За Тоскана често казват, че е рая на земята. Място, където цвета и вкуса са на почит и всички сетива занемяват от кеф. Тоскана е рай и за фотографите, и за чревоугодниците и кулинарите, и за по-културната публика; територия на изкуство с хилядолетна история и незабравим пейзаж. Измежду лозя и маслинени гори са се сгушили селца и чифлици, замъци и вили с високи зидове. Градове, накацали по хълмовете; стени, останали от градовете на етруските; кипарисови дървета.  Казват също, че Тоскана е вълшебна земя, благословена от гения на природата и на човешката ръка. Представете си само картината, която Бог и човек векове наред със старание, понякога с артистична припряност, са сътворили: редици от лози, сякаш спрели в маршова крачка по китните хълмове, оградени от тънката върволица от тъмните кипариси; криволичещи песъчливи пътища, отвеждащи пътника до керемидено-червените стени на стопанства и обрасли с мъх стени на замъци; симетрични хълмове, заобиколени от градове, сякаш многомерна репродукция на една и съща сграда. Всеки къс земя е бил грижливо обработван с идеята тя бъде все по-щедра с плодовете си и все по-пленителна  с красотата си.

 

 

 

 

 

 

 

Почивка в Тоскана
20.05.2016 – 28.05.2016
24.06.2016 – 02.07.2016
Цена:699 лв
Цена за дете до 12г.:599лв.
*Тръгване от Пловдив и София

 

 

 

 

 

 

Програма:

ПЪРВИ ДЕН – 17.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 21.00 ч – отпътуване от София от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20.30 ч. Нощен преход по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция – Монтекатини Терме.

ВТОРИ ДЕН – Следобед – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за цело-дневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата с прочутата наклонена кула; разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII  век: разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, овалния площад. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена  – доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена.  Екскурзията включва: разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно e сцена  – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за цело-дневна екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно –  доплащане 32 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта  Мария Асунта”. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за цело-дневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Чинкуе Терре – доплащане 39 лв за възрастни и 30 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 23 човека, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Терре е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземно-морски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Терре може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви,от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза във Вернаца, Манарола и Риомаджоре. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Вечеря. Възможност за цело-дневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция – доплащане 32 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена. Екскурзията включва: разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата–пантеон Санта  Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 12,50 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Фотопауза на пиацале „Микеланджело”, откъдето се открива прекрасна гледка към покривите и кубетата на тосканската столица. Завръщане в Монтекатини. Прощална вечер с музикална програма. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за качване с фуникуляр до Монтекатини Алто (билетът за фуникуляра, който струва 7 евро, не е включен в цената и се заплаща на място). Обяд в хотела (тристепенно меню). Отпътуване за България по маршрут Монтекатини Терме – Венеция – Загреб – Белград – София.

ДЕВЕТИ ДЕН – Следобед – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

 

 

 

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;
6 нощувки със закуски, обеди (сух пакет) и вечери (вкл. 1 чаша вино и минерална вода) в хотел 3 звезди в Монтекатини Терме;
Водач – придружител.
Цената не включва

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;
Градска такса (city tax) – по 1,5 евро на човек на ден – заплаща се лично от почиващите на място, на рецпцията на хотела, при отпътуване на групата.
Застраховка „Медицински разноски при пътуване” (доплащане 18 лв за целия престой).

 

25

Translate »