Карпатите предлагат много възможности – от разходка сред иглолистните и широколистни гори и алпийски пасища, до почивка в някой от многобройните балнеокурорти като Бъиле Тушнад, Борсек, Ковасна. Не очаквайте 5-звездни спа-центрове, а чист въздух и природа, недокосната от човешката ръка.

В Карпатите има и чудесни условия за ски в популярните курорти Лаку Рошу, Синая, Предеал, Борша.

Може би един от най-популярните е Пояна Брашов, който наскоро беше обявен от британско проучване за най-евтиния ски курорт, в който ще получите качество срещу парите си, следван непосредствено от Банско.

 

Перлата на Карпатите – Синая, Бран, Брашов, Букурещ

Вид транспорт: автобус
3 дни / 2 нощувки

Организирано пътуване с автобус, 2 нощувки със закуски, хотел 3*, посещение на двореца Пелеш

Пловдив – София – Букурещ – Синая

Цена от: 165.00 лв.

 

За групи дати по желание и цени по договаряне!

 

Програма:

1 ден: Пловдив – София – Букурещ – Синая

Тръгване в 05 : 30 ч.  от Пловдив,  от София в 07:30 ч. стадион „Васил Левски“,  по маршрут  Русе – Букурещ – Синая. Пристигане в Синая – най-красивия зимен курорт на Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите„. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка в курорта Синая.

2 ден:

Синая – Брашов. Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале – замъка Пелеш. Замъкът ще Ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен от Крал Карол I в периода 1873 – 1883 г., който като принц е водел румънските войски в Руско – турската война. Свободно време. По желание екскурзия до Бран и Брашов. Посещение на замъка на граф Дракула (Бран). Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60 метрова скала, построен след 1377 г., е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка в Брашов – градът, в който е издаден „Рибния буквар“ на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква построена през 1383 г. – най–голямото постижение на готическата архитектура, църквата „Св. Вартоломей“, Старото кметство и общинският площад. Връщане обратно. По желание организиране на вечеря в местен ресторант с програма и традиционни ястия. Нощувка в курорта Синая.

3 ден: Букурещ  – София – Пловдив

Закуска. Отпътуване за Букурещ – първият по големина град в Източна Европа, столица на Румъния, известен още с названието „Малкият Париж“, поради аналогичната архитектура. Панорамна обиколка на града по желание. Туристическа програма: площада на Победата, Кралския дворец, площада на Революцията, Триумфалната арка (копие на Парижката), Народния театър, Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи и накрая – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, а именно Парламента/ по желание и предварително записване  посещение на Парламента от вътре./ на Румъния.  Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

 

Дата                                             Цена
16.12.2016                                            165 лв.
03.03.2017                                            165 лв.
07.04.2017                                            165 лв.
29.04.2017                                            165 лв.
02.06.2017                                            165 лв.
25.08.2017                                            165 лв.
22.09.2017                                            165 лв.
27.10.2017                                            165 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*** в Синая;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 години
 • Водач по време на пътуването
 • Посещение на двореца „Пелеш“

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Входните такси за замъка на “Дракула” (20 RON) и замъка “Пелеш” (20 RON);
 • Панорамна обиколка на Букурещ – 10 евро
 • Екскурзия до Бран и Брашов с посещение на замъка на Дракула – 15 евро
 • Вечеря в традиционен румънски ресторант с програма и жива музика в Синая на          (студено предястие по селски, основно ястие, десерт, вода, 1 ракия, 1 чаша вино) при минимум 20 туристи – 20 евро;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 години – 5 лева;
 • Доплащане за единична стая 60 лева

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ :

В подножието на Карпатите, недалеч от румънския курорт Синая, на около 44км. от град Брашов, се намира един от най-красивите и забележителни замъци, не само в Румъния, но и в цяла Европа. Приказно красивият замък е издигнат на средновековния път, който свързва двете исторически области Трансилвания и Влахия. Името на замъка е и името на течаща наблизо планинска река и е истински шедьовър на германската неоренесансова архитектура.

Замисъла за строежа на Замъка е на румънския крал Карол, който през 1872. закупува голям парцел, привлечен от възможностите за лов и отмора след тучните гори и поляни в района. Решен на това място да бъде издигната лятната му резиденция, краля търси най-добрият за целта проект, като първите три представени проекта са отхвърлени почти веднага, тъй като са копирани от други западноевропейски замъци и освен че са лишени от всякаква оригиналност, са и прекалено скъпи. Одобрен е проекта на немския архитект Йоханес Шулц, който представлявал неголяма постройка в алпийски стил, с умело съчетание на италианските традиции с немската неоренесансова естетика. За изграждането му са използвани предимно каменни блокове, тухли, дървени материали и мрамор. Стилът, заложен в основния замисъл е неоренесанс, във вътрешния двор обаче личи саксонско влияние в богато изписаните фасади, а богатите дърворезби и изисканите тъкани във вътрешния интериор неминуемо се усеща влиянието на бароковия стил.

Изящната аристократична осанка на замъка Пелеш се допълва перфектно от добре оформените и поддържани седем слънчеви тераси пищно декорирани със всякакви скулптури от късния ренесанс, повечето дело на италианския скулптор Романели.

Във вътрешността на замъка има над 160 стаи и 30 бани, които насищат погледите на посетителите с еклектика от стилове – ориенталска стая с наргилета, френска стая, флорентински салон, имперски апартамент и др. разкриващи галерия от разнообразни елементи заимствани от готиката, ренесанса, немския барок, и изящността на френския рококо. Преди влизането във вътрешността на двореца на всеки посетител се предоставят дебели калцуни, който задължително да нахлузи върху обувките си за да се запазят автентичните стогодишни персийски килими.

В днешни дни замъка Пелеш притежава една от най-богатите и ценни колекции от произведения на изкуството на територията на Източна и Централна Европа, включваща множество златни и сребърни изделия, колекция от оръжия и доспехи, наброяваща над 4 000 предмета, богата на орнаменти мебелировка, различни и много ценни изделия от слонова кост, гоблени и книги. Изключително ценно притежание са и колекциите от живопис и скулптури.

Пелеш е първият електрифициран дворец в Югоизточна Европа- изградена е собствена отоплителна система, има асансьор и много практична система за почистване, която е разположена в самите стени на дворцовите стаи, където под отварящи се капаци се изтеглят прахосмучещи маркучи, а след това отново се прибират, като остават напълно невидими.

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ:
40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ- оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 15 дни преди датата  на  отпътуване.
Туроператорът има сключена застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД” Алианц България “  с номер 13160153540000048.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът  си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им! Необходимо е ползването на градски транспорт!
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!

 

 

t-na-01042016g-15042016-g-06_den3_img_1458908249655

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(8)

Translate »