Националният парк Плитвички езера е най-популярната туристическа атракция на Хърватска. Той е включен в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство през 1979 г. Разположен е по средата между Загреб и Задар. Езерата определено са забележителност, която трябва да видите.

 

 

 

Самобор, Плитвички езера, Загреб
Хранене: BB
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 19.08.2016, 03.09.2016, 23.09.2016
Цена от:275 лв.-човек в двойна стая
единична стая- 315 лв.
дете 2-12 год. (в стая с 2ма възрастни)-245 лв.

 

 

 

Програма:

1 ДЕН /СОФИЯ – САМОБОР/
Отпътуване в 06.00ч. от паркинга пред стадион Васил Левски в София по маршрут: София – Белград – Загреб – Самобор. Около обяд панорамна обиколка на Белград с автобус – Площад “Теразие”– търговския център на града, новата сграда на Скупщината (Парламента), улица “Крал Милан”, площад “Славия”, катедралният храм „Св. Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, улица “Крал Милутин”, булевард “Крал Александър”, Площада на Републиката, крепостта „Калемегдан“ – разположена на носа, където Сава се влива в Дунав. Отпътуване за Хърватия. Вечерта пристигане в Самобор – един от новите туристически курорти в региона на Загреб. Красивите околности на града и близостта му до хърватската столица го правят много атрактивен и забележителен за всички туристи. Разположен е на 10 км западно от Загреб в долината на река Сава. Известен е с развито производство на изделия от кристал. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ДЕН /САМОБОР – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА – САМОБОР/
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера – тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви: Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата – около 4 часа. Връщане в хотела в Самобор. Нощувка.

3 ДЕН /САМОБОР – ЗАГРЕБ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за Загреб. Панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

2 нощувки и 2 закуски в хотел 3* в Самобор или района на Загреб

транспорт с туристически автобус 3*/минибар, климатик, DVD/

водач от фирмата организатор

екскурзоводски услуги

групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси и билети за туристически обекти:

входен билет за Плитвички езера – извън летния сезон: за възрастен 110 kn., за деца до 18г. 55kn; от 01.07 до 31.08: за възрастен 180 kn, за деца до 18 г. 80 kn.

по желание доплащане за 2 вечери в ресторанта на хотела – 14 евро/27.50лева (заявява се предварително и се заплаща заедно с пакета на екскурзията)

доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. – 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 80г. – 9 лева. Туристи над 80г. не могат да бъдат застраховани.

 

9

Translate »