Република Литва се намира в Североизточна Европа. Граничи с Латвия на север, Беларус на югоизток, Полша на юг, Русия на югозапад. До средата на двадесети век името на страната на български е било Литвания. Държавен глава на Литва е президента, който се избира с петгодишен мандат.

 

 

 

 

 

 

Прибалтика – Литва, Латвия, Естония
Маршрут:София – Вилнюс – Тракай – Рундале – Рига – Юрмала – Талин
Продължителност:7 дни / 6 нощувки
Транспорт:  Самолет
Дати на отпътуване:04.11.2016 г.
Цена от:1495 лв

 

 

 

 

 

 

Програма
1 ден / Вилнюс
Пристигане във Вилнюс.
Трансфер до хотела. Пешеходна разходка из историческия център на Вилнюс. Старият град е един от най-големите архитектурни комплекси на източна Европа с над 1500 исторически сгради, много от които са включени в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще откриете всички европейски архитектурни стилове – късна готика в църквата Света Анна, ренесанс в църквата Свети Михаил, елегантна класика в катедралата и кметството, но най-вече това е град на барока, стил който се среща на всяка крачка, особено в религиозните сгради.
Свободно време.
Нощуване.

2 ден / Тракай
Закуска.
Екскурзия до Тракай – старата столица на страната, на 30 км от Вилнюс. Посещение на готическия замък от 14 век, разположен на остров в средата на езерото Галве. Тракай е най-известния замък в страната. Връщане във Вилнюс и разглеждане на римо-католическата църква Петър и Павел от 17 век, известна с богатия си бароков интериор, украсена с 2000 скулптури.
Нощуване.

3 ден / Рундале – Рига
Закуска.
Отпътуване за Рига. Спирка при Хълма на кръстовете, единствено по рода си място в света. На хълма има гора от над 100 000 кръста, донасяни от католическите поклонници от векове. Според поверието, Бог ще чуе молитвата на всеки, който остави кръст и се помоли. През 1993 г. папа Йоан Павел II оставя своето разпятие и оттогава мястото става световно известно. Обяд. Екскурзия до двореца Рундале, наричан архитектурната перла на Латвия. Създаден е от Растрели, архитекта на Зимния дворец в Ст.Петербург, между 1736 и 1767 г. Експозицията на двореца включва порцелан, сребро, картини и мебели. Пристигане в Рига.
Настаняване в хотел.
Нощуване.

4 ден / Рига
Закуска.
Пешеходна обиколка на латвийската столица. Рига е най-големият град в Прибалтика, наследник на Ханзата, с повече от 800 годишна история. Разглеждане на красивите готически, барокови и ар нуво сгради. Историческия център на града е включен в листа на ЮНЕСКО. След обиколката ще имате възможност да послушате концерт на орган в катедралата.
Свободно време.
Нощуване.

5 ден / Юрмала – Талин
Закуска.
Отпътуване за Талин. Спирка и обиколка на Юрмала, най-известния морски и балнеологичен курорт в Прибалтика. Градът впечатлява с уникална архитектура в Югенстил – красиво декорирани дървени къщи, построени още по времето на царска Русия, превърнали го в любимо място за отдих. Благодарение на това наследство Юрмала влиза в листата на ЮНЕСКО. Свободно време в развлекателния комплекс Болшое Лидо.
Пристигане в Талин. Настаняване в хотел.
Нощуване.

6 ден / Талин
Закуска.
Пешеходна обиколка на стария град, съхранил градоустройствения си план от 15 век. Градът впечатлява с много сгради от тази епоха – административни и църковни здания, жилищни домове, хамбари и складове, принадлежали на богати граждани. Затова и в 1997 г. Талин е включен в листата на ЮНЕСКО.
Свободно време.
Нощуване.

7 ден / Талин
Закуска.
Трансфер до летището за полет към България.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

 човек в двойна стая Единична стая 3-то допълнително легло Дете до 12 г. само като трети в стая
1495 лв. 1805 лв. 1485 лв. 1180 лв.

 

  • При късно пристигане в първия ден и изпускане на част от програмата може да купите допълнителна нощувка във Вилнюс на стойност.
На човек в двойна стая Единична стая 3-то допълнително легло Дете до 12 г. само като трети в стая
64 лв. 98 лв. 60 лв.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет с летищни такси и 20 кг чекиран багаж: София – Вилнюс и Талин – София /с прекачване /;

6 нощувки със закуски в централни хотели 3 или 4 звезди

1 обяд

Всички описани екскурзии с местни екскурзоводи на руски език

Входни такси за замъка Тракай и двореца Рундале

Всички трансфери по програмата

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер

 

 

 

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ:

Вилнюс – Panorama 3*

Рига – Tallink Riga 4*

Gotthard Residents 3*

 

УСЛОВИЯ

Цената на екскурзията е валидна при 2-ма платили. Датите на пътуване са гарантирани. Групите са сборни от туристи от различни националности.

В цената на екскурзията е включен самолетен билет на стойност 600 лева. В момента на резервация се уточнява точната цена на самолетния билет и при подписване на договор за пътуване се издава и билетът.

Възможно е хотелите да бъдат сменени с други от същата категория.

Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.

За лица над 65 г. няма доплащане за мед. застраховка.

За пътуване до Прибалтика е необходима лична карта или международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България.

Не са необходими ваксинации.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100000842

Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Алианц.

35

 

Translate »