Крушевац, в българската историография Крушевци или Крушевец, е град в Поморавието, Централна Сърбия. Градът е административен център на Расинския окръг и на едноименната община, която обхваща 101 населени места. Населението на града е 75 256 жители (по данни от 2002г.), а площта на цялата община е 854 кв.км.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви поканим заедно да посрещнем Новата 2017г. само за:

300 лв / 3 дни /2 нощувки в хотел DABI 3*

с дати на провеждане : 30.12. – 01.01.2017г.

Програма на пътуването :

1-ви  Ден 

  Отпътуване в посока Сърбия, от храм-паметник „Св. Александър Невски” в 06:00 ч.

Възможен е и трансфер от Пловдив на цена от 25 лв/човек  .Преминаване през ГКПП Калотина и Градина. Пристигане в Ниш – третият по големина град в Сърбия. Намира се в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос – градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът “Бановина”, построен през 1886 г., сега седалище на Нишкия университет..Свободно време и възможност за обяд. Отпътуване за Крушевац. Пристигане и настаняване в Hotel  Dabi 3*. Свободно време. Вечеря по меню в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

2-ри Ден

  Закуска. Полудневна екскурзия до  най-известният манастир в Сърбия –  Възнесение господне в Жича, по желание. Манастирът е издигнат в периода 1208 – 1215 г. от св. крал Стефан Първовенчани / където е коронясян през 1217г. като крал на Рашка/ и брат му св. Сава Тук са коронясвани и погребвани сръбските крале, както през Средновековието, така и в по-ново време. Главната църква в Жича е посветена на Св. Спас – Възнесение Господне. С червения си цвят и кръщелната  напомня на някои Светогорски манастири – и нищо чудно,че e строена  след като св. Сава се е върнал от Атон. Манастирът се намира в близост до град Кралево, на около 80 км. от Крушевац.

Свободно време за разглеждане на манастирската обител. Завръщане в хотела. Свободно време.

Празнична Новогодишна вечеря, от 20.00 ч., с богато меню, неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки и музика на живо в ресторанта на хотела.

Нощувка.

 

3-ти Ден

  Закуска. На обяд освобождаване на хотела и отпътуване за България. Пристигане в София – вечерта.

 

Цената включва

 • 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в Hotel Dabi 3* в Крушевац   www.hoteldabi.co.rs
 • 1 Празнична вечеря, с музика на живо и неограничена консумация на местни безалкохолни и алкохолни напитки
 • водач по време на цялото пътуването
 • посещение на Ниш (при ползване на организиран транспорт)
 • медицинска застраховка със лимит на отговорност 2000 евро на ЗК ЕвроИнс

Цената не включва

 • доплащане за настаняване в единична стая80 лв.
 • доплащане за ползване на организиран транспорт с лицензиран автобус за международен превоз – 45 лв.
 • екскурзия до манастира Възнесение господне в Жича – 10 евро
 • билети за входните такси на посещаваните обекти
 • разходи от личен характер
 •  Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ можем да Ви предложим застраховка “ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕТО“ ,която можете да сключите при нас .

 

    По-долу можете да разгледате видео материал от Крушевац .

 

 Галерия със снимки :

       (76)

Translate »