Лято е, Слънцето безмилостно пече. Някои търсят прохладата на морето ,а ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“ искаме да Ви поканим на дегустация на над 90 вида бира на  ежегодния бирен фестивал под мотото  “БИРЕН ФЕСТ в Белград 2020“ – най-големият бирен фестивал в Източна Европа,който ще се  проведе през 2020 г. за 19-десети път на изкушаващата цена от :

180 лв за тръгване от Пловдив ,

a  от София на 170 лв.

 

Дата на провеждане :

21.08-23.08.2020г.

3 дни /2 нощувки с включени закуски и пътуване с  автобус

 Идвайки с нас , само сега ще имате изключителната възможност да се насладите на тридневна екскурзия до Белград и да се потопите в празничната атмосфера на провеждащият се ежегоден бирен фест по улиците на града. Музика, танци и бира – три в едно – уникална комбинация за вашето добро настроение. А вечерта ще имате възможността да се насладите на традиционна сръбска вечер, да вкусите кулинарните вълшебства от сръбската кухня поляти с обилно количество бира.

Очакваме Ви! Местата са ограничени! Побързайте!

 

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

ДЕН 1: Пловдив – София – Белград

Отпътуване от Бургас в 01:00 ч., от Пловдив в 04:00 ч. и от София в 06:00ч. Пристигане в Белград по обед. Панорамна и пешеходна обиколка. Градът е живописно разположен на двете реки – Сава и Дунав, включваща историческия център със Скупщината, намираща се на площад Теразие, търговския център с площада на Републиката. Разходката ни продължава към Крепостта Калемегдан – част от крепостен град, датиращ от средните векове. По време на Османската империя, крепостта се сдобива с името „Калемегдан” – в превод: „замък”, „площад”. От крепостната стена се открива невероятна гледка към Нови Београд и вливането на река Сава в река Дунав. Продължаваме към площад Освобождение, площад Славия, площад Николу Рашица и посещение на храмът Св. Сава – най-големият православен храм на Сърбия. Настаняване в хотела.
Вечерта – посещение на Белградският Beer Fest. Късно връщане в хотела. Нощувка.

 

2 ДЕН: Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Белград

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане 30 лв – за възрастен, 20 лв – за дете до 12 г.) еднодневна екскурзия до автономна област Войводина с посещение на Нови Сад и Сремски Карловци.

Разглеждане на Нови Сад: централната част с големия площад, на който се намира главната улица с име Войводина; голямата катедрала на Дева Мария, католически храм с подчертано готическа архитектура; православната църква Св.Георги; Синагогата.

13:00ч. Отпътуване от Нови Сад за Сремски Карловци, наричан „Рим на сръбската православна църква”: Патриаршеския дворец Илион (най-красивият архитектурен паметник във Войводина), сградата на старата гимназия от 1891 г. в стила на средновековните манастири, Съборната църква от 12 в. в стил барок и ренесанс.

Сремски Карловци е известен на света и с Карловацките вина Сирмнер, Карловитцер, Каменитцер, както и ракията Сливовица. Но най-голяма слава придобива с виното Бермет. Посещение на винарска изба, където може да се дегустира и да се закупи специалното вино Бермет, чийто произход вероятно е в манастирите на Фрушка гора, а производствената техника и рецепта се пази в дълбока тайна и се предава само измежду малкото семейства и манастири, които пазят и до днес традицията на неговото производство. Виното Бермет се почита в цяла Сърбия, почитано е още от Средновековието и от европейските кралски фамилии, като задължително присъства в менюто на напитките по време на най – престижни събития. Бермет е било и в листата на напитките на кораба „Титаник“.

Връщане в Белград. Вечерта Посещение на Белградският Бирфест – заключителна вечер
или по желание и срещу доплащане: организирана традиционна сръбска вечер на тристепенно меню с включени аператив и безалкохолна напитка в Бохемския квартал на Белград..
Нощувка.

 

3 ДЕН: Белград – Ниш – София – Пловдив – Бургас

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България. По пътя – посещение и пешеходна разходка в гр. Ниш: площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът „Бановина“ – днес седалище на Нишкия университет.
Пристигане привечер в България.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ЕЖЕГОДНИЯ БИРЕН ФЕСТИВАЛ В БЕЛГРАД:

https://youtu.be/AHXMu94dmpo

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

*Транспорт с категоризиран и лицензиран автобус

* Транспорт до фестивала и обратно

* 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград

* Градска такса

* Панорамна и пешеходна обиколка на Белград

* Пешеходна разходка в гр. Ниш

* Гранични и магистрални такси

* Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR

* Придружаващ представител от Туристическата Агенция , организираща бирения фест.

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – по желание, 30 лв на възрастен, 20 лв – за дете до 12 г. при минимум 20 записани;

* Традиционна сръбска вечеря на тристепенно меню в ресторант в Бохемския квартал на Белград с музика на живо и включени аператив и безалкохолна напитка, с трансфер при минимум 20 записани – 20 евро

* Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

* Доплащане за единична стая: + 50 лв.

* Доплащане за самостоятелно ползване на двойна седалка в автобуса: + 70 лв.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЕКСКУРЗИЯТА :

Минимален брой за провеждане на екскурзията – 35 човека.

За да се запишете е необходим депозит 50 %, остатъка 20 дни преди заминаването .

Валутен курс : 1 евро = 118 сръбски динара

 

 

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ:

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 ВАЖНО относно  COVID 19 :

От 15.06.2020 г., отпадат всички ограничения свързани със свободното влизане и движение на туристите от и до Република Сърбия . Т.е. всички туристи могат да влизат и излизат от  Република Сърбия без да е необходимо след това да бъдат поставяни в 14-дневна карантина !

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА:

За повече информация , както и за записване , можете да ни звъните на : 032/340606 / 0885713004 / 0889080606

или да зададете своя въпрос или питане като използвате контактната форма на сайта от долния линк:

Контакти

 

 

Translate »