Пиренейският полуостров, Иберийският полуостров или Иберия (на португалски и на испански: Península Ibérica) е голям полуостров в Южна Европа. Имената му произхождат съответно от планините Пиренеи (които го ограждат от североизток) и от населявалата го в древността народност ибери. Обграден е от юг и от изток от Средиземно море, а от запад и от северозапад от Атлантическия океан.
На територията му са разположени държавите Испания, Португалия, Андора и британското владение Гибралтар.

 

 

 

 

 

 

Пътешествие из Пиринейския полуостров
Лисабон – Синтра – Кашкаиш – Ещорил – Мерида – Касерес – Толедо – Ел Ескориал – Тарагона – Барселона – Жирона – Фигерас – обслужване на руски език

ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
01.09.2016 г.-1905 лв.
29.09.2016 г.-1905 лв.
    

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАMA

ДЕН:

1

София – Лисабон

Отпътуване от летище София, Варна или Бургас в зависимост от датата на заминаване. Пристигане в Лисабон. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2

Лисабон

Закуска. Туристическа програма в Лисабон: кварталът Белем, където ще можете да видите два от шедьоврите на португалската късна готика „Мануелин“, декоративен стил, който няма да видите никъде другаде по света – манастирът „Жеронимуш“ и кулата „Белем“, построени в началото на 16 в., само няколко години след първото пътуване на Васко да Гама до Индия; Статуята на мореплавателите; „Алфама“ – най-старият и най-живописен квартал с тесни улици; площад „Росио“ – сърцето на града. Вечеря. Нощувка.

3

Лисабон – Синтра – Кашкайш – Лисабон

Закуска. Отпътуване по крайбрежния път към Синтра, Кашкаиш и Ещорил, където ще можете да видите различни крепости, старинни замъци и потомствени домове, дворци и страноприемници, в които са били посрещани знаменити португалци и крале. Посещение на Синтра – приказен град на феи и добри вълшебници, лятна резиденция на португалското кралско семейство от 12 в. и включена в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство през 1995 г. Посещение на известните курорти Ещорил и Кашкайш – малък град, приютил много благороднически семейства от европейските страни по време на ІІ-рата Световна Война, чиито имения са запазени и до днес, известен със своите рибни ресторанти. Връщане в Лисабон. Вечеря. Нощувка.

4

Лисабон – Мерида – Касерес

Закуска. Отпътуване за Испания. Посещение на Мерида – паметник на римската култура: Римският театър и Амфитеатър, които и днес се използват за провеждане на представления благодарение на естествената акустика, Римският мост и други паметници на древната история. Отпътуване за Касерес – столицата на Естремадура, град от който произхождат редица конкистадори. Туристическа програма в центъра на града. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

5

Касерес – Толедо – Мадрид

Закуска. Отпътуване за Толедо, който се слави с артистичното и архитектурно наследство в бароков и готически стил. Толедо е испанската религиозна столица, където мирно съжителстват христяни, мюсюлмани и евреи. Туристическа програма в Толедо: Катедралата, главната забележителност на Толедо, построена в периода между 1227 г. и 1493 г. на мястото на голямата джамия от времето на маврите и музеят на Катедралата; красивата часовниковата кула в стил мудехар на църквата „Св. Тома“, където се намира шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас“. Отпътуване за Мадрид. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

6

Мадрид

Закуска. Свободно време в Мадрид. Вечеря. Нощувка.

7

Мадрид – Коста Дорада

Закуска. Отпътуване за Коста Дорада. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

8

Тарагона – Барселона

Закуска. Отпътуване за Тарагона – столица на т. нар. „Близка Испания“ от времето на Римската империя. Туристическа програма в историческия център на града: римският форум; римският амфитеатър, където са се провеждали гладиаторските борби; дворецът на римския наместник; Катедралата от 12 в. с романски и готически елементи. Разходка по булевард „Рамбла Нова“ до т.нар. „Средиземноморски балкон“ – крайбрежен хълм, от който се открива невероятна гледка към морето и плажа. Отпътуване за Барселона. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

9

Барселона – Жирона – Фигерас – Барселона

Закуска. Свободно време в Барселона или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Жирона – политически, икономически и културен център на едноименната провинция и Фигерас – родното място на Салвадор Дали с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали, посветен на гения на сюрреалистичното изкуство (заявява се и се заплаща на място). Вечеря. Нощувка.

10

Барселона – София

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България. Пристигане на летище София, Варна или Бургас.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Париж – Лисабон – Барселона – Париж – София с включени летищни такси на авиокомпания „Air France“ при цена на самолетен билет 215 EUR към месец ноември 2015 г.
Групов трансфер летище – хотел – летище
Транспорт с автобус по описания в програмата маршрут
1 нощувка със закуска в хотел *** в Лисабон
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Лисабон
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в Касерес
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Мадрид
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** на Коста Дорада
2 нощувки със закуски и вечери в хотел *** в Барселона
Туристическа програма в Лисабон
Посещение на Синтра, Кашкаиш, Мерида, Касерес, Толедо и Тарагона
Обслужване на руски език по време на целия маршрут
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Индивидуален трансфер летище – хотел – летище (когато полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери) 55 лв.
Входна такса за манастира „Жеронимуш“ (7 EUR, за деца до 14 г. – безплатно), за кулата „Белем“ (4 EUR, за деца до 14 г. – безплатно) или комбиниран билет за манастира „Жеронимуш“ и за кулата „Белем“ (10 EUR, за деца до 14 г. – безплатно) в Лисабон
Входна такса за манастира в Ел Ескориал с кралския пантеон и апартаментите на Филип ІІ (10 EUR)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Екскурзия до Жирона и Фигерас с посещение на музея на Салвадор Дали (заявява се и се заплаща на място)
Екскурзия до Ел Ескориал (заявява се и се заплаща на място)
Туристическа такса престой в Барселона: 1,25 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,75 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Туристическа такса престой на Коста Дорада: 1 EUR на турист на ден (за хотел ****), 0,5 EUR на турист на ден (за хотел ***). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела

 

 

 

 

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 215 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Включените в програмата трансфери са групови и представляват обединяване на групи от туристи, пристигащи или заминаващи с различни полети.
Поради това е възможно да се наложи изчакване на летището до пристигането на всички туристи от групата или някои от туристите да бъдат трансферирани до летището по-рано за обратния полет.
В случаите, когато часовете на полетите не съвпадат с часовете на груповите трансфери, доплащането за индивидуален трансфер или нощен индивидуален трансфер е задължително.
Необходимостта от доплащане за индивидуален трансфер се уточнява в хода на резервацията.
Местата в автобуса се определят на място от екскурзовода на групата в зависимост от датата на заявка на екскурзията и възрастта на туристите.
Туристите се настаняват в хотели категория 3*. Като правило хотелите са разположени в центъра на посещаваните градове с изключение на транзитните нощувки.
При по-натоварените дати, по време на национални празници, конгреси, изложения и т.н., туристите могат да бъдат настанени в хотели, които не са централно разположени или са в околностите на посещаваните градове.
Приемащата туристическа агенция си запазва правото да променя категорията на хотелите от 3* на 2* в случаите на значително увеличение на цената на нощувката поради провежаднето на големи обществени мероприятия, конгреси, национални празници и т.н.
Приемащата агенция си запазва правото за разместване на програмата и нощувките по дни.
Туристическата прогрма се осъществява на руски език.
Екскурзията се предлага за индивидуални туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Испания, Португалия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Испания, Португалия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

3

Translate »