След Революцията през 1989 г. Прага стана космополитен метрополис, но в същото време успешно запази непокътнати бирариите си, които предлагат най-добрата бира в света. Чешката столица е малка и компактна. Най-важните квартали са централните: Hrad?any (Храдчани, историческият център на левия бряг на река Вълтава), Staré M?sto (Стария град, на десния бряг на реката), Josefov (Йосефов, еврейският квартал), Nové M?sto (Новия град),  Malá Strana (Малкия град). Най-добре е да ги разгледате пеша. Историческият център на Прага е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В последните години кварталът Vinohrady (Винохради) се е утвърдил като мястото за коренните жители на града.

 

 

 

 

 

 

Прага – със самолет и водач на български език!
Гарантирани места! СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ!

Прага – вълшебна и очарователна!
София – Прага – Карлови Вари – Замъкът „Хлубока“ – Чески Крумлов – Прага – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ    
21.07.2016 г.-645 лв.
    
28.07.2016 г.-645 лв.  599 лв. ПРОМОЦИЯ
    
04.08.2016 г.-645 лв.  599 лв. ПРОМОЦИЯ
    
11.08.2016 г.-645лв.
    
18.08.2016 г.-645 лв.
    
15.09.2016 г.-649 лв. РАННИ ЗАПИСВАНИЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ДЕН

София – Прага

Отпътуване от Терминал 2  на летище София в 10.20 ч. с полет до Прага. Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела. Разходка в центъра на Златния град – необходимо е ползване на градски транспорт.  Връщане в хотела в 16.00 ч. Настаняване. Свободно време. По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.
2 ДЕН

Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ½ ч.): Храдчани – Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa „Свети Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна – бароковата църква от 18 век „Свети Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. По желание и предварителна заявка: 1. разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа) 2. Посещение на пивоварната „U Fleku“, датираща от 1499 г., с дегустация на местна уникална бира и беседа от майстор пивовар. Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
3 ДЕН

Прага – Карлови Вари – Замъкът „Хлубока“ – Чески Крумлов

Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.

Туристическа програма по желание (избира се една от двете екскурзии): 1. Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Хлубока“ – един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. 2. Еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Посещение на пивоварна „Крушовице“, произвеждаща една от най-качествените чешки бири, с включена дегустация и беседа за процеса на производство на бира (входната такса се заплаща допълнително).
4 ДЕН

Прага – София

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт. Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч. Кацане на летище София в 19.20 ч.

 

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Прага – София на авиокомпания България ер
Летищни такси
3 нощувки със закуски в Hotel Clarion Congress 4* (или подобен) в Прага
Трансфер летище – хотел – летище
Пешеходна разходка в Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Водач от България.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Туристическата програма „по желание“
Ползване на слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 ЕUR); заплаща се на място
Градски транспорт: 32 CZK (еднопосочен билет), 110 CZK (карта за 24 часа)
Входна такса за пивоварна „Крушовице“: 160 CZK
Входна такса за замъка „Хлубока“ (приблизително 8 EUR на турист)
Входни такси и билети за музеи, обекти, прояви, посещавани по желание.

 

 

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари на български език и посещение на пивоварна „Крушовице“ с включена дегустация и беседа (цената не включва входната такса за пивоварна „Крушовице“; заплаща се индивидуално на място – около 160 CZK) – (провежда се при минимум 15 туристи)-76 лв.
Еднодневна екскурзия с местен екскурзовод до замъка „Хлубока“ и Чески Крумлов (цената не включва входната такса за замъка „Хлубока“; заплаща се индивидуално на място – около 8 EUR) – провежда се при минимум 15 туристи-95 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (провежда се при минимум 15 туристи)-42 лв.
Посещение на пивоварна U Fleku (цената включва дегустация на бира и беседа) – провежда се при минимум 20 записани туристи    -24 лв.
Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци (картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе, НЕОГРАНИЧЕНА консумация на бира, вино и вода) – провежда се при минимум 15 туристи-75 лв.

 

 

 

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Clarion Congress Hotel Prague 4*, http://www.clarioncongresshotelprague.com/en/
1 EUR = 25,83 CZK
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

3

Translate »