Русия – необятна по размери, достатъчно голяма за да е отделен континент, изумяваща посетителите и изследователите от векове и изпреварваща САЩ почти два пъти по брой и количество природни ресурси и залежи на газ ,петрол и дървесина ,страна, която за да я пребродиш ще смениш 9 часови пояса, страна, която изстреля първия спътник с човек, обиколил Земята , има свои космически войски и ядрено оръжие колкото цялото НАТО и страна , която единствена може да съществува автономно без помощта на други държави … И за да се убедите във всичко това, ние Ви предлагаме едно 10-дневно пътешествие до Москва, Санкт Петербург -Талин и Скандинавието – Стокхолм и Хелзинки на цена от :

3398 лв за 10 дни /9 нощувки с

включен круизен кораб   до Стокхолм и Хелзинки 

 

 ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ:

 

    15.08.2018г.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ МОСКВА:

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ

 

 

 

                                      ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО

 

1-ВИ ДЕН : СОФИЯ – МОСКВА
 Излитане от Аерогара София с полет на България Ер до Москва в 15.20ч. Кацане на летище Шерметиево в 18.10ч. Посрещане и трансфер до хотел 3* в Москва. Свободно време. Нощувка.

 

2-РИ ДЕН: МОСКВА
Закуска. Екскурзоводска програма на български език в руската столица – уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Москва е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Обиколката включва разглеждане на основните забележителности в Москва – Червения площад, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО, катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Большой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика) и други.
След обяд посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на известни руски художници. Със своите около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX век в света. Връщане в хотела. Нощувка.

 

3-ТИ ДЕН : КРЕМЪЛ
Закуска. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Построен е по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Свободно време за обяд.
След обяд посещение на Оръжейната палата, основана е по времето на Иван III под името Голямата хазна. Освен оръжия и снаряжение, тук се съхраняват императорската корона, троновете на руските царе, златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, каляски, военни трофеи, както и някои от световно известните яйца Фаберже. Яйцата на Фаберже са сред най-скъпите бижутерийни изделия в света. Те привличат погледа като магнит с царствената си осанка и сияние.
Вечерта отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.

 

4-ТИ ДЕН : САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Закуска. Обзорна обиколка на величественият Санкт Петербург „Хроники от три века“. Обиколкота започва от Невски проспект една от най-старите улици в града. Дължинта и е 5 км и се простира между две извивки на река Нева. В Историческия център ще видим Медния конник, Адмиралтейството, Сенатския площад, Дворцовия мост, Казански събор – един от най-големите православни храмове в града. Тук се пази светиня на руското православие – иконата на Казанската Богородица.Исаакиевския събор – катедралата, проектирана през 1818 г. от френския архитект Огюст Монферанд и официално завършена през 1858г. Планът е Исакиевската катедрала да се превърне в една от най-впечатляващите забележителности на тогавашната руска столица Санкт Петербург. Днес огромният позлатен купол на Исакиевската катедрала може да бъде видян от всички краища на бившата руска столица и се превръща в нейн символ. Посетителите на храма също имат възможност да изкачат многото стъпала (300 на брой) до основата на купола, откъдето има специално място за наблюдение, предлагащо поглед към Санкт Петербург. След създаването си Исакиевската катедрала е била главният храм на града и въобще най-големият храм в Русия. Ще видим също Стрелката на Василевския остров, Троицкия мост, парка Марсово поле, Михайловския (Инженерния) дворец. Свободно време за обяд.
След обяд : екскурзия до Петерхоф – лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай. Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в хотела. Нощувка.

 

5-ТИ ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Екскурзия до Ермитажа – най-величествения музей в света – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменната ера до нашето столетие. Свободно време за обяд.
Следобяд екскурзия до град Пушкин. Ще видите дворцовия ансамбъл Царско Село, бивша резиденция на руските императори, блестящ паметник на световната архитектура от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

6-ТИ ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – ТАЛИН
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до Петропавловската крепост, построена от Петър І. Тук се намира и известната катедрала „Св.Св. Петър и Павел“, където са погребани всички руски царе от Петър Първи до Александър Трети. Тук почиват и тленните останки на император Николай Втори, неговото семейство и лична свита, в параклиса „Света Екатерина“. Свободно време за обяд.
След обяд около 15:00 ч. транфер до пристанището. До 18 часа е преминаване през паспортен контрол и настаняване на круизен кораб „ Принцеса Анастасия“. Кораба потегля в 19:00 часа. Вечеря. Нощувка.

 

7-МИ ДЕН: ТАЛИН
Закуска. Пристигане в Талин в 9:00 ч. Преминаване през паспортен контрол. Туристическа обиколка на Талин, столицата на Естония. Средновековният град е известен със своето скандинавско излъчване и впечатляваща архитектура. Ще разгледаме средновековния замък „Томпеа“, Фестивалната зала , катедралата „Александър Невски“ и др. Свободно време за обяд в Талин. Връщане на кораба пареди 17:00 ч. В 18:30 круизният кораб потегля към Стокхолм. Вечеря. Нощувка на кораба.

 

8-МИ ДЕН: СТОКХОЛМ
Закуска. Слизане от кораба в Стокхолм в 9:30 ч. Преминаване на паспортен контрол. Туристическа обиколка на Шведската столица. Обиколката включва – разходка из старата част на града „Гамла Стан“ и централният площад „Сторторгет“. Ще минем покрай рицарският дворец „Ридархюст“ и църквата „Ридархолмскиркан“. Връщане на кораба преди 16:00 ч. Минаване през паспортен контрол. В 17:30 ч. кораба потегля към Хелзинки. Вечеря. Нощувка на кораба.

 

9-ТИ ДЕН: ХЕЛЗИНКИ
Закуска на кораба. Пристигане в Хелзинки в 11:30 ч. Минаване през паспортен контрол.
Туристическа обиколка на Хелзинки. Разглеждане на основните забалежителности във Финландската столица : Площада на сенаторите, който впечатлява със своята уникална неокласическа архитектура. Ще минем покрай някои от най-известните сгради в Хелзинки, а именно на Хелзинския университет, на Министерството, Библиотеката и др. Свободно време за обяд. Връщане на кораба преди 18:00 ч. Преминаване през паспортен контрол. Кораба потегля към Санкт Петербург в 19:00 ч. Вечеря на кораба. Нощувка.

 

10-ТИ ДЕН : ХЕЛЗИНКИ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МОСКВА – СОФИЯ
Закуска на кораба. Пристигане и слизане от кораба в Санкт Петербург в 09:00 ч. Свободно време в центъра на града. Трансфер до летището за полет до България в 12:30. Полет до Москва в 16.10ч. Прибиране в България в 22:00ч.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Москва с АК България Еър

Самолетен билет Санкт Петербург – Москва – София с АК България Еър

летищни такси за самолетните билети

чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.

2 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва

Пътуване с високоскоростен влак „Сапсан“ от Москва до Санкт Петербург

3 нощувки със закуски в хотел 3* в Санкт Петербург

4 нощувки със закуски на круизен кораб „Принцеса Анастасия“ в избрания тип каюта

4 вечери на круизен кораб „Принцеса Анастасия“

3 вечери в хотела в Санкт Петербург

Трансфери на място с автобус летище – хотел – летище;

Туристическа обиколкa на Москва с екскурзовод на български език

Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български език

Туристическа обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език

Посещение на Петропавловската крепост с екскурзовод на български език

Туристическа обиколка в Талин с екскурзовод на български език

Туристическа обиколка в Стокхолм с екскурзовод на български език

Туристическа обиколка в Хелзинки с екскурзовод на български език

Посещение на Петерхоф с екскурзовод на български език

Екскурзия до Царско село с екскурзовод на български език

Посещение Ермитажа с екскурзовод на български език

Екскурзоводско обслужване / водач на български език по време на пътуването;

Входни такси на посещаваните по програма обекти

Медицинска застраховка на стойност 5 000 Евро на ЗД Евроинс АД(има оскъпяване за лица над 63 г.)

саунд система със слушалки по време на туровете

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Обяди и вечери, извън описаните в цената включва

Виза – 185 лв.

Виза съпорт – 40 лв.

Разходи от личен характер;

Възможно е да се наложи заплащане на градска такса, лично на рецепцията на всеки хотел.

 

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ :

 

 

 

     (13)

 

 

Translate »