Октоберфест (на немски: Oktoberfest) е най-масовият народен празник в света. Това е празник, който се провежда ежегодно на Терезиенвийзе в Мюнхен, Германия от 1810 г. През XXI век посещаемостта му достига и надхвърля 6 милиона души. За празника мюнхенските пивоварници правят специална бира (Wiesn Märzen) с по-високо алкохолно съдържание. Развлеченията включват увеселителни влакчета, виенско колело, въртележки и други.

 

 

 

 

 

ОКТОБЪРФЕСТ И ВИЕНА- самолет и автобус
Екскурзия до Баварски замъци, Мюнхен и Виена със самолет и автобус – дневни преходи
Дати: 21.09.2016
5 дни / 4 нощувки

Цена от: 690 лв.

 

 

    

 
Програма:

1 ДЕН
Отпътуване от София 5.30 ч. от стадион В. Левски. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Будапеща вечерта. Панорамна обиколка с автобуса: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Музея на изящните изкуства, Площада на героите, Рибарските кули, Кралския дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Нощувка.
2 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка на Виена с автобус: Двореца Белведере, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Забележителностите на Малкия Ринг: Хотел Империал, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия и Природонаучния музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Кулата Дунав, Музей на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син.
Пешеходна туристическа обиколка на Стария град: Мария – Терезия – Плац, Паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, пл. Грабен с чумната колона, най–голямата катедрала в Австрия Щефансдом. Посещение на Двореца Шьон Брун, намиращ се в западната част на Виена: Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтанът на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина.
Настаняване в хотела. Нощувка във Виена.
3 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа обиколка на града (около 2 часа) Мариенплац – който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе – един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”, Мариенплатц. Свободно време Настаняване в хотела. Нощувка.
4 ДЕН
Закуска. Свободен ден. Възможност да се се включите в Отобърфест и да опитате допълнителна екскуризия до Баварски замъци.

Отпътуване за Баварски Замъци. Разглеждане на два от замъците от времето на крал Людвиг ІІ: Хоеншвангау (отвън)-служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан. Нойшваншайн (посещение). Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и оперите на Вагнер, през 1869г. крал Лудвиг започва ІІ започва строителството на „Замъка на мечтите”. Отпътуване по „Баварския романтичен път” към друг от замъците построен по времето на Лудвиг II Баварски. Линдерхоф е единственият замък, който Лудвиг завърша приживе. Посещение на замъка.(25 евро/49лв)

5 ДЕН
Закуска. Отпътуване за Летище Майнингер.

 

 

 

 
ЦЕНИ:
Цена на човек в двойна стая: 690лв
Ценa на човек в единична стая: 880лв
Трети възрастен в двойна стая: 660лв
Дете до 12г. с 2 възрастни: 520лв

 

 

 

 

 

Цената включва:

4 нощувки със закуски – 1 в Будапеща / 1 във Виена / 2 в района на Мюнхен

Самолетен билет Мюнхен-София с включен малък салонен багаж до 10кг

Автобусен транспорт по програмата

Водач по целия маршрут

Мед. застраховка 5000евро покритие

Инфо пакет

 

 

 

 

 

Цената не включва:

Голям салонен багаж – 40лв

Чекиран Багаж – 70лв

Доплащане за настаняване в хотел в Мюнхен – 170 лева

Лични разходи

Екскурзия до Баварски Замъци – 25 евро / 49лв

Вхдни такси за Баварски Замъци

 

 

53

Translate »