Палма или Палма де Майорка (Palma или Palma de Mallorca) е важен пристанищен град на остров Майорка и столица на автономната област Балеарски острови, Испания. Градът е по – известен с името Палма де Майорка, което е неофициалното име на града. Официалното му име е Палма. Населението на града е 413 781 жители (по данни от 2008г.), а площта му е 21,36кв.км. Почти половината от населението на Майорка живее в Палма де Майорка. Градът е разположен на южния бряг на острова на залива Палма. Палма де Майорка е известна с катедралата Ла Сеу (La Seu) – изключителна постройка в готически стил, по която е работил и знаменития архитект Антонио Гауди. Старият град, намиращ се на североизток от катедралата, е също е доста интересен. Представлява плетеница от малки улици, напомнящи за арабското минало. Основната част от къщите там са частна собственост, като някои от тях са отворени за туристите и в тях се помещават малки музеи или галерии. Арабските бани пък напомнят за присъствието на маврите.

 

 

 

 

Почивка в Испания , Палма Де Майорка
Palma Bay Club Resort***
All Inclusive
8 дни/7 нощувки
Дати:12.07.2016;19.07.2016;02.08.2016;09.2016;16.08.2016;23.06.2016
Цена oт:853 eur

 

 

 

 

 

Всички цени са в Евро на човек/семейство и включват:
* Самолетен билет с полет София – Палма Де Майорка – София с включени летищни такси 110 евро за възрастен/дете към дата 03.12.2015г..
* Трансфер: летище-хотел-летище (шатъл).
* Настаняване за 7 нощувки All Inclusive
* Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

 

 

 

Цената не включва:
* Горивна такса.
*Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 8,20 евро за 8 дни.
* Градска такса, която се заплаща при настаняване

 

 

 

 

 

Програма:
Ден първи
Пристигане в Палма де Майорка, шатъл трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

Ден втори – ден седми
Ще имате възможност да се насладите на безкрайни слънчеви плажове и вълнуващи разходки. Не пропускайте да посетите столицата Палма сити – един от най-очарователните испански градове! Опознайте острова самостоятелно или чрез организираните за вас екскурзии, за да останете в плен на приказни заливи и удивителни природни картини; за да видите изумителни пещерни орбразувания и колоритни селища; за да обогатите престоя си с впечатляващи вечерни шоу-спектакли … /виж екскурзии/ А любителите на нощния живот, нека не забравят, че са попаднали на точното място!

Ден осми
Предстои освобождаване на хотела, свободно време и подготовка за шатъл трансфер до летище Палма Де Майорка. Пристигане на летище София.

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Дати Заминаване от на човек в стая с 2 легла на човек в стая с 1 легло за трети човек в стая с 2 легла 2 възрастни и 1 дете /0-06.99/ в 1 стая 2 възрастни и 1 дете /07-13.99/ в 1 стая 2 възрастни и 2 деца /0-06.99/ в 1 стая 2 възрастни и 2 деца /07-13.99/ в 1 стая     2 възрастни и 2 деца /0-06.99 и 07-13.99/ в 1 стая
12 Юли София 853 eur 945 eur 742 eur 2311 eur 2311 eur 2918 eur 2918 eur     2918 eur
19 Юли София 914 eur 1004 eur 789 eur 2465 eur 2465 eur 3102 eur 3102 eur     3102 eur
02/09/16 Август София 914 eur 1004 eur 789 eur 2465 eur 2465 eur 3102 eur 3102 eur     3102 eur
23 Август София 895 eur 986 eur 775 eur 2418 eur 2418 eur 3046 eur 3046 eur     3046 eur

 

 

 

 

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане

ВАЛДЕМОСА 1 / 2 ДЕН – 32,00 €

Полудневна екскурзия, която включва посещение на селището Валдемоса и Ла Картуха. Това романтично планинско селце се намира много близо до Палма, но като пристигнете в него ви се струва,че сте отишли много далеч. Всичко е много хармонично и подредено, зелените капаци на прозорците контрастират с пъстротата на цветята, които ги украсяват. Разходката из тесните каменни улички ще ви даде възможност да видите Кралския манастир, родното място на Св. Катилина Томас и една малка църква. Въпреки предназначението си за кралска резиденция, Ла Картуха е обитаван от 1399 до 1835 г. от картухански монаси, от където идва и името му. Това е и мястото, избрано от Фредерик Шопен и Жорж Санд да прекарат зимата на 1838-39 г. Залите му съхраняват богато историческо и артистично наследство , както и лични вещи на знаменитата двойка.
Задължително опитайте „картофена кока” /типичен местен сладкиш/ с топъл шоколад за зимата или ледено бадемово мляко през лятото.

ПЕЩЕРИТЕ ДРАЧ ½ ДЕН -40,00 €

Тръгване към Минакор, вторият по големина град на Майорка и прекосяване на Pratde San Jordi.Това е някогашно езеро, пресъхнало днес, то е изпълнено с типичните за местния пейзаж вятърни мелници. Пътят минава през селищата Алгаида, Монтуири и Вилафранка. Посещава се замъка Алорда, където могат да се дегустират ликьори и типични за острова продукти. В Минакор ще спрем на пристанището PortoCristo където ще има време за обяд /сух пакет/. Недалеч от пристанището и плажа са разположени пещерите Драч, известни с езерото Мартел, едно от най-големите подземни езера в света и невероятни карстови образувания в тях. В акустиката на пещерата ще се насладите на концерт с музика на Шопен, Вагнер, Мартини, Кабайеро и като кулминация – „BARCAROLA“ на Офенбах. Името идва от „Дракон” – с тяло на влечуго и крила на прилеп. Този митологичен Дракон пази тайнствено съкровище.
Езерото Мартел, наречено така на откривателя си, има средна температура от 17ºC и е леко солено от проникването на морска вода. Спелеологът Едуард Алфред Мартел идва на острова през 1896 г. по покана на Архидука Луис Салвадор Австрийски, който финансира тази експедиция.

ЦЕЛОДНЕВНА ОБИКОЛКА НА ОСТРОВА -69,00 € (корабче+ трамвай+влак)

Обиколката на острова е изключителна възможност да се запознаете и се надладите на пъстрия пейзаж на Сиера де ТрамонтанаLa Калобра е Торент де Пареис. Тя съчетава изглед от морето с едночасово пътуване с лодка от PortdeSóller до Калобра ( или обратно) Свободно време с възможност за обяд /сух пакет/. От сърцето на планинския масив с едночасов преход с влак от Sóllerдо Палма.
В екскурзията се включва и посещение на кожарска фабрика в Инка, познат като Кожения град ,и на манастира Lluc,религиозен център и символ на островната култура, където с малко късмет можете да чуете изпълнение на детския хор Blavets /сините/, наречен така заради цвета на униформите им . Според една стара легенда изображението на Девата отLluc е била намерена до едни скали.. Още същия ден е пренесена в параклиса SantPered’Escorca ,но наследващата сутрин отново се намирала на първоначалното си място. Това се повторило неколкократно и в крайна сметка там построили параклис, където хората да могат да и се покланят, основите на съвременната базилика. В планината Сирра де Трамонтана се намира вр. Маъор, чиято височина е максималната на острова – 1445 m .
Трябва да се отбележи, че последователността в маршрута на тази екскурзия може да се променя в зависимост от атмосферните условия.

АЛКУДИЯ + ПОЙЕНСА+ ФОРМЕНТОР 36,00 € с корабче & 32,00 € без корабче

Тази екскурзия ще ви запознае със северната част на о.Майорка. Ще започнем с посещение на Инка, третия по значение град на острова, характерен с производството на кожа и обувки. Ще продължим до залива Пойенса, изложен на непрестанните атаки на силен вятър.
Разположен в северната част на острова, полуостров Форментон със своите около 400 м. надморска височина е едно от най-прекрасните места . От панорамната площадка “EsColomer” се открива красива гледка към малкото едноименно островче. Мястото е задължително за всеки посетител на Майорка, тайкато разкрива най-характерното от пейзажа тук – неповторимо съчетание на море и планина.
Ще се приближим до брега на Форментор, известен като сценарии на едно от произведение на Агата Кристи, където ще имаме малко време да се насладим на това идилично място. На Пристанището Пойенса ще имаме време за запознанство с прекрасния залив и обяд /сух пакет/
Продължаваме към средновековния град Алкудия. Заслужава си да пребродят улиците, изпълнени д къщи-дворци от XVI и XVII в., Енорийската църква, Портата на града и Римския театър. Тук блика история от всеки ъгъл. Ще обиколим крепостната стена, за да видим две от портите, които водят към вътрешността на селището.

ПАНОРАМНА НА ПАЛМА

Тръгване към Палма през вътрешността на острова, за да се посети и столицата на Майорка. Емблемата на града е Катедралата „Ла Сеу”, както я наричат в Майорка. Тя истинско бижу в готическото изкуство с перфектни и величествени линии, хармонична и спокойна.

Катедралата се издига като Акропол над морето на фона на залива, откроява се като най-грандиозния монумент, като фасада на града над вълните на Средиземно море , което до скоро целува крепостната стена, която и служи за пиедестал. Строителството и започва по инициатива на краля на Майорка Хайме ІІ . Реконструирана е от Антони Гауди в периода 1904 -1914 г. Ще минем по крайбрежната улица, където са разположени най-интересните монументи – Ла Лонха, Морския Консулт, Музея на съвременното изкуство.

Замъкът Бейвер , уникален с кръглата си форма, е друг важен елемент от физиономията на града. Разположен е на едно възвишение с височина 112 м. и се вижда отвсякъде. Характерни за него са Галерията от арки във вътрешния двор и Torredel’Homenatge, разделена от корпуса на замъка. Предназначенията му са били различни – кралска резиденция, военен затвор и фабрика за монети. В замъка се намира и Музея за история на града
От замъка се открива неповторима панорама към пристанището и целия залив на Палма.

Ще имате възможността да направите интересни снимки. Екскурзията ни завършва в центъра на града, където ще можете да отдъхнете малко и се насладитие на едно питие в уютните барове из теснитесредновековни улици или се отдадете на шопинг.
/В цената на екскурзията не са включени входове. /

МУЗИКАЛНО ШОУ “COME FLY WITH ME” /с напитка/ – 50,00€

Ела да полетиш с нас в една невероятна вечер, в която La Gran Sala Palladium Mallorca представя “ Come FlyWith Me”.
Създадено през 1959 г. в сърцето на Ню Йорк, шоуто пресъздава вибриращата енергия на града в неговия апогей. Пропътувай времето до златните години на суинга и музикалните легенди.
Бродуей гостува на Майорка с една висококачествена продукция, следваща и най-малките детайли в пресъздаването на епохата.Усещате се в Ню Йорк с неговия живот, тръпка, с неговите небостъргачи и улични звуци, спиращи таксита и хренетичен ритъм
Никога до сега не сте виждали подобен спектакъл , съчетание на акробатика и танци с жива музика от Краля на суинга, екип от най-добрите гимнастици и танцьори на световно ниво. И в всичко това в една от най-добрите зали в Европа.
Шоуто е празник за очите и слуха ви, благодарение на състава от над тридесет и пет артисти, които ще ви отнесат в прекрасното минало, в едно наистина прекрасно място. Полети с нас тази незабравима вечер!
(ШОУ С ЧАША ШАМПАНСКО)

ШОУ *SONAMAR * МЕЖДУНАРОДНА ВЕЧЕР – /с напитка/ – 48,00 €

SonAmarима удоволствието да ви представи уникално шоу, което ще запомните за цял живот.
“RocktheWorld” ще отвори очите и сърцето ви за един мултикултурен свят , пълен с музика и танци , наслаждавайки се на различни музикални традиции – латиноамерикански, индийски, келтски, класически испански балет и фламенко и за финал стила и музиката на най-големия шоумен в света Майкъл Джексън.
Известната певица на Майорка Роса де Лима ще представи вариации в акомпанимент на великолепния балет на SonAmar.
Нека се оставим да ни удиви невероятната магия на националния шампион Мигел Гавилан и въздушния акробат Богдан Цурпюк, който ще се спусне от небето с един романтичен танц до като Роса де Лима пее красива любовна песен. Испанския балет на SonAmar смесва стилове и енергия и ще накарат сцената да вибрира със своето изкуство и страст в ритъма на вай-чистото фламенко.
Музика и енергия , постановката на келтските танци ще ни отведе в на обитавани от духове места , силата на Голиат – танцуващият кон с нежния танц на „меките обувки”.
Тази невероятна вечер ще завърши с хитовете на Краля на поп музиката Майкъл Джексън( Шоу & шампанско, оранжада, минерална вода, чипс, фъстъци)
Очакваме ви в SONAMAR, КЪДЕТО МЕЧТИТЕ СТАВАТ РЕАЛНОСТ!!!

 

 

 

 

 

 

Palma Bay Club Resort***

Местоположение:

Комплекс от 4 хотела – Копакабана, Акапулко, Палма бей и Хавана, на обширна територия от 23000 m2 и в центъра на Ел Аренал. Намира се на 350 м от плажа, но настаняването на база „All Inclusive” ще Ви задържа повече в комплекса. Предпочитан от семейства с деца, но и двойки, които искат да са в центъра, близо до магазините и заведенията.

Услуги в хотела:

ресторант
* 2 бара
* бар при басейна
* 3 басейна
* детски басейн
* сауна
* джакузи
* солариумна тераса
* градина
* магазин
* зала за видеоигри
* стая за багаж
* тенис корт
* тенис на маса
* мини-голф
* водна анимация в басейна

Настаняване:

* 120 стаи
* телефон
* телевизор /депозит за дистанционното/
* напълно оборудвана баня
* климатик
* сейф срещу допълнително заплащане
* балкон.

54

 

Translate »