Всичко, което бихме могли да кажем за Кападокия, би било непълно и недостатъчно. Кападокия е многолика – Земя на красивите коне, какъвто е именно буквалният превод на наименованието на местността от персийски език, локация, докосната от неразгадана още магия и мистика. Тук е и предполагаемото родно място на Свети Георги, един от първите християнски светци. Това е една  съвсем нищожна част от цялото очарование, което носи въздействащата област, лежаща в сърцето на съседна Турция.

 Областта Кападокия се намира в централната част на Турция, в Централна Анатолия. Историческата местност в Мала Азия преди хилядолетия е била позиционирана между древните страни Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия в поречието на река Къзълърмак (Червената река).

В близост до това внушително място, преди 4000 години се е намирал действащ вулкан. Природата извайвала чудни форми от изстиналата лава, а населяващите територията му издълбавали в засъхналата магма своите домове, храмове за медитация и християнски църкви за връзка с Бог.

Днес Кападокия представлява комплекс от музеи на открито с голямо историческо и културно значение, намиращ се под опеката на ЮНЕСКО. Тук имате възможност да се удивите от уникални и невиждани другаде по света скални форми – пирамиди, гъби, комини, подземни градове. Дестинацията се посещава от приблизително 2 млн. туристи годишно.

Тук величествената си красота разкриват забележителности като Вълшебните комини, Скалният замък, Подземният град, Долината на гълъбите, Долината „Зелве“, скалите, чиято форма наподобява семейство, възвишението Учисар, панорамата край град Гьореме.  Районът, освен от забележителности, изобилства и от лозя. Затова ценителите на вино имат двоен повод да посетят Кападокия. Местността е богата на залежи на камъка оникс. Това е и причината много бижутерии в околността да предлагат накити, украсени именно с „черния красавец“.  

 Всичко, което може да се разкаже за Кападокия, е малко, в сравнение с усещането човек да я  посети и да усети,  плавния преход към Ориента, гальовните лъчи на слънцето, нежното докосване на кашмирените шалове, разпаления танц на дервишите, спокойния нрав на камилите, незабравимия вкус на баклавата… И ако след този вълнуващ разказ за историята на Кападокия сме успели да Ви заинтригуваме, събуждайки приключенския дух у Вас и желанието за пътешествие , не се колебайте, а просто ни потърсете и позвънете. Резервирайте при нас Вашата септемврийска почивка през юни на промо цена по условията за ранни записвания на цена от

299 лв за 8 дни / 7 нощувки с включени  закуски и чартърен полет от София

 УВАЖАЕМИ ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ ,ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ КОНКРЕТНА ЦЕНА ЗА ДАДЕНА ДАТА, КАКТО И ЗА ДРУГИ ВЪПРОСИ ПО ОФЕРТАТА, МОЛЯ НА ТЕЛЕФОНИ : 0889080606 , 032340606, 0885713004 ,

А ТАКА СЪЩО МОЖЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ КОНТАКТНАТА ФОРМА НА САЙТА ОТ ДОЛНИЯ ЛИНК ,ЗА ДА ОТПРАВИТЕ СЪОТВЕТНОТО ПИТАНЕ ИЛИ ДА ЗАДАДЕТЕ КОНКРЕТНИЯ ВЪПРОС:

                                       ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

Първи ден :
   Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището с „Добре дошли“. В хотела Ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Втори ден – Манастир Мевляна – Кападокия

Закуска. Пътуване към Коня – някогашната столица на ранно-средновековното селджукско царство. Ще посетите манастира Мевляна (Мевляна теке). Днес той е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. След това продължавате към Кападокия, където ще пренощувате.

Трети ден
Закуска. В националният парк „Гьореме“ (под егидата на ЮНЕСКО) ще видите известните със своите фрески скални църкви. Въображението Ви ще се провокира от мистичните скални стени, пирамиди и конусообразни образувания с вулканичен произход. Ще посетите долините Деврент и Пашабаг (известна още като „Долината на монасите“). За Пашабаг е характерно базалтовите шапки върху вулканичните туфи, тук се намира и църквата на св. Симеон Стълпник. Пейзажът ще Ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 метра, разположени на групи или изникващи самостоятелно пред погледа. Ще можете да разгледате отвън най-високото вулканично образувание – Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.

Четвърти  ден
Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия, колко завладяваща и многолика е тя. По желание може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които се организират и заплащат на място. Нощувка в района на Кападокия.

Пети ден

Закуска. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия, колко завладяваща и многолика е тя. По желание може да се включите в някоя от допълнителните екскурзии, които се организират и заплащат на място. Нощувка в района на Кападокия.

Шести ден – Анталия
Закуска. Анталия е курорт на Турската ривиера. Градът е заобиколен от високи планини и средиземноморското край-брежие. Районът е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деняще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“.

Седми ден :

Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения или по желание включване в допълнителна екскурзия .

Осми ден
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София.

 
    
    

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ КАПАДОКИЯ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Полети с реномирана авиокомпания
Летищни такси
Багаж – 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж.
Трансфери по програмата с модерен автобус с климатик.
Настаняване – специално за Вас сме избрали отлични 4* и 5* хотели според местната категоризация.
Храна – 7 богати закуски на блок маса.
Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.

Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език.

Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език.

Медицинска застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро (за лица до 65 години).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.: 12,00 лв. 

За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер;

Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 219 лв.

„Пакет културна програма и вечери“: 259 лв. на човек, който Ви осигурява:

Входни такси във всички места според програмата;

Професионален екскурзовод на български език;

7 богати вечери

Застраховка „Отмяна на пътуването

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Входните такси за музеите:

  1. Крепостта Ючхисар – 6 турски лири
  2. Национален парк Гьореме – 30 турски лири
  3. Долината Зелве – 10 турски лири
  4. Древния град Каймаклъ – 30 турски лири
  5. Гробницата на Мевляна, Коня – вход 3 турски лири (по желание може да се доплати за слушалки – 3 турски лири)
  6. Медресето Каратай в Коня – 5 турски лири
  7. Посещение на атракционно заведение в Кападокия – 20 евро
  8. Полет с балон над Кападокия – 120 евро
  9. Разходи от личен характер и бакшиши.

ЗА ДА НАПРАВИТЕ РЕЗЕРВАЦИЯ :

50 % ДЕПОЗИТ ,остатъка плащане до 25 дни преди датата на заминаването.

 
 
 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

    (54)

Translate »