения за хора в неравностойно положение. Бебешки кошарки могат да бъдат предоставени при запитване.

Ресторант
Гостите на хотела могат да посетят основния ресторант, който разполага с просторна тераса и да опитат средиземноморски деликатеси и ястия от интернационалната кухня.

Баровете в хотела предлагат топли и студени разхладителни напитки, коктейли, ароматно кафе и чай.

Хотел
В хотелския комплекс има сауна, джакузи и басейн. Пясъчният плаж е на разстояние 700 метра от хотела. За целта има няколко безплатни трансфера до плажа през деня.

За децата има детски басейн, детска площадка и детски клуб / за деца от 4 до 12 годишна възраст / за игри, обучение и забавления.

Хотелският комплекс разполага с минимаркет.

* Шезлонгите и плажните чадъри са безплатни. Консумацията на храна и напитки също се заплаща допълнително.

 

 

Настаняване в Хотел Chrysalis Hotel Hersonissos 4* – ГЪРЦИЯ, КРИТ

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛА:

Местоположение
Хотел Chrysalis Hotel Hersonissos 4* отваря врати през 2015 година. Намира се на 25 километра. от град Ираклион и на разстояние от 30 километра от летището на Ираклион. Тук гостите могат да отдъхнат сред палми, зеленина и цветя в близост до морския бряг.

Стаи
Хотелският комплекс разполага с 50 стаи обзаведени в светли цветове. Стаите са единични, двойни и тройни. Някои от стаите са с френски прозорци или със свързващи врати. За децата се предоставя настаняване на бебешко креватче или кошара / с предварително запитване /.

За максимално удобство на гостите в стаите има подсигурени:

Климатик;
Душ;
Балкон или тераса;
Сешоар;
Телевизор със сателитни канали;
Хладилник;
Безжичен интернет;
Телефон.

Не се допуска настаняване на домашни любимци. Хотелът не разполага със съоръжения за хора в неравностойно положение.

Ресторант
В основния ресторант на хотела се предлагат ястия от гръцката, средиземноморската и интернационалната кухня. Ястията са рибни, месни и зеленчукови. В барът на хотела гостите могат да отдъхнат с напитка или екзотичен коктейл.

Хотел
Хотелският комплекс разполага с частен пясъчен плаж на разстояние 150 метра от хотела и 1 плувен басейн.

Има възможност за наемане на кола. Хотелът разполага със паркинг и мини маркет. Могат да се ползват услугите на лекар срещу допълнителна заплащане.

* Шезлонгите и плажните чадъри са безплатни. Храните и напитките се заплащат допълнително.

 

Настаняване в ХОТЕЛ  Gouves Sea Hotel – ГЪРЦИЯ, КРИТ

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛА:

https://www.youtube.com/watch?v=88hPf3irfyU

 

 Уютен хотел на един хвърлей от морето, удобни стаи, басейни, ресторант, барове, интернет.

Местоположение

На 800 м от центъра на курортното селище Гуувс, на 8 км от град Херсонисос, на 18 км от град Ираклион, на 16 км. от международното летище „Никос Казандзакис“, Ираклион.

Разтояние до плажа <100 m

Настаняване

Общо 68 стаи: Double Rooms IV (~22-25 кв.м), Doubles Superior SSV (~32-35 кв.м), Family Rooms IV (~30-40 кв.м), Suites Family IV (~30-38 кв.м).

Стаите са изцяло реновирани.

Удобства в стаите: климатик, телефон с директен телефон, LED телевизор, безплатен Wi-Fi интернет, мини хладилник, сателитна телевизия, баня / душ, сешоар, сейф (срещу заплащане), обзаведен балкон / тераса.

Double Room IV (~ 22-25 кв.м) Двойно или 2 единични легла;
Doubles Superior SSV (~ 32-35 кв.м) 3 единични легла;
Family Rooms IV (~ 30-40 кв.м) Двойно или 2 единични легла. Освен това – разтегателен диван или стандартно легло;
Suite Family IV (~ 30-38 кв.м) 2 стаи са разделени от врата или частично от стена. Двойно легло или 2 единични и 2 дивана или 2 единични легла.

Напитка за добре дошли.

Бутилка пенливо вино и плодове за младоженци при пристигане.

Бутилка вино за гости на рождения им ден.

Бутилка вода в стаята при пристигане.

Ежедневно почистване, смяна на бельо – 3 пъти седмично.

 

Основен ресторант, бюфет;

Закуска 07:30 ч.-10:00 ч.;

Обяд 12:30 ч.-14:00 ч. бюфет, салатен бар, международни ястия, детски бюфет;

Вечеря 19:30 ч.-21:00 ч. Международен бюфет;

Вегетарианска храна;

Дрес код по време на вечерята;

Снек бар Wave 10.00 ч.-01.00 ч.;

All inclusive: закуски 10.00 ч.-18.00 ч.; кафе, чай 15.00 ч.-18.00 ч.. След 23.00 часа всички напитки са срещу допълнително заплащане;

Лоби бар 17.30 ч.-23: 00 ч.- Неограничен брой местни алкохолни и безалкохолни напитки (наливна бира, местни алкохолни напитки, леки напитки, вино).

Забележки:

Снек барът край басейна сервира напитки в пластмасови чаши;
Пакет за ранна закуска и обяд при поискване;
Алкохолни напитки само за гости над 18 години;
Спорт – тенис на маса, тенис, дартс;
Гръцка вечер – 1 път седмично;
Детски клуб 4-12 години;
Програмата All Inclusive е валидна до отпътуване от хотела.

 

За да получите цени за изброените хотели, моля, позвънете на : 032/340606 / 0885713004 / 08890806060 или задайте въпроси като използвате контактната форма на сайта от следния линк :

Контакти

 

 

(38)

 

Translate »