След Революцията през 1989 г. Прага стана космополитен метрополис, но в същото време успешно запази непокътнати бирариите си, които предлагат най-добрата бира в света. Чешката столица е малка и компактна. Най-важните квартали са централните: Hrad?any (Храдчани, историческият център на левия бряг на река Вълтава), Staré M?sto (Стария град, на десния бряг на реката), Josefov (Йосефов, еврейският квартал), Nové M?sto (Новия град),  Malá Strana (Малкия град). Най-добре е да ги разгледате пеша. Историческият център на Прага е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В последните години кварталът Vinohrady (Винохради) се е утвърдил като мястото за коренните жители на града.

 

 

 

 

ПРАГА-ВИЕНА-БУДАПЕЩА
1.08.2016-7.08.2016     
Цена:285лв.

 

 

 

Програма:
Първи ден-Отпътуване от Плевен ЖПГ.16:00ч. и София автогара Сердика 18:30ч.за Будапеща.
Втори ден- Пристигане в Будапеща около 08:00 часа. Панорамна обиколка с автобус. Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, , Църквата Св. Матияш,. След това пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци, Свободно време или по желание разходка с корабче по р.Дунав(1ч.).Настаняване в хотела.Нощувка
Трети ден-Закуска.Отпътуване рано сутринта тръгване в 07:00ч.за  Виена/245км./. Панорамна автобусна обиколка на града с екскурзовод до Ринга – булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6,5 км и на него се намират най-представителните сгради на Виена:Операта – изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Мария-Терезия с двете сгради близнаци – Двореца Белведере/отвън/, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса – една от най-старите в света;Пешеходна разходка в центъра на Виена – Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала „Св. Стефан“ – символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка. По желание посещение на Пратера след обяд.Нощувка в района на  Виена/60км./
Четвърти  ден-Закуска.Отпътуване за  Двореца Шьон Брун, намиращ се в западната част на Виена: Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтанът на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина.По обяд отпътуване за Прага.Настаняване в хотела.Нощувка.
Пети  ден– Закуска.Програма в Прага с местен екскурзовод /доплащане 15 евро за обиколка + индивидуални слушалки/. Пешеходен тур /около 3,5 часа/ от хълма Храдчани и Пражки храд с катедралата Св. Вит през картала Мала Страна, Карловия мост до Староместския площад с часовниковата кула Орлой и др. Свободно време. Нощувка.
Шести  ден-Закуска.Свободно време в Прага. След обяд около 18:00ч. отпътуване за България.
Седми  ден– Пристигане в България преди обяд.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*представител от фирмата по време на пътуването
*транспорт с туристически автобус
*Посещение на Будапеща,Виена,Прага
*1 нощувка със закуска в Будапеща
*1 нощувка със закуска около Виена
*2 нощувки в Прага
* медицинска застраховка

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ  ВКЛЮЧВА:
Пътни такси 20 евро/задължителни/
Панорамна обиколка в Будапеща с местен екскурзовод-15 евро
Панорамна обиколка във Виена с местен екскурзовод -15 евро
Панорамна обиколка в Прага с местен екскурзовод-15 евро.
Трансфер до Двореца Шонбрун-10 евро
Разходи за входни такси по музейте и корабчета.
Разходи от личен характер

 

11

Translate »