Охридското езеро се намира в югозападна Македония, на границата й с Албания. Около 2/3 от площта на езерото принадлежи на Македония, а останалата 1/3 – на Албания.
През 1979 г. е обявено за световно културно и природно наследство от ЮНЕСКО. Езерото е на седмо място по дълбочина в Европа. В Македония се нарежда на първо място по площ сред трите тектонични езера там.

 

 

 

 

 

 

Почивка на Охридското езеро – с автобус
4 нощувки със закуски и вечери
София – Скопие – Охрид – Заливът на Костите – Манастирът „Свети Наум“ – Охрид – Струга – Калища – Охрид – Битоля – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
29.06.2016 г.-269 лв.
27.07.2016 г.-289 лв.
17.08.2016 г.-289 лв.
07.09.2016 г.-279 лв.
21.09.2016 г.-269 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден

София – Скопие – Охрид

Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад „Александър Невски“, в 8.00 ч. от автогара Сердика, от Кюстендил в 9.30 ч. по маршрут Крива Паланка – Скопие. Пешеходна разходка в Скопие. Свободно време. Отпътуване за Охридската ривиера. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Охрид

Закуска. Посещение на Билянините извори. Пешеходна обиколка в Охрид с местен екскурзовод (мин. 2 часа). По желание – разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към стария град на Охрид. Свободно време. Следобед – връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Охрид – Заливът на Костите – Манастирът „Свети Наум“

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира „Св.Наум“. Вечеря. По желание при доплащане – традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню.  Нощувка.

4 ден

Охрид – Струга – Калища – Охрид

Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до град Струга и манастира „Св. Богородица“ в Калища. Вечеря. Нощувка

5 ден

Охрид – Битоля – София

Закуска. 8.30 ч. – отпътуване за Битоля. Кратка пешеходна разходка в центъра на града и свободно време. 12.30 ч. – oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара Сердика и площад „Александър Невски“.

 

 

 

 

 

 

 

НАСТАНЯВАНЕ
хотел ***(„Турист“ или подобен) – 269 лв. на турист
хотел „Метропол/Белвю“**** или подобен-349 лв. на турист
хотел „Горица“ ***** / или подобен-379 лв. на турист

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
4 нощувки със закуски и вечери в хотел по избор на Охридската ривиера
Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод
Туристическа програма в Скопие и Битоля
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване

 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Разходка с корабче в Охридското езеро
Полудневна автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира „Св. Наум“
Полудневна автобусна екскурзия до Струга и манастира „Св. Богородица“ край Калища
Традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню
Входни такси за църквата Св.Спас в Скопие (120 MKD), за църквата „Св. Богородица Перивлепта“ в Охрид (120 MKD), за манастира „Св.Наум“ (60 MKD), за музея „Залив на костите“ (100 MKD)
Входни такси за музеи и други обекти, посещавани по желание

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи!
Разходката с корабче по Охридското езеро се провежда при подходящи атмосферни условия.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Настаняването по програмата е в хотел по избор на Охридската ривиера (южно от Охрид).
Хотел “Турист“ *** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 78 стаи с телевизор, телефон, хладилник, баня с душ, балкон. Гостите на хотела ползват ресторанта и услугите на хотел “Метропол“ ****.
Хотел “Белвю“ **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 170 стаи с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон, рум сервиз, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, басейни, билярд център, нощен клуб, асансьор.
Хотел „Инекс Горица“ ***** е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, само на 2 км от центъра на Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Разполага със 117 стаи, 6 апартамента, 2 residence апартамента, 2 семинарни зали (за до 50 участници) и една конгресна (за до 300 участници), бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища. Тези съоръжения осигуряват възможности за организацията на разнообразни церемонии, семинари, спортни мероприятия и тренировки, както и за незабравими тържества.
При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане.
Места на отпътуване: Кюстендил – бензиностанция Теди Сим на околовръстния път.
Валутен курс: 1 евро = 61,6 македонски денара
Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

 

3

Translate »