Будва е известнa туристическа дестинация и привлича туристите със плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Районът около Будва е бил населен още от дълбока древност. Според местна легенда градът е основан от Кадмус, финикиец, който е бил заточен в Тива и след напускането й той и жена му Хармония намират подслон тук. Градът е бил част от Римската империя, Венеция, Австро-Унгария, от 1944 г. е част от Югославия, а от 2006 г. официално е в пределите на Черна гора.

 

 

 

 

 

Почивка в Будва
София – Будва – Цетине – Котор – Пераст – Будва – Дубровник – Будва – Улцин – Шкодра – Будва – София
ЦЕНИ И ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ
05.07.2016 г.-365 лв.
01.09.2016 г.-330 лв.
20.09.2016 г.-325лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
1 ДЕН

София – Будва

Отпътуване от София в 6.00 ч. от площад „Александър Невски“ по маршрут Ниш – Подгорица – Будва. Пристигане в района на Будва късно вечерта. Настаняване. Вечеря (при настаняване в хотел). Нощувка.

2 ДЕН

Будва

Закуска. Пешеходна разходка в стария град на Будва: крепостните стени, Площадът на поетите, църквите „Св. Иван“ и „Св. Троица“, цитаделата. Свободно време. Вечеря (при настаняване в хотел). Нощувка.

3 ДЕН

Будва – Цетине – Котор – Пераст – Будва

Закуска. Свободно време за плаж или по желание: екскурзия до Цетине и Которския залив. Отпътуване за Цетине – старата столица на Черна гора. Пешеходна разходка в историческия център, посещение на Цетинския манастир и свободно време. Отпътуване за Которския залив. Пешеходна обиколка в Котор – град, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Свободно време. Следобед – посещение на Пераст. По желание разходка с лодка до църквата „Св. Богородица от скалите“, разположена на островче сред водите на Которския залив. Връщане в Будва вечерта. Вечеря (при настаняване в хотел). Нощувка.

4 ДЕН

Будва – Дубровник – Будва

Закуска. Свободно време за плаж или по желание: целодневна екскурзия до Дубровник – перлата на Адриатическо море. Пешеходна разходка в историческата част на града с местен екскурзовод: от Порта Пиле по главната улица „Страдун“; Онуфриевият фонтан; францисканският манастир; дворецът „Спонца“; църквата „Св. Влас“; паметникът на Орландо; княжеският дворец; катедралата. Свободно време. Връщане в Черна гора. Вечеря (при настаняване в хотел). Нощувка.

5 ДЕН

Будва – Улцин – Шкодра – Будва

Закуска. Свободно време за плаж или по желание: целодневна екскурзия до Албания. Отпътуване за Албания сутринта. Разглеждане на Шкодра – исторически и културен център на Северна Албания, разположен край брега на Шкодренското езеро. Посещение на Розафа – една от най-добре запазените средновековни крепости на Балканите, разположена на висок хълм с прекрасна панорама към града. Отпътуване за Черна гора следобед. По пътя – разходка в стария град на Улцин, мястото, където Сервантес бил затворен от пленилите го черногорски пирати през 16 век. Връщане в Будва вечерта. Вечеря (при настаняване в хотел). Нощувка.

6 ДЕН

Будва – София

Закуска. Рано сутринта отпътуване за България. По пътя фотопауза с гледка към уникалния остров-хотел „Св. Стефан“ – любимо място за почивка на световно известни знаменитости. Пристигане в София около полунощ.

 

 

 

 

 

НАСТАНЯВАНЕ:

05.07.2016
Студио-365лв
Хотел 3*-475лв
Хотел 4*-535лв

01.09.2016
Студио-330лв
Хотел 3*-475лв
Хотел 4*-535лв

20.09.2016
Студио-325лв
Хотел 3*-465лв
Хотел 4*-515лв

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус
5 нощувки със закуски в студио на Будванската ривиера/ 5 нощувки със закуски и вечери в хотел по избор на Будванската ривиера
Туристическа програма в Будва
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“
Екскурзоводско обслужване.

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Екскурзия до Цетине и Которския залив
Екскурзия до Дубровник
Екскурзия до Шкодра и Улцин
Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание: цитаделата в Будва (2 евро), катедралата в Котор (2,50 евро), крепостните стени в Дубровник (100 хърватски куни)

 

 

 

 

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти-10 лв.
Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители-50 лв.

3

Translate »