Москва е ядрото на всички промени, връхлетяващи Русия. Никъде другаде в Русия контрастите не са така силно изразени – древни манастири и ултрамодерни монолитни сгради се намират едни до други. До църква от XVI в., покрита със злато, се издига стъклена сграда от XXI в. Соленият хайвер върви със сладко шампанско. А най-добре този дух е въплътен в московското метро. Само за няколко рубли може да се повозите между покритите с мрамор станции с висящи пищни полилеи.

Руската столица е разположена на бреговете на река Москва, над която са прехвърлени 40 моста. Освен това през града протичат в канали няколко десетки притоци на река Москва, а много от тях са скрити в тръби под града.

 

 

Новогодишна приказка в Москва

Период:

29.12.2016 – 03.01.2017

6 дни/ 5 нощи

Транспорт: самолет

Цена: от 282 евро

 

 

 

Пакетните цени включват:

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги. 
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати.
 • Екскурзионното обслужване е на руски език.   

 

 

 

 

Пакетните цени не включват:

 • Самолетни билети София – Москва – София. Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ съдейства при закупуването на самолетен билет. Можем да предложим ако сте от Пловдив и излитане от Пловдив с руската авиокомпания  S7 SIBERIA.
 • Новогодишна вечеря с програма
 • Входна туристическа виза за Русия – 119 лв. Ние издаваме визи за Русия !
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Разходи от личен характер

 

 

 

Програма

 

Екскурзионната програма включва: 
Вечерна автобусна екскурзия по Москва „Светлините на Новогодишна Москва“, автобусна екскурзия „Новогодишни сюжети“ с посещение на Измайловския Кремъл и интерактивна програма на територията на Кремъл „Руски зимни забави“, екскурзия по Червения и Манежния площад, „Александровский сад“, посещение на територията на Московския Кремъл, разходка из универсалния магазин ГУМ.

 

 1 ден четвъртък, 29 декември 2016


Излитане от Аерогара София с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево / Домодедово и посрещане с табелка „Името на клиента“. Трансфер до хотел Космос, настаняване и регистрация след 14:00ч. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепция.     
Свободно време, нощувка.      

 

2 ден, петък 30 декември 2016 


Закуска шведска маса 
Свободно време. 
17:00ч – отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма. 
Вечерна автобусна екскурзия „Светлините на Новогодишна Москва“. Празничната новогодишна украса на столицата на Русия представлява един архитектурен ансамбъл – динамична, зрелищна, идейно и емоционално декорирана. Ще минете по новогодишно украсената улица Тверская – главната улица на Москва, ще видите булевардите „Тверской“ и „Никитский“, обсипани с новогодишни лампички, ще се насладите на приказната красота на Червения площад и множеството новогодишни елхи, ще се разходите покрай храм Христа Спасителя и ще се насладите на поразителната красота на празнично украсената новогодишна елха до храма, от прозорците на автобуса ще се полюбувате на Новодевичий манастир, на красотата на Новогодишна Москва от площадката за наблюдение на „Воробьевые горы“, ще отидете до „Поклонная гора“, където ще видите необичайно красива новогодишна елха, ще се насладите на красотата на ММДЦ „Москва Сити“, преливаща от разноцветни светлини. 
20:30ч Връщане в хотела с автобус. Нощувка.  

 

3 ден, 31 декември събота 
Закуска шведска маса 
10:00ч – отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма. 
Автобусна екскурзия Новогодишни сюжети с посещение на Измайловския Кремъл. Това е не просто център на руската култура, но и едно от най-красивите места в Москва. Пристъпвайки пред този културен комплекс, ще попаднете в една вълшебна приказка, пълна с приказни герои и необичайна архитектура. 
Интерактивна програма на територията на Кремъл „Руски зимни забави“ – развлекателна и динамична фолклорна програма на улицата. За гостите на програмата се организира екскурзия по Измайловския Кремъл, по време на която екскурзоводът ще Ви разкаже любопитни истории, свързани с това място. В процеса на програмата гостите ще приемат активно участие  в масови народни игри и забавления. Под ръководството на аниматор гостите ще танцуват, ще минават под въже, ще участват в различни весели игри, свързани с празничните обреди на руските прадеди. 
Възможна е замяна на екскурзията с интерактивна програма в музея под открито небе Коломенское „Зимата е за студ, а мъжете за празници“ – програмата ще запознае гостите с особеностите на живота на селяните през зимния сезон, кога са приключвали с полската работа и е настъпвало времето на народните празници и веселия. Ще посетите имението на коломенските фермери, ще се повозите на руски тройки – шейни, теглени от коне и ще се впуснете във весели народни игри и забави. Задължително ще има богато угощение!  
Празнична Новогодишна вечеря с програма (срещу допълнително заплащане).

 

 4 ден, 1 януари, неделя 
Късна закуска шведска маса . 
Свободен ден за Новогодишни разходки и празненства. 
Нощувка.  

 

5 ден, 2 януари 2016, понеделник 
Закуска шведска маса 
13:00ч – отпътуване от хотела с автобус за автобусно-пешеходна екскурзия в центъра на Москва. 
Екскурзия по Червения и Манежен площад, „Александровский сад“. По време на екскурзията ще чуете вълнуващата история на тези известни площади, както за Кремъл и неговите кули: Николска, Спаска, Сенатска, Арсенална, Царска, Набатна и др., ГУМ и храма Василий Блажени, Казанския събор и Историческия музей, Лобното място на известни съветски лидери и паметника на Минин и Пожарски, могилата на неизвестния воин, изкуствена пещера с руини, манеж и други, което представлява културното наследство на Русия. 
Посещение на територията на Московския Кремъл (възможна е замяна с посещение на Оръжейната палата в Кремъл). Московския Кремъл е разположен в самия център на столицата на Русия. Неговите мощни стени и кули, храмове с позлатени куполи, древни дървени събори и дворци се издигат над река Москва и образуват неповторим по красота и величие архитектурно-художествен ансамбъл. В днешни дни в Кремъл е разположена резиденцията на президента на Русия. Ансамбълът на Московския Кремъл е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, на неговата територия са разположени величествени събори и храмове, великолепен дворцов ансамбъл, Арсенал, Сенат, Цар-пушка и Цар-камбана, Оръжейната палата. 
Екскурзия из ГУМ – един от най-известните универсални магазини не само в Русия, но и в цялото съветско пространство в миналото. Това е не само моден търговско-развлекателен комплекс, това е истински артистичен обект, като става въпрос не само за вътрешното съдържание на ГУМ, а и за външния му вид. Изпълнена в псевдо-руски стил, сградата на ГУМ е станала  символ на Русия, както събора на Василий Блажени или Кремъл. 
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела, нощувка.  

 

6 ден, 3 януари 2016, вторник 
Закуска шведска маса в хотела или сух пакет при ранен полет (да се заяви предварително на рецепция). Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка „Името на клиента“ и трансфер до летище Шереметьево / Домодедово за полет по избор до София. 

 

 

Пакетна цена на човек в евро.

 

Настаняване 1/2 DBL Доп. легло SGL
Cosmos 4* Standart 282 278 431
Korston hotel 4* Superior 331 327 537
Radisson Blue Belaruskaya 4*Standart 371 367 652

 

 

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги. 
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати.
 • Екскурзионното обслужване е на руски език.  

 

 

 

 

ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ МОСКВА !

   (74)

Translate »