Изграден върху останки от римски императорски дворец, Сплит е очарователен и оживен средиземноморски град, който се откроява със своите красиви и обрасли в палми улици, както и с уживените кафенета и ресторанти. В сърцето на стария град е дворецът на Диоклециан обкръжен от лабиринт от тихи улички с вълнуващи архитектурни чудеса.

 

 

 

 

 

 

 

Нова година в Сплит
5 дни/ 4 нощи
HOTEL PRESIDENT 4*
ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 29.12.2016
цени от: 484.00 лв

 

 

 

 

 

Програма:

Първи ден 29.12.2016
Тръгване от Пловдив в 04.30 ч. от ОМВ Санкт Петербург, от София в 06.00 ч. от стадион „В. Левски“. Преминаване през ГКПП Калотина – Градина. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Загреб е един от най – старите градове в Европа и все още една от най – младите европейски столици. Градът се слави като една от най-популярните дестинации в Европа и предлага на туристите както култура, така и забавления. Настаняване в хотел. Свободно време за вечеря в някои от многобройните ресторанти. Нощувка.
Втори ден 30.12.2016
Закуска. Освобождаване на хотела. В 08:30 следва туристическа програма в историческия „Горни Град“ и разглеждане на църквите „Св. Марко“, „Св. Екатерина“, Катедралата, Парламента, Двореца на правителството и оживения булевард „Бан Йелачич“. Отпътуване за Сплит. Попътно разглеждане на Задар – прекрасен град, изпълнен с традиции и модернизъм, славещ се с древна история, невероятни ресторанти и уникална уютна атмосфера. Пристигане в Сплит и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
Трети ден 31.12.2016
Закуска. Свободно време. Разглеждане на Сплит, най-големия и най-топлия град на хърватското адриатическо крайбрежие, сърцето на провинция средна Далмация. В Сплит се среща многообразие от музеи, които ни напомнят за богатата история на града. Един от тях е Дворецът на Диоклециан, който е разположен в сърцевината на града и е част от културното и природно наследство на ЮНЕСКО. Той се състои от ренесансови и готически структури, които са безмълвни доказателства за състоялите се зад стените събития през вековете. Освен музеите, църквите и катедралите градът разполага с висока художествена и историческа стойност. Катедралата в Сплит изобразява красива комбинация на католическа църква и римски храм. Построена през 4-ти век, тя е трябвало да бъде мавзолей на император Диоклециан. Част от нея е и часовниковата кула, която предлага великолепни панорамни гледки към целия град. Сам по себе си Сплит въплъщава цялата култура и история на римското изкуство, която радва и забавлява както местните, така и чуждестранните туристи. Туристическа програма с разглеждане на Двореца на Диоклециан, Катедралата „Свети Дуйе“ – патрон на града, площад Народни тръг и живописната крайбрежна улица. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Възможност за традиционно посрещане на Новата 2017 година в центъра на града, в компанията на весели местни жители, празнична заря и музикална програма на известни хърватски изпълнители. Нощувка.
Четвърти ден 01.01.2017
Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до Трогир – едно от най-древните селища на хърватското крайбрежие. Следите от човешко присъствие тук датират от праисторически времена. Миниатюрния стар град на Трогир се е разположил уютно в пролива между континента и острова Чиово. Лабиринтът от тесни улички, където едва се разминават двама души, малките къщички с прозорчета с неизменните дървени капаци, красивата и чиста крайбрежна алея, безброй кафенета и ресторантчета разположени непосредствено в дворовете на къщите и в уличките, всичко това ще ви пренесе неволно в едно друго време със съвършено друг ритъм на живот. Известния писател Бърнард Шоу, който посещава Трогир през 30-те години на миналия век го нарича „Венеция в миниатюра”. Усещането, че се намирате някъде в Италия не напуска пътешественика през цялото време. Днес стария град на Трогир е част от световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на остров, чиято форма напомня змийска глава. Трогир е истински лабиринт от малки, тесни улички с много романтични кътчета, заобиколени от църкви и дворци, които ще ви накарат да се почувствате като в приказка. Следва посещение на площада, на кoйто се намират Катедралата „Свети Лаврентий” с прекрасния си портал, Лоджията с часовниковата кула, Ректората и двореца „Чипико“, църквата и манастира „Свети Доминик“. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден 02.01.2017
Закуска. Отпътуване за България. Кратка разходка в Шибеник, град основан от хървати, но съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария и разглеждане на – катедралата „Св. Якоб“, крепостта „Св. Архангел Михаил“, след което продължаваме към Национален парк Крка, разположен от двете страни на река Крка. Струва си да видите тези красиво разположени водопади, свързани от фантастични геоложки форми. Пътуване към България с нощен преход. Пристигане в София и Пловдив сутринта на следващия ден.

 

 

 

 

 

 

 

Цените са валидни при резервации и 50% плащане до 31.09.2016

STANDARD ROOM

 

възр в двойна стая 484лв.
3 възр 1448лв.
1 възр 640лв.
2 възр+1 дете(0.00-1.99) 1088лв.
2 възр+1 дете(2.00-11.99) 1255лв.

 

 

 

 

 

Цената включва:

Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
3 нощувки в Сплит в хотел Hotel President 4* със закуска и вечеря.
1 нощувка в Загреб в хотел I Hotel 3* със закуска.
Туристическа програма в Загреб.
Пешеходна разходка в Слит.
Посещение на Задар, Шибеник и Национален парк Крка.
Медицинска застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години.
Прeдставител на ТO по време на пътуването.

 

 

 

 

 

Цената не включва:

Новогодишна празнична вечеря в ресторант в центъра на Слит – цена и меню след 01.11.2016г.
Разглеждане на природния парк Крка, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 80 HRK, за деца от 7 до 12г 50HRK
Полудневна екскурзия до Трогир продължителност 4 ч. – цена за турист 30 лв. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етногравски музей 10 HRK, Катедралата и Храмът на Юпитер 15HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“АД, гр.София, бул. „Княз Ал.Дондуков“ №68, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Парична единица на Хърватска: HRK – Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK)

 

 

 

 

 

HOTEL PRESIDENT 4*
www.hotelpresident.hr/split
Разположение:
в центъра на град Сплит, в подножието на известния Мариян хълм, където човек може да почувства чистотата и свежестта от морския въздух. Близо до историческия град, и центъра на града, което е идеалната комбинация между гостоприемно обслужване и извънредно удобна среда за да ви осигури незабравими мигове.

В стаите:
Всяка стая е с изглед към река, планина или басейн и има самостоятелна тераса. Отворени пространства и модерен дизайн осигуряват уникална релаксираща среда. Всички стаи са оборудвани с климатик, баня, сешоар телефон, телевизор, минибар, сейф.

На територията на хотела:
Ресторант, бар.

Хранене:
закуска и вечеря.

 

23

Translate »