Корфу е най-привлекателният остров в Йонийско море, разположен между Гърция и Италия, очароващ с пищната си растителност, скалистите си заливчета, пясъчните си плажове, мекия си климат и, не на последно място, с хилядолетните легенди, които са станали неразделна част от него. Още през XIX  век, той става любимо място за отдих на италианската, австрийската, германската аристокра- ция. Когато се разхождаме из столицата на острова, Керкира, малките улички, китните площадчета с палми, маслинови и портокалови дървета, покривите от римски керемиди, алеите от кипариси неизменно ще ни накарат да се запитаме къде сме – дали не сме в Генуа или в Рим, на остров Капри или в Ница, или пък на старото пристанище в Марсилия…

 

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски и вечери на о-в Корфу, разглеждане с екскурзовод забележителностите на о-в Корфу. Настаняването е в хотели категория 3 звезди.

 

 

 

 

 

Почивка на Остров Корфу
02.09.2016 – 09.09.2016
Цена:629лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят. 07:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08.00 ч и в Благоевград в 08.30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат оттам. Около 17:00 ч. – пристигане в Игуменица. Пътуване (около час и половина) с ферибот до Керкира – столицата на острова. Пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия за разглеждане на Керкира: площад „Еспланада”, галерията с арките Листон, двореца „Св. Св. Михаил и Георги”, църквата „Св. Спиридон”, католическата катедрала, Старата крепост (отвън); посещение на двореца Ахилион, разположен на 12 км южно от града, любима резиденция на австрийската императрица Елизабет, легендарната Сиси; разходка до Канони с прекрасна панорама към манастира „Панагетис Влахеренас” и Мишия остров – доплащане 18 лв на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника (цената включва транспорт по програмата, местен екскурзовод на български и не включва таксата за вход в двореца Ахилион, която е около 5 евро на човек за групи).  Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия за разглеждане природните красоти на острова – посещение на един от най-привлекателните курортни центрове – Палеокастрица, приютяващ прекрасни заливи с най-очарователните плажове на острова. Разглеждане на близкия средновековен манастир „Св. Богородица” – доплащане 16 лв на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж или факултативна полудневна екскурзия до Сидари (прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето, тук се намира известната природна забележителност „Канал д’Амур” или „Каналът на любовта”) и Касиопи (пристанище и рибарско селище, днес курортен център в северната част на острова) – доплащане 20 лв на човек – екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място и се организира при минимум 20 участника. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване от Корфу с ферибот (около час и половина). Отпътуване от Игуменица по маршрут Солун – Благоевград – София. Късно вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

 

 

 

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория Настаняване в хотел 3*
цена на възрастен в двойна стая 629 лв.
цена на човек в индивидуална стая 827 лв.
цена на трети възрастен в стая 569 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 589 лв.
цена на първо дете до 11 г. + 2 възр. 289 лв.
цена на второ дете до 11 г. + 2 възр. 499 лв.

 

 

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;
7 със закуски и вечери;
Водач – придружител;
Екскурзоводско обслужване.

 

 

 

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.;
Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
Медицинска застраховка (2.00 лв. на човек на ден).

 

 

 

Допълнителни услуги
Екскурзия до Керкира    18 лв.
Екскурзия до Палеокастрица    16 лв.
Екскурзия до Сидари и Касиопи    20 лв.
Допълнителна седалка    225 лв.

 

 

25

Translate »