Португалия притежава богато, моряшко минало, превъзходни плажни курорти и пейзаж, увенчан с маслинови горички, лозя и житни полета. Покрита с изобилие от интересни места, считани за наследство от световна величина от ЮНЕСКО и удостоена с една от най-спокойните и привлекателни столици, тя също може да бъде посетена на разумна цена.

 

 

 

 

 

 

 

Португалия с дъх на Портвайн
Дати: 23.06.2016г., 13.10.2016г
8 дни / 7 нощувки/ 7 закуски / 2 обяда/4 вечери + вода и вино
Цена:1998 лв

 

 

 

 

 

 

Програма:

1-ви ден      София  – Лисабон
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия в 21.10ч. Пристигане на летището в Лисабон 23.20ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.
2-ри ден      Лисабон – Фатима – Томар – Куимбра
Закуска. Отпътуване за Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастирът на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век първоначално като замък, а в последствие  тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Куимбра – често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него  наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от Катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за вечеря. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош. Вечеря. Нощувка.
3ти ден      Линяреш – Селорико
Отпътуване за Линяреш, град – музей от 12 век.  Разходка по тесните улички, която  ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейският квартал и множество къщи в типичният за Португалия стил Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са изпалзвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Разглеждане на средновековния център. Връщане в хотела за обяд. Следобяд разглеждане на Селорико да Бейра – музей на открито. Посещение на Църквата Санта Мария и крепостта, от която се открива гледка към долината на река Мондего. Посещение на музея и дегустация на известното сирене “Queijo da Serra”, което се произвежда само в тази част на Португалия. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден      Транкозо – Алмейда
Закуска. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главния вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейския квартал. Връщане в хотела. Обяд. Отпътуване и разглеждане на Алмейда – укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12-лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Вечеря в хотела. Нощувка.
5-ти ден       Визеу – Дегустация на вина в Пеналва до кащело /FTP vinhos/
Закуска. Отпътуване за Визеу. Известен със своите кадифени червени вина и пищни гастрономически изкушения, Визеу очарова със своите фолклорни фестивали, пасторален пейзаж и изобилие от културни атракции. Посещение на търговския център „Palacio de Gelo“, където най-голямата атракция е бар, изграден изцяло от лед. Тук дори стените, масите и столовете са изработени от чист лед, пренесен от Канада. Свободно време за обяд.  Отпътуване за винарна – FTP вина. Дегустация на сирена и  вина от долините на реките Дао и Доро. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 6-ти ден      Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш
Закуска. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на вторият по големина град в Португалия,  разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище – „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието.  Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в /UNESCO/, Епископския дворец,  Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за първата Португалска столица – Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център /UNESCO/ и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.
7-ми ден      круиз по река Доро*
Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са  разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 19ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8-ми ден      Лисабон – София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Лисабон. Свободно време за обяд в центъра на Лисабон. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама, с гледка към средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош. Свободно време за шопинг и вечеря в Лисабон. В 22.00ч трансфер до летището. Отпътуване за България в 00.10ч.
Пристигане на аерогара София в 06.00ч.

 

 

 

 

 

 
ЦЕНИ:
Възрастен в стая с две легла-1998 лв
Единична стая – 2298 лв
Трети възрастен – 1898 лв

 

 

 

 
Хотели по програмата:
Hotel Quinta dos Cedros 3*
www.ftphotels.com
Hotel Vip Zurique 3*
http://www.viphotels.com/

 

 

 

 

 
Цената включва:
•    Самолетни билети София – Лисабон – София
•    Летищни такси /в размер на 110 евро към 01.03.2016г/
•    1 нощувка със закуска в хотел 4* в Лисабон
•    6 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико
•    4 вечери в хотела с включени вода и ¼ бутилка вино на човек
•    2 обяда в хотела с включени вода и ¼ бутилка вино на човек
•    Дегустация на вина и сирена в избата на Пеналва до Кащело
•    Дегустация на Портвайн в изба в Порто
•    Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра
•    Водач екскурзовод по време на цялото пътуване
•    Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД

 

 

 
Цената не включва:
•    Всичко неописано в цената включва
•    Круиз по река Доро с включен обяд и дегустация на вино + трансфер – 100 евро
•    Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 50 евро за целия престой
•    Входни такси за посещеваните обекти
•    Разходи от личен характер

 

 

 

 

Допълнителна информация:
    Офертата важи при минимум 20 туриста.
    Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
    Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
    застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

Срокове за анулации и неустойки:
–    от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист.
–    от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
–    от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на организираното пътуване;
–    под 14 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от общата цена на организираното пътуване;

Резервация се прави с депозит 600 лева.
Остатъкът трябва да бъде внесен до 30  дни преди датата на тръгване.
Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Часовете на пристигане и отпътуване са ориентировъчни. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

 

13

Translate »