Независимо дали пристигате в града Тунис с автобус или самолет – първото впечатление от града е изключително. Веднага ще забележите жълтеникаво-кафявите скали на Картаген, хълмовете на Сиди Бу и Бирса, а мъгливият полуостров Кап Бон сякаш е протегнал ръце, като че ли да ви посрещне. Тунис е необичайно оживен град, който разполага с всички чудеса на света: модерни магистрали, „метро“ (наземно), луксозни хотели, ресторанти и плажове, модерни стадиони и музеи, университет (по възраст съперничещ си с Оксфорд), зоологическа градина и много други. Населението на града е над 2 милиона души. Центърът на Тунис представлява средновековен град с тесни улици, джамии, пазари и магазини.
Историците смятат, че през IV век пр.н.е. на територията на съвременния град е имало малко селце, което се е наричало Тюнис. И съдбата му е неразривно свързана с историята на неговия северен съсед – Картаген. Във времена на мир той е добил популярност на тихо и спокойно място с нарастващо население, упражняващо занаятчийство и търговия. Но през 146 г.пр.н.е. Тюнис е бил разрушен заедно с Картаген и чак след 150 години е бил възстановен отново.

 Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме едно самолетно пътешествие до Тунис на изключителната цена от :

 

999 лв за зима 2024г.   

           при условията на ранно записване

                                                          ЗА 7 ДНИ /6 НОЩУВКИ

 

НАСТАНЯВАНЕТО Е В ХОТЕЛ VINCCI NOZHA BEACH 4* В ТУНИС

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ТУНИС

 

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ХОТЕЛА:

 

 

   ЦЕНИ ЗА ПЕРИОДА ЗА ЕСЕН 2024 г.

          ВКЛЮЧЕНИ : НОЩУВКА +ALL INCLUSIVE -ИЗХРАНВАНЕ И В ДРУГИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

   ХОТЕЛИ Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1 дете / 2-11.99г настанено с двама възрастни
  
       
RIADH PALMS 4*      1156       1247       1092       942
VINCCI MARILLIA 4*      1271       1344       1172       1106
 IBEROSTAR AVERROES 5*      1345       1390       1224       1143
IBEROSTAR DIAR EL ANDOLOUS 5*     1395       1494       1259       1168
                  
                    
 
               
                       
                      
                   
                        
         

               ВАЖНО: ЦЕНИТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ !                                               

                              
             
               
            
               
              

 

                    ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

ДЕН – 1-ВИ / София – Тунис

Излитане от България чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки.

Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфера – около 1 час.

Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН 2-РИ

Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

ДЕН – 3-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Целодневна екскурзия до Кап Бон

Келибия – Керкуан – Хауариа – винарна Бакхус

Отпътуване сутринта от Сус/Хамамет (140 км. / 60 км. )

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.

Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).

Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).

Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).

Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)

Връщане в хотелите. Нощувка.

 

ДЕН – 4-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

1ви ден- Хамамет – Сус- (90 км. /около 1 час)- Ел Джем (60 км/около 40 мин.) – Матмата (240 км./около 3 часа) – Дуз (110 км./около 1 час и 15 мин.).
•Двудневна екскурзия Сахара- най-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара.
•Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията

Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци, „Берберската столица на Тунис”, където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“.

Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).
•След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.

Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

 

ДЕН – 5-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

2 ри ден : Дуз – Тозьор (120 км./около 1 час и 45 мин.) – Гафса (140 км./около 2 часа) – Кайруан (200 км. /около 2 часа и 30 мин.) – Сус (60 км./около 40 мин.) – Хамамет (90 км.около 1 час).

Ранна закуска.
•На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
•Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
•В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
•Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
•Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.

Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
•След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
•Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря.

 

ДЕН- 6-ТИ

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:

Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин
•Разходка с катамаран – няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

или
•Разходка с пиратски кораб – едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.

И

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)

Хотели в Хамамет:  за Мединат Ал Захра около 90 км./около 1 час.

Хотели в Сус:  за Мединат Ал Захра около 15 км. /около 15 мин.

Вечерна екскурзия по желание:
•Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.

Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

 

ДЕН – 7-МИ

Закуска.

Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

•самолетен билет до Тунис с авиокомпания Bulgaria Air Charter с включени летищни такси;
•трансфери летище – хотел – летище;
•чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
•6 нощувки на база All Inclusive;
•медицинска застраховка с покритие 10 000 евро  и асистънс при ДЗИ (доплащане по желание за покритие на болнично лечение при случай на COVID-19 – 15 лв.);
•представител на туроператора;

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Двудневна екскурзия Пустинята Сахара: 230 лв. на възрастен / 230 лв. на дете
Джип сафари – включено в цента- По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.
По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 50 динара/ 17 ЕВРО на човек; АТВ – 60 динар /20 ЕВРО за 1 човек; делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.
 Целодневна екскурзия Кайруан и Ел Джем с включен обяд: 120лв. на възрастен/ 70 лв. на дете;
 Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 60 евро на възрастен/ 30 евро на дете;
 Полудневна екскурзия разходка с катамаран: 80 лв. на възрастен/ 60 лв. на дете;
 Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 80 лв. на възрастен/ 60 лв.на дете;
 Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра – шоу програма + вечеря: 38 евро на възрастен / 38 евро на дете;
 Полудневна екскурзия Зоопарк Фригия: 26 евро на възрастен / 20 евро на дете;
 Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;

КЪМ ДАТА 04.06. 2023 Г. горивната такса за полети до Енфида е на стойност 112 лв/турист
 В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
Авиокомпания: Bulgaria air / Авиокомпания Bulgarian air charter
София – Енфида: 09:35 / 09:50 ч.
Енфида – София: 10:35 / 14:45 ч.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)
Авиокомпания: Авиокомпания Bulgarian air charter
Варна– Енфида: 09:00 / 09:50 ч.
Енфида – Варна: 09:10 / 15:10 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: седмица преди датата на пътуване

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
• Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване

 

 

РЕЗЕРВАЦИИ:
Депозит 50% при резервация
Доплащането е 20 -десет дни преди датата на пътуване

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ :
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

 

 

 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
Авиокомпания: Bulgaria air
София – Енфида: 07:05 / 07:20
Енфида – София: 08:10 / 12:20

 

 

ЗА ЗАПИСВАНИЯ И ВЪПРОСИ ОТНОСНО ОФЕРТАТА, МОЛЯ ИЗПОЛЗВАЙТЕ КОНТАКТНАТА ФОРМА НА САЙТА ОТ СЛЕДНИЯ ЛИНК:

Контакти

ИЛИ СЕ ОБАДЕТЕ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ НА ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ ТЕЛЕФОНИ : 0889080606 , 032 340606 ИЛИ 0885713004

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ТУНИС:

 

        (38)

Translate »