Хотел VILLA ANDJELIKA 3*** хотел (andjelika.rs/), e разположен в центъра на Крагуевац, в близост до хотел Sumarice 3* и хотел Zelengora 3*. Във всяка стая има кабелна телевизия, климатик, wi-fi, сейф и сешоар. Паркингът на хотела е безплатен за неговите гости. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира в близост до хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място).

 

НОВА ГОДИНА в град Крагуевац в хотел Вила Анджелика 3*

ПРОГРАМА СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обяда/ 1 обикновена вечеря/ 2 празнични вечери

Дата: 30.12.2016

Цена: от  415.00 лв.

 

Програма

 1 ден Крагуевац

Отпътуване в посока Калотина – Ниш – Алексинац – Крагуевац. Пристигане в Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел VILLA ANDJELIKA 3*** (andjelika.rs/). Вечеря в хотел Zelengora 4*. Нощувка.

 

2 ден Крагуевац – Топола

Закуска. Полудневна автобусна екскурзия /присъединяване към автобусната програма/ по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най – историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в хотел Zelengora 4*. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря в хотел Sumarice 3* с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта.

ЧЕСТИТА НОВА 2017 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

 

3 ден

Свободно време или посещение на манастира Дивостин

Късна закуска. По желание посещение на манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Обяд в ресторанта на хотел Zelengora 4*. Свободно време. Вечеря на 01.01.2017 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика в хотел Sumarice 3*.

 

4 ден

Отпътуване за България

Закуска. Отпътуване за България.

 

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

  На турист в двойна стая На турист в тройна стая Отстъпка за дете от 2 до 4.99 г. с 2-ма възр. Отстъпка за 2-ро дете от 5 до 6.99 г.
с 2-ма възр.
Хотел Villa Andjelika 3*, Крагуевац
415
лв.
 
415 лв.
 
100 лв.
 
40 лв.


Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 108 DIN).

 

Цената включва:

  • 3 нощувки със закуски в хотел VILLA ANDJELIKA 3***,
  • 2 обяда в хотел Zelengora 4*– на 31.12.16 и на 01.01.2017,
  • 1 обикновена вечеря на 30.12.16 в хотел Zelengora 4*,
  • 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика в хотел Sumarice 3*,
  • вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика в хотел Sumarice 3*,
  • мед. застраховка с покритие 5000 EUR

 

Цената не включва:

  • полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място,
  • дегустация – 7 EUR),
  • вход за плувния комплекс в Крагуевац.

 

 

    Необходими документи:

лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

  Начин на плащане:         депозит – 50% от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

 

 

 

(81)

Translate »