С триста слънчеви дни през годината, Кипър е интересна туристическа дестинация със също толкова интересна история. Името му е дадено преди 3500 години, когато тук е намерена ценната мед – кипрос. Мнозина гърци били привлечени на острова, за да се издигне той като символ на сила и власт. Десет различни народа са управлявали острова в продължение на 27 века. Когато турците завладели най-плодородната част от острова през 1974г., той бил разделен на две. Гръцките кипърци, които са 80% от населението, са в южната част, а турците са в северната. Малко страни са изживели историята си с такава страст. Има мъка за изгубената земя, но все пак щастието е доминиращата емоция на острова. От златните плажове, с техните зрелищни спортове, през цитрусовите дръвчета, боровете и планината Трудос, до веселите квартали – Кипър е едно цветущо приключение. Вижте Никозия, градът разделен от стена, открийте храната и културата и се потопете в пулсиращия нощен живот.

 

НОВА ГОДИНА 2017 КИПЪР

Дати: 29.12.2016 – 03.01.2017 / 5 нощувки

Транспорт: директен самолет от София

Цена: от 459 евро

 

Хотели по програмата:

  • The Caravel Hotel 2* HB – от 459 евро
  • Kapetanios Odisseya 3* HB – цена от 543 eвро
  • Ajax Hotel 4* BB – цена от 549 eвро
  • Mediterranean Beach 4* HB – цена от 589 eвро
  •  St. Raphael Resort 5* BB – цена от 595 eвро
  •  Atlantica Miramare Beach 4* BB – цена от 609 eвро
  •  The Royal Apollonia 5* BB – цена от 647 eвро
  •  Elias Beach 4* All – цена от 681 eвро

 

Цената по програмата включва:
* Самолетни билет за директен полет София-Ларнака-София с включени летищни такси и чекиран багаж.
* Посрещане от представител на фирмата-партньор в Кипър.
* Трансфер: летище-хотел-летище.
* Настаняване за 5 нощувки в избрания от Вас хотел на съответната база.
* Медицинска застраховка за целия период на стойност 10 000 евро.

 
Цената не включва:
* Новогодишна вечеря.

 
Задължително се заплаща:
* Новогодишна вечеря:
– The Caravel Hotel 2* (HB) – 30 евро на възрастен и 15 евро на деца от до 11.99г.
– Kapetanios Odysseia Hotel 3* (HB) – 45 евро на възрастен и 22.50 евро на деца от 2-11.99г.
– Ajax 4* (HB) – 35 евро на възрастен и 17.50 евро на деца от 2-11.99г
– Atlantica Miramare Beach Hotel 4* (HB/FB) – 68 евро на възрастен и 34 евро на деца 2-11.99г.
– новогодишен обяд (HB/FB) – 31 евро на възрастен и 15.50 евро на деца 2-11.99г.
– Mediterranean Beach 4* (HB/FB) – В ресторант „Celeste“ – 47 евро на възрастен и 23.50 евро на деца от 2-11.99г.
– Elias Beach Hotel 4* – 50 евро на възрастен и 25 евро на деца от 2-11.99г.
– St. Raphael Resort 5* (BB) – 80 евро на възрастен и 40 евро на деца от 3-12.99г.
– St. Raphael Resort 5* (НB/AI) – 70 евро на възрастен и 35 евро на деца от 3-12.99г.
– The Royal Apollonia 5* (HB/FB) – 55 евро на възрастен и 27.50 евро на деца от 2-11.99г.

 

Допълнително се заплаща:
* сейф – 1.50 евро на ден.

 

Програма:

ден първи
Програмата започва с полет от София до Ларнака. Посрещане от фирмата-партньор. Трансфер и настаняване в избрания хотел.
Нощувка.

ден втори-ден пети
Разполагате със свободно време за пълноценна почивка и самостоятелни разходки и забавления.
Нощувка.

ден шести
Предстои освобождаване на хотела, свободно време и подготовка за организиран трансфер до летището в Ларнака за полет до София. Завръщане в България.

Забележка: Възможни са промени в програмата и последователността на провеждане на допълнителните мероприятия по дни.

* Допълнителните екскурзии се заявяват от България!

 

Списък на екскурзиите по желание срещу допълнително заплащане:

1.Курион – Пафос – целодневна екскурзия

Отправяме се към древното селище Курион, едно от най-впечатляващите археологически места в Кипър, разположен високо на скали с фантастична гледка към морето в ниската част.
Екскурзията се провежда с гид на руски или български език!
В цената на екскурзията не е включен обяд.
Екскурзията се осъществява при минимум 23 записани.
Цена: 49 евро на човек

2. Никозия – Лефкара – целодневна екскурзия
Вашето посещение няма да е същото, ако не видите впечатляващата столица на Кипър и последната разделена столица в света. Никозия е пълна с живот и енергия, съчетание на старото с новото. Сред забележителностите, които ще посетите са катедралата Свети Джон , датираща от 17век, и подлоняваща четири големи икони рисувани от Джон Корнаро през 18в.
Следващата ни спирка е музея Левентис с изключително богата историческа експозиция. Ще се разходим , ще имате време да обядвате и да обиколите магазините в ‘Laiki Yitonia’, старата част на града с магазини за сувенири, кафенета и таверни. След обяд ще се придвижим по Зелената Линия, която разделя града на две части и ще се отправим към живописното селище Лефкара. Лефкара е известно с дантелите си и сребърните изделия.
Екскурзията се провежда с гид на руски или български език!
В цената на екскурзията не е включен обяд.
Екскурзията се осъществява при минимум 23 записани.

Цена 38 евро на човек (не се включва обяд)

 

Правила и условия за пътуване!

1. Записване за пътуване:
1.1. Записване е възможно чрез контактната форма в сайта от меню “контакти “след като изпратите на наш e-mail адрес Вашите три пълни имена по паспорт на латиница , егн както и номера на паспортите,както и телефонен номер за обратна връзка . След което наш сътрудник ще се свърже с Вас за доуточняване на детайлите по самата резервация . Резервацията се счита за валидна след попълване на договор за организирано пътуване /резервационна бланка/ и внасяне на депозит.

2. Визи:
2.1. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, Туроператорът ще съдейства на Потребителя като му предоставя необходимите документи /хотелска и/или самолетна резервация, ваучер, автобусни или самолетни билети, застраховка/. По искане на Потребителя Туроператорът ще подготвя и внася документите му в съответното посолство. В този случай Потребителят е длъжен да представи на Туроператора изискваните от Посолството документи, както и да заплати таксите за визата. Непредоставянето на документите и незаплащането на таксите или неявяването в посолството на лично интервю, ако е необходимо, се счита за отказ от пътуването по вина на Потребителя.
2.2. Издаването нa виза за съответната държава е в компетенция единствено на посолството и не се гарантира от Туроператора. В случай на отказ от страна на Посолството платените от Потребителя такси за издаване на визата не се връщат. Размерът на таксите за издаване на визите се посочва в съответната информация по чл. 80 от ЗТ.
3. Цени и плащане:
3.1. Плащането се извършва в лева по курса на БНБ за деня! Плащания се приемат в брой, с дебитна и кредитна карта или по банков път по сметка на Туроператора.
3.2. Депозит. Размерът на депозита е от 30% до 50% от общата пакетна цена, за резервации за Нова година и Великден е в размер на 50% от общата пакетна цена, освен ако не е упоменатo друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора. Потребителят внася депозита в момента на подписването на този договор, ако не е упоменат друг срок.
3.3. Окончателно плащане: 15 дни преди датата на пътуване, ако не е упоменато друго в Договора за организирано пътуване на Туроператора, за Нова година – доплащане на 100% – 30.11., ако не е работен ден доплащането се извършва в последния работен ден преди 30.11., за Великден – 4 седмици преди датата на пътуването.
3.4. Ранните записвания са валидни при резервация и плащания до 100%, направени според условията, сроковете и начина на плащане, упоменати в ДОГОВОР ЗА ОРГАНИЗИРАНО ПЪТУВАНЕ .
3.5. Промяна на цената е възможна при: покачване на стойността на транспортните разходи, в това число на горивото, изменение на размера на таксите, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси; промяна на обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването. Увеличението на цената съответства на изменените разходи и начинът на изчисляване е пропорционално на увеличената стойност на посочените разходи.

 

(54)

Translate »