Андалусия е най-голямата автономна област  от население и втора по територия след Кастилия и Леон . Областта е разположена в Южна Испания . Регионът е с богата история , датираща от хилядолетия. Била е владение на финикийци, римляни, вестготи, маври и испанци. Андалусия е културна съкровищница , съхранила безброй паметници от различни цивилизации. В градовете Кордоба, Севиля и Гранада могат да се видят едни от най-големите постижения на ислямската култура. Стотици замъци и крепости се извисяват над белите градове и плодородни равнини . Свидетели сме на вековната борба на испанците да отвоюват земите си от ислямските нашественици .

 Днес, Андалусия е динамично развиващ се регион и световноизвестна туристическа дестинация .

 Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви заведем на една 8-дневна самолетна екскурзия до Испания, като Ви запознаем с историята и забележителностите  на древните градове  Валенсия, Малага, Гибралтар, Кадис, Севиля, Кордоба, Гранада и Валенсия ,като към всичко това ще добавим много празнично настроение и усмивки :

 На Вашето внимание Ви предлагаме нашата промоционална оферта за :

 800 евро за 8 дни /7 нощувки + 7 закуски + 5 вечери

 

и дати на провеждане :

19 – 26.02.2018г.

19 – 26.03.2018г.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

ГОРНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ЗА ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.10.2017г.

СЛЕД ТАЗИ ДАТА, ЦЕНАТА Е 889 ЕВРО

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ВИ ДЕН: СОФИЯ – ВАЛЕНСИЯ /трансфер от летище Кастеллон де ла Плана до Веленсия/

 Полет от София до Валенсия с  RYANAIR в 17.30 ч. Кацане във Валенсия в 19.40 ч. , трансфер до хотела , настаняване в хотел БЕНИКАСИМ 4****  или подобен , вечеря и нощувка.

 

 Древната порта на стария град Торес де Серанос е един впечатляващ символ на Валенсия. Тя напомня една епоха ,когато градът е бил заобиколен от големи защитни стени, построени през 14 век.Кулите са били възстановени през 1930 г. От тях посетителите могат да налбюдават прекрасен изглед към градския пейзаж.

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ  ОТ TORESE DE SERANNOS :

 

 

 

2-РИ ДЕН : ВАЛЕНСИЯ – МАЛАГА

Закуска. Отпътуване с автобус от ВАЛЕНСИЯ ДО МАЛАГА. Настаняване в хотел FUENGIROLA 4****. Вечеря, нощувка.

   Малага се намира на брега на Средиземно море , част от Коста де Сол . Климатът в мек  и средната годишна температура е 19 градуса. Малага е известна като родното място на Пабло Пикасо. Градът възниква през X век пр. н.е., основан е от финикийците под името Малака. .Предполага се,че това име произлиза от финикийската дума за сол, тъй като около пристанището се осолявало риба.Седем века по-късно римляните завладяват града заедно с испанските владения на Картаген.През VIII век, Испания е завладяна от маврите. Малага се превръща във важен търговски център.По това време градът е бил в границите на халифата на Кордоба.През 1487 г. градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие.Градът през гражданската война/1936г/ е бомбардиран от италианските войски и привържениците на Франко.След 1960 г.Малага се превръща в голям туристически център.Крепостта „Алкасаба“е построена от маврите през 1057 г.Тук се намират руини от римски театър,мавърски дворец и бившият кралски дворец,където се помещава археологически музей. Катедралата „Манкита”е недовършена и строена върху основите на джамия в продължение на 200 години показвайки различни архитектурни стилове от XVI до XVIII век.В двореца„Буена Виста“от XVI век се намира музей на изящните изкуства.Тук е къщата-музей на Пабло Пикасо и ботаническата градина „Пасео дел Парке“.Градският театър„Сервантес“ е сред най-известните в Испания.  

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ СНИМКИ ОТ КРЕПОСТТА “АЛКАСАБА“.

 

 

 

 

3 -ТИ ДЕН : МАЛАГА – ГИБРАЛТАР – КАДИС

 Закуска и отпътуване с автобус от Малага , за Гибралтар до Кадис. Настаняване в хотел PUERTO SANTA MARIA 4**** , вечеря и нощувка.

  Гибралтарската скала се намира в южната част на Пиренейския полуостров в пролива Гибралтар.Нейното местоположение и история са я превърнали в международен символ на сила и издръжливост.Тя е обект на различни апетити и обсади.Гибралтар е обявен за британска територия от 1704 г. с Утрехтския мирен договор. От 1973 г. е част от Европейския съюз като територия,принадлежаща на Великобритания. Гледана от въздуха скалата изглежда внушително.Смята се за една от колоните на Херкулес.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ГИБРАЛТАРСКАТА СКАЛА:

  Кадис е град основан преди 3000 години от финикийците.Днес той е най-старият град в Западна Европа.Благодарение на своето географско положение той винаги е бил една от първите връзки на Испания с останалия свят.Самият Христофор Колумб е започвал пътуванията си до Америка от бреговете на Кадис.Смесица от многовековната история на един съвременен европейски град той се превръща във едно вълнуващо място за туристите.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ГРАД КАДИС :

 

 

 

 

4-ТИ ДЕН : КАДИС – СЕВИЛЯ .Настаняване в хотел TORRE DE LA REINA 3***.Вечеря и нощувка.

   Катедралата на Севиля или както е известна още Catedral de Santa María de la Sede. Построена е между 1402 и 1506 г. и е най-голямата готическа катедрала в света, макар, че италианците и англичаните оспорват това. Най-високата й част – Ла Гирлада е възвисяваща се в небето камбанария, запазила спомена за мавританското си минало. Някогашното минаре сега се радва на посетителите, изкачили се на височина от 114 метра, за да видят най-красивата панорама на андалуската столица Алказар.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ СНИМКИ ОТ КАТЕДРАЛАТА В СЕВИЛЯ :

 
  

  В миналото крал Педро-Жестокият избрал Севиля за своя резиденция и преустроил напълно построената през 10 век мавританска крепост, превръщайки я в просторен дворец,със сложни архитектурни форми и дизайн.Този оригинален образец на мавританската култура,не бива да бъде пропуснат.Керамични пана от мавърски azulejo,хладни мраморни подове,инкрустирани колони и проходи под сводове предлагат оазис от горещината и автомобилното движение на неговото централно разположение между Алказар и катедралата.Двете забележителности в града са задължителни за разглеждане.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ СНИМКИ ОТ ДВОРЕЦА АЛКАЗАР В  СЕВИЛЯ :

 

 

 

 

5-ТИ ДЕН : Закуска . Отпътуване с автобус от СЕВИЛЯ до КОРДОБА .Настаняване в хотел LA CARLOTA 3***. Вечеря, нощувка.

  КОРДОБА е град разположен в подножието на планината Сиера Морена на десния бряг на река Гуадалкивър. Той е важен туристически център, известен с архитектурата си от времето когато е била столица на Кордобския халифат,той заемал почти целия Иберийски полуостров.В града съжителствуват мюсюлманска,еврейска и християнска култури.Старата градска част е в списъка на Юнеско.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ СНИМКИ ОТ ГРАД КОРДОБА :

  В старата градска част се намира известната джамия Мескита, превърната в католическа катедрала, както и дворецът Алкасар с прекрасната си градина.„Мескита“ е изградена като джамия от поредица емири между VІІІ и Х в.,когато Кордоба е седалището на Западния халифат и е най-големият град в Европа.По-късно тя е частично разрушена и през 1236 г.наново построена като катедрала. За своето време Мескита е върховното ислямско архитектурно постижение на Запад,на което може да съперничи само джамията в Мека.Катедралата,която е непохватно разположена в нейния център днес,бледнее в сравнение,с бароковите и махагонови църковни тронове от 18 в. Те са едни от най-пищните в Европа.Дори императорът на Свещената Римска империя Карл V съжалявал,че е разрушил нещо„уникално“.Мавританското минаре превърнато в църковен шпил показва прекрастна гледка към старинните арабски и еврейски квартали.Много ароматно и освежаващо действа посещаването на туристите в Двора на портокаловите дървета.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ ОТ ДЖАМИЯТА МЕСКИТА:

 

 

 

 

6-ТИ ДЕН : Закуска. Отпътуване с автобус от КОРДОБА до ГРАНАДА. Настаняване в хотел 3 *** в периферията на ГРАНАДА.. Нощувка.

  Гранада е  градче, разположено в сърцето на испанската провинция Андалусия.Гранада е един от онези много специални градове-плод на различни култури и това, което го прави особено очарователен е факта,че там са се сблъскали двете най-големи световни религии-исляма и християнството.Колкото арабска, толкова и европейска.Гранада остава най-дълго под властта на маврите-цели 8 века и се превръща в техен културен център през средновековието.На 2-ри януари1492 години католическите крале влизат и успяват да я превземат.Тогава последния емир на Гранада Мухамад ХII се предава на кастилците.След около 25 години обсада успяват да изгонят последните останали владетели от халифата.Въпреки това, днес този град все още носи духа на арабския свят.Хубавите широки улици в новата част на центъра,европейски стил на сградите, но погледнеш ли малко в страни,окото ти веднага е уловено от малки,тесни калдъръмени улички,ниски,бели къщи с множество ориенталски елементи по тях.По оградите на дворовете са типичните заоблени и орнаментирани арабски арки.За миг човек забравя,че е в Европа. Пред него се излива цяла приказка от хиляда и една нощ. На около се носят тежки миризми на тютюн,канела,карамфил-аромати излизащи от чайните и малките туристически магазинчета.И над всичко това се извисява Алхамбра- един арабски палат,носещ до ден днешен спомена за величието на халифата.Тя е привилегия за всеки един имал възможността да я посети.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ГРАД ГРАНАДА :

 

 

 

 

 7-МИ ДЕН : Закуска. Отпътуване с автобус от ГРАНАДА до ВАЛЕНСИЯ . Настаняване в хотел 3***.Нощувка.

 Валенсия е третият по големина град в Испания,след Мадрид и Барселона.Валенсия се определя като едно от скритите съкровища на страната.Той е град с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура и сградите в стария рибарски квартал Ел Кабанял.Римляните основали града през 138 г. пр. Хр.под името Валентиа Едетано. След разпадането на Римската империя градът е бил под различни форми на управление.Такъв отпечатък са оставили управлението на Маврите.През XI в.те направили Валенсия столица на независимо северно Ислямско кралство.Там където е днешната катедрала преди е имало ислямска джамия.В старата част на града все още има ислямска баня.“Златен период“ от историята на Валенсия е когато градът е един от основните икономически и културни центрове на Европа,който е повлиял на архитектурата й.В града има готически сгради,сред които е и Копринената борса и екстравагантни барокови църкви.Голяма част от богатството на града идвало от търговия с фермерски продукти и коприна.Днешна Валенсия продължава да процъфтява, което е видно от впечатляващият комплекс Градът на изкуствата и науките. Световноизвестните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела са създали футуристичен градски пейзаж с много музеи и атракции, който е наистина удивителен.Включва музей на науката и най-големия океанографски музей в Европа.Другата голяма забележителност на Валенсия е Средиземно море, граничещо със стария рибарски квартал Ел Кабанял.На Площада се намира и Базиликата на Девата.Можете да се качите на покрива й, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към цяла Валенсия. На този площад се намира и фонтана Турия. На една пресечка встрани се намира Площад де ла Рейна с катедралата, портокаловите дървета и множество барове и ресторанти. Всяка година през март Валенсия става сцена на весел празник по време на празника на св. Йосиф.Този религиозен празник е известен със своите инсталации наречените творчески неуспехи, големи плувки с участието на папие маше /фигури/.Тези творения са създадени и шестват по улиците и след което се изгарят в полунощ на последния ден на празника.Обичаят произхожда от Средновековието.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ГРАД ВАЛЕНСИЯ :

 

 

 

 

 

8-МИ ДЕН :Закуска. Отпътуване с автобус от ВАЛЕНСИЯ  към летището КАСТЕЛЛОН ДЕ ЛА ПЛАНА.

  Полет от Валенсия в 20.35 ч. с авиокомпания RYANAIR . Кацане в София в 00.40 ч. с незабравими спомени от една 8-дневна екскурзия из Испания и Андалусия .

 

Побързайте и резервирайте още сега вашата екскурзия на промоционална цена чрез контактната форма в сайта или на тел: 032/33 06 06 или мобилен : 0889080606 !

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Валенсия – София с авиокомпания RYANAIR

Летищни такси 

Чекиран багаж до 15 кг +10 кг ръчен багаж от София

7 нощувки , 7 закуски и 5 вечери в хотели 4**** и 3 ***

транспорт с луксозен автобус в Испания

Екскурзоводско обслужване на български език

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на лица до 72 г.

Водач от фирмата – организатор

Няма единично настаняване по програмата

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Посещение на Гибралтар – 20 евро при минимум 20 човека и се заплаща от България

Входни такси за посещение на обектите

Неупоменатите в програмата услуги : хранене , лични разходи за телефонни разговори ,мини бар и други

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ :

ДЕПОЗИТ 50 % ОТ СТОЙНОСТТА

ОСТАТЪКА ДО 30 ДНИ ПРЕДИ ЗАМИНАВАНЕ .

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ “ТЕСКО ГРУП “, ВИ ПРЕДЛАГА И УСЛУГАТА

ЗАСТРАХОВКА “ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ“.

 

Застраховката ‘‘ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ“ се сключва в офиса на фирмата при подписването на договора за самото пътуване и обикновенно е около 2-3 % от стойността на цялото пътуване.

 

     (41)

Translate »