В сърцето на Средиземно море Малтийският архипелаг предлага изобилно слънце, кристално чисти, тюркоазени води и усещане за лежерност и безвремие. Райското кътче на границата на Европа с Африка е изпъстрено с невероятни пейзажи – пътешествие в миналото и настоящето. Запазила самобитния си дух Малта – малка, но величествена страна съчетава хилядолетна история, богато културно наследство, природни забележителности, сърдечни жители, вкусна средиземноморска кухня, спокойствие и радост от живота, гаранция за истинско удоволствие и неповторимо преживяване по време на Вашата ваканция и не само….

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме да изберете нашите промоционални самолетни програми до МАЛТА и така за седмица да се докоснете до магията на тази малка страна

ЦЕНИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТ :

799 лв/човек за 8 дни /7 нощувки със закуска в хотел GILLIERU HARBOUR 4*

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ХОТЕЛ : GILLIERU HARBOUR 4*

ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:

Начална датаКрайна датаЦена
10.04.202417.04.2024от 999 лв.
24.04.202401.05.2024от 999 лв.
02.10.202409.10.2024999 лв.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ МАЛТА :ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ви ден:
Директен чартърен полет от София за Малта. Вашият екскурзовод ще Ви съпроводи до хотела, в който ще останете до края на цялата екскурзия. Нощувка в района на залив “Свети Павел „.

2-ри ден:

Валета Закуска .

Закуска. По време на разходката из столицата на Малта ще се насладите на красотата и очарованието на укрепения град, построен през 1566 г. Рицарите от Ордена на св. Йоан са упрaвлявали Малтийските острови 268 години и са оставили след себе си уникално културно наследство. Ще видите парка „Горна Барака“, катедралата „св. Йоан Кръстител“, където ще разгледате Ораторията с шедьоврите на Микеланджело, фламандските гоблени, а след това и църковния музей. Ще се разходите по улицата на Републиката, ще видите и двореца на Великия магистър, след което ще разполагате с време за пазаруване. Следобед ще посетите крепостните укрепления на Валета, както и крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела.

Ще видите парк “ горна барака“ , катедралата “Свети Йоан Кръстител “, където ще разгледате ораторията с шедьоврите на Микеланджило, фламанските гоблени ,а след това и църковния музей .

Ще се разходите по улицата на Ребупликата, ще видите и дворецът на Великия Магистър, след което ще разполагате с време за пазаруване .

Следобяд ще посетите Крепостните укрепления на Валета, както и Крайбрежните алеи на градчетата Ташбиш и Слима на връщане към хотела.

3-ти ден:
Мдина – Рабат – Моста

Закуска.

Ще обиколите централната част на Малта, тук се намира старата ú столица – укрепеният средновековен гр. Мдина (Тихият град). Тесните и криви улички ще Ви отведат до внушителните бастиони, които придават характерния и добре познат облик на острова. По пътя ще срещнете разнообразни архитектурни стилове (итало-нормански и барокови сгради). Ще излезете от Мдина през Гръцката порта, за да посетите раннохристиянските катакомби в Рабат и ще продължите към стръмните скали на Дингли. Следобед ще посетите ботаническата градина „Сант Антон“, разположена близо до президентския дворец, на който ще можете да се възхитите отвън. Ще посетите и занаятчийския център в Таали. Към края на обиколката ще разгледате величествената ротонда в гр. Моста – една от най-големите в Европа.

4-ти ден:
ДРУГАТА МАЛТА

/Пакет Допълнителни екскурзии /

Закуска .

На тази специална обиколка ще посетите Палацо Парисио, който с право е наричан „миниатюрния Версай”. В екстравагантният дворец ще видите красиви стенописи, великолепни предмети от мрамор, оптични илюзии и редки картини. Панорамните градини са едни от най- изисканите в Европа и допринасят за блясъка на двореца. След това ще имате възможността да разгледате най-аристократичното място в Малта с винарски изби на 400 години, в които отлежава най-хубавото малтийско вино. Ще посетите една от водещите винарни, където ще Ви обяснят повече за малтийското винопроизводство и ще Ви поканят да дегустирате селекция от вина и местни специалитети.

5-ти ден:

Мегалитния храмов комплекс Хаджар Ким

(Пакет Допълнителни екскурзии )
Закуска.

Обиколката започва с посещение на една от най-старите каменни кариери в Малта, която е превърната в атракция за туристите. Предстои Ви среща с една от най-древните постройки на земята, храма Хаджар Ким, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. От Хаджар Ким ще стигнете до крайбрежието, където можете да се разходите с лодка през Синята пещера, известна с кристалночистите си води (заплащане на място).

6-ти ден:

Трите града ( Виториоса – Коспикуа – Сенглея )

Закуска .

Ще отпътувате към Голямото пристанище срещу Валета, районът е известен още като Трите града, където през далечната 1530 г. се заселват първите рицари на св. Йоан. Ще минете през Коспикуа, за да стигнете Виториоса и да се разходите из тесните улички и първите странноприемници на рицарите хоспиталиери. От парка „Сенглеа“ ще се насладите на панорамната гледка към Голямото пристанище, включително впечатляващия форт „Сант Анджело“, откъдето великият магистър ла Валет е ръководел защитата на острова по време на голямата обсада през 1565 г.

7-ти ден:

остров Гозо

(Пакет Допълнителни екскурзии)

Закуска .

С ферибот ще стигнете до о. Гозо. Там ще посетите уникалния мегалитен храм – Джигантия. След това ще разгледате средновековната крепост във Викто-рия, както и заливите в Ксленди и Двейра, наподобяващи фиорди. Гозо е известен със своите занаяти и ръчно изработените дантели и плетива. Ще се впечатлите от тучната зеленина и спокойна атмосфера и разликата между големия о. Малта и Гозо.

8-ти ден:

Полет до България .

Закуска .

Трансфер до летището за обратния полет до София .

  ХОТЕЛИ В МАЛТА ПО ПРОГРАМАТА:

НАСТАНЯВАНЕТО Е В ХОТЕЛ GILLIERU HARBOUR 4*


Цената е на човек в лева и включва:

Полет с авиокомпания RAYANAIR Авиокомпания

Всички летищни такси

10кг ръчен салонен багаж с размери 40x20x25 см

Трансфер – летище – Хотел – Летище

Придвижване с модерен автобус с климатик

Настаняването е в хотел 4*

7 нощувки и 7 закуски на блок – маса

Водач от Агенцията по време на цялото пътуване

 

Всички клиенти получават следната допълнителна информация:

информация за Малтийския архипелаг и карта с автобусните линии.

Цената не включва:

Медицинско застраховане за лица до 65 г. – задължително – 12 лв.

Доплащане за самостоятелна стая – 249 лв.

Еко такса за хотелско настаняване – 1 евро /ден

Пакет допълнителни екскурзии -всичките +4 вечери = 249 лв.

Пакет „Удължен престой “ – 539лв. – включва 2 екскурзии + 3 вечери заедно с посещение на остров Гозо – Калипсо !

Допълнителна екскурзия:

1.ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ОСТРОВ ГОЗО – ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ с екскурзовод на руски /български / или английски език


Отпътуване от хотела към пристанището и отпътуване за остров Гозо с ферибот. Пристигане на Гозо. Следва панорамна обиколка на целия остров с автобус и екскурзовод,като се спира на основните забележителности.Следва обяд в Шленди в избран ресторант с панорамна гледка (обядът е включен в цената и). Разходка из столицата Виктория преминаване през Цитаделата и храмът Джгантия. Отпътуване за пристанището и качване на ферибота за Малта. Трансфер и пристигане в хотела около 17:00 h. / екскурзията се провежда на руски или английски език и включва транспорт/. Нощувка.

За възрастни – 70 евро
За деца от 3 до 12 години – 35 евро

2. ТРИТЕ ГРАДА ПОЛУДНЕВНА (СУТРИН)с екскурзовод на руски/български / или английски език


Точно срещу столицата на Малта от другата страна на Голямото пристанище (Grand harbour) се намират Трите града: Коспикуа, Сенглеа и Виториоса. Намират се върху три полоострова, един до друг, разделени от заливи, ползвани за пристан на яхти и местните рибарски лодки.Градовете са по-стари от Валета и са били първото укрепено място, изградено от рицарите след пристигането им тук. Трите града са също познати и със старите си имена: Биргу, Л-исла и Бормла, които са ползвани преди Голямата обсада на острова през 1565. Тогава рицарите успяват да отблъснат отоманската флотилия, решила да уголеми империята на Сулейман Великолепни с още една държава и на практика спират отоманските амбиции за нови завоевания по море.След победата градовете получават нови имена Vittoriosa – Победоносен, Коспикуа – Забележителен и Сенглеа на името на великият магистър Клод де ла Сенгле.
Днес трите града подобно на други градове и градски части около Валета са се слели в едно и през целия път от Валета до тях няма да напуснете градска среда.
Екскурзията продължава към стария кей, където може да се насладите на разходка с фрегатина (традиционна малтийска лодка). Екскурзията завършва кулата Ведета – един от символите на Малта. Изваяните по стените й око, ухо и птица символизират ВЕЧНИЯ СТРЕМЕЖ НА МАЛТИЙЦИТЕ към заобикалящото ги море. От нея се открива фантастична гледка към залива на Трите града и столицата Ла Валета.

За възрастни – 40 евро
За деца от 3 до 12 години – 20 евро

3. СТАРАТА СТОЛИЦА МДИНА – целодневна, с екскурзовод на руски/български/ или английски език

Разходка по улиците на този средновековен град , известен като „тихия град“. Произходът на града може да се проследи 4000 години назад в историята. Най – съществената част от разходката са Катедралата и Cathedral Museum, както и крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова. Интересни забележителности: площад Свети Марко; Ботаническите градини на Сан Антонио; катедралата „Св. Павел; крепостния насип, който разкрива прекрасна гледка на острова; Т’Али – „селището на занаятите“, където изкусните майстори създават самобитни предмети от злато, сребро и стъкло

За възрастни – 45 евро
За деца от 3 до 12 години – 22 евро

4.ГМУРКАНЕ В МАЛТА

Отправяме се към живописния залив в Сейнт Джулианс, където инструктор по гмуркане ще ви научи на необходимите предпазни мерки и основните умения на този вълнуващ спорт. Всичко, което е останало е да си сложите маска и плавници и след това се потопите дълбоко в красивите рифове. Насладете се на тръпката от дишане под вода.

За възрастни – 60 евро
За деца от 3 до 12 години – 55 евро

Може да се направи всеки ден

УСЛОВИЯ НА ОФЕРТАТА:

РЕЗЕРВАЦИЯТА СЕ ПРАВИ С ДЕПОЗИТ ОТ 50% ОТ СТОЙНОСТТА

ЗАПЛАЩАНЕТО НА ПЪЛНАТА СУМА СТАВА ДО 25 дни преди датата на пътуването.

Необходими документи: трите имена на латиница по паспорт или лична карта + ЕГН

Условия за анулация и неустойки :

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

До 60 дни преди датата на отпътуване – размера на внесения депозит при резервиране на пакета

От 59 дни до 21 дни преди датата на отпътуване – 60 % от общата сума

От 20 дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата сума

  • Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
  • В предложената програма на пътуването, Туристическата Агенция си запазва правото на промени в програмата при спазване на Закона за Туризма (ЗТ) и когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
  • Часово време: България – 12ч., Малта – 11ч.

ВАЖНО!

Някои от хотелите могат да изискат гаранционен депозит /в брой или с кредитна карта/ при настаняване, чийто размер се определя индивидуално от администрацията на хотела. Ако сумата не бъде използвана, то тя ще Ви бъде възстановена при напускане на хотела. Моля осведомете се предварително за размера на депозита. Сумата може да варира от 50 до 200 евро на стая, в зависимост от категорията и политиката на съответния хотел.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за МАЛТА , е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

ВАЖНО! За деца под 18г., пътуващи сами или с единия от родителите – нотариално заверена декларация на български език от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува в чужбина, с телефон на нотариуса. Оригиналната декларация и едно копие, трябва да се носи по време на екскурзията. При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, трябва да носят и документ, доказващ родствената им връзка с детето (акт за раждане или друг документ).

За въпроси или резервации , моля на следните телефони :

032 /34 0606 / 0889080606 / 0885713004

ИЛИ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДОЛНИЯ ЛИНК :

(44)

Translate »