Символите на Виена са могъщата, потъмняла от времето катедрала „Свети Стефан“ и прочутото Виенско колело, разположено в Пратера, огромният парк на брега на река Дунав. Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура – „Музея по история на изкуствата“, „Музейния квартал“, музеят „Леополд“, Императорският театър, Народният театър, театърът в Йозефщат. Ако сте любители на операта, задължително трябва да посетите Държавната опера и Народната опера. Не далеч от Щефансплац – сърцето на Виена, можете да откриете малки магазинчета, кафенета, ресторанти, с типичните национални ястия.

 

Предколедни:Будапеща – Прага – Виена
18 – 23 декември  2016 г.
ЦЕНА: 490 лева.

Програма:

1. ден: Отпътуване от София, пл. „Руски паметник“ в 06.30 ч. по маршрут Ниш – Белград – Суботица – Сегед – Будапеща. Пристигане в Будапеща около 19.00 ч. Настаняване в хотела. По желание: около 21.00 ч. вечерна разходка с кораб по река Дунав – виенски валсове, чаша шампанско и торта. Връщане в хотела. Нощувка.

2. ден: Закуска. Отпътуване за Прага, покрай Братислава и Бърно. Пристигане в Прага около 14.00 ч. Настаняване в хотела. Свободно време в центъра на града /пътуване с градски транспорт/. Разходка из коледните базари. Време за пазар, вечеря и дегустиране на местни специалитети. Връщане в хотела с градски транспорт. Нощувка.
3. ден: Закуска. От 09.00 ч.  панорамна пешеходна обиколка на старата част с местен екскурзовод: Старият кралски дворец; Катедралата „Св. Вит“ с кулата и параклиса на Св. Вацлав – покровител на града; Златната уличка; Магическата улица на Алхимиците; Карловият мост; Часовниковата кула с фигурите на светци;  Свободно време – възможност за разходка по р. Вълтава /с включен обяд или вечеря/ – допълнително заплащане. Възможност за посещение на Историческия музей. Връщане в хотела с градски транспорт. Нощувка.
4. ден: Закуска. В 09.00 ч. отпътуване за Кутна Хора – град под егидата на ЮНЕСКО. Свободно време за разглеждане на обектите в града до 15.00 ч.
Средновековният център на Кутна Хора впечатлява с красивите си сгради и църкви, които въздействат по два начина – силно впечатляват и дълбоко шокират: църквата-костница в предградието Седлец, изцяло изградена и украсена от кости; църквата,  посветена на Света Барбара, чийто строеж е започнат през 1380 г., а острите копия, които се издигат от покрива й, са перфектен пример за готика от Бохемия. Има и Музей на среброто, заради което градът е важен център още от 14. век. Интересна е и сградата на съда, бивш монетен двор,както и третата църква с 86 метровата си кула. Свободно време и за обяд в изисканите ресторантчета в типично средновековен стил.
Отпътуване за Виена в 15.00 ч. Пристигане във Виена вечерта. Настаняване в хотела. Вечерна разходка из Коледните базари. Нощувка.
5. ден: Закуска. Един ден във Виена:  забележителностите на Рингщрасе (Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Виенската държавна опера; площада “Мария Терезия”, двореца на Хабсбургите “Хофбург”, площада “Грабен” с колоната на Чумата, готическата катедрала „Свети Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града. По желание: посещение на Съкровищницата, в която са изложени едни от най-ценните съкровища в света, включително и императорската корона на Свещената Римски империя; Музея за история на изкуството, Природонаучния музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти  или разходка по магазините.
В 18.00 ч. отпътуване за България. Нощен преход с кратки спирки.

6 . ден: Пристигане в София, пл. Руски паметник  около 07.00 – 08.00 ч. сутринта.

 

ЦЕНА: 490 лева.
Доплащане за единична стая:  140 лв.

Цената включва:
транспорт с категоризиран и лицензиран автобус,
пътни такси и паркинги,
4 нощувки със закуски в хотели  **/*** в Будапеща, Прага и Виена;
панорамна пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод;
екскурзия до Кутна Хора;
туристическа медицинска застраховка,
водач-екскурзовод

 

Цената не включва:
билети за градски транспорт;
входни такси за музеи и други туристически обекти;
разходка с кораб в Будапеща с почерпка – 15 евро;
2 вечери в ресторанта на хотела в Прага – 20 евро;
доплащане за застраховка за лица над 69г.-10 лв;

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 40.

Краен срок за уведомяване на туристите, ако не е набран този брой – 10 дни преди датата на заминаване. Тогава се уточнява доплащане, ако не е достигнат броя туристи.

 

https://youtu.be/OKizLZnnttc

 

60

Translate »