Солун (Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция. Населението му е 1,5 млн. души. Основан е през 315 г.пр.Хр. от македонския цар Касандър и през многовековната си история, както и днес Солун е търговски, административен и културен център на Северна Гърция. Известен е и като панаирен град, тъй като е домакин на ежегодното изложение „Хелекспо“.
Една от главните забележителности на Солун е Бялата кула, която е и символ на града. Други по-известни туристически обекти са църквата „Св. Димитър“, Градската крепостна стена, Арката на Галерий, Ротондата „Св. Георги“ и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

 Ние от Туристическа Агенция “ ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме да посетите Солун в навечерието на Коледа, да се полюбувате на Коледните украси, на празничното настроение, което е обхванало целия град и тъй като е празник, то и цената за цялото това удоволствие е празнична.

Посетете Солун в навечерието на Коледа само за

 

127 лв  2 дни /1 нощувка

 

и дата на заминаване: 16.12.-17.12.2017г.

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ПРЕДКОЛЕДЕН СОЛУН :

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ВИ  ДЕН:16.12.2017г.

  Тръгване 05:30 ч. от Пловдив и в 08:30 ч. от София, стадион Васил Левски, посока Солун. По обяд пристигане в Солун и настаняване в хотел. Солун на гръцки –Тесалоники е втория по големина град в Гърция след столицата Аатина. Той е главен град на географската област Македония и административен център на областта Централна Македония.
По желание и срещу допълнително заплащане, панорамна обиколка на града (при минимум 15 желаещи) : Бялата кула, паметника Александър Македонски, Ротондата Св. Георги, арката на Галерии, стария град, от където се открива невероятна панорамна гледка за снимки и посещение на църквата Свети Димитър – покровител на града, най-голямата православна църква в Солун. Свободно време в града с възможност за пешеходна разходка и кафе по крайбрежния булевард Никис или шопинг по търговската улица Цимиски. Свободно време или вечеря по желание в таверна с много танци и музика на живо.

 

2-РИ ДЕН:17.12.2017г.

Закуска. Свободно време за разходка и кафе по крайбрежието на града – ще имате възможност да си направите разходка с корабче и да се насладите на красивия Солун и Термическия Залив от морето или по желание посещение на МОЛ Mediterranean Cosmos – молът се намира извън града (при минимум 15 желаещи) По обяд отпътуване за България. Вечерта пристигане в София и Пловдив.

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус 3 *;

Нощувка със закуска в хотел 3* в Солун;

Екскурзоводско обслужване;

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Посещение ( трансфер до МОЛ Mediterranean Cosmos ) – 10 лв;
Панорамна обиколка – 10 лв;
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка за лица до 65 години – 2лв/ на ден;

 

 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ :

ЗА ДА ВИ НАПРАВИМ РЕЗЕРВАЦИЯТА,  Е НЕОБХОДИМО ЗАПЛАЩАНЕ НА ПЪЛНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ ПОРАДИ МАЛКОТО ВРЕМЕ ОСТАВАЩО ДО НАЧАЛОТО НА САМАТА ЕКСКУРЗИЯ .

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ КОЛЕДЕН СОЛУН :

 

 

 

 

 

 

 

 

    (84)

Translate »