Месец май наближава,а след него и лятото . Време е да помислите за Вашата почивка ,а какво по-хубаво време да направите Вашите резервации сега с до 30 % отстъпка от цената при условия на ранни записвания .Днешната оферта, която искаме да Ви представим от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП “ е за Цикладските острови – Тинос и Миконос. Само сега и само при нас имаме удоволствието да Ви запишем на цена от :

565 лв . за  7 дни /5 нощувки и дати на заминаване:

22 МАЙ; 24 ЮНИ; 21 АВГУСТ; 18 СЕПТЕМВРИ

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В АТИНА

4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ НА О. ТИНОС

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОБИКОЛКА НА О-В ТИНОС

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО О-В МИКОНОС

 

 

 ИСТОРИЯ НА ОСТРОВ ТИНОС:

 Остров Тинос е смятан за свещеният остров на Дева Мария. Ежегодно на 15 август за празника Успение Богородично, десетки хиляди поклонници пристигат тук, за да се помолят или да изпълнят обет, даден на Богородица.
 Благодарение на удивителното съчетание на контрастни природни елементи: възвишения и низини, планина и море, диви гори и плодородни поля, островът е любимо място на много пътешественици.
  Мекият климат на Тинос благоприятства за развитието на всяка селскостопанска дейност, а в същото време планинските ветрове оправдават неговото второ наименование – „островът на Еол”. Съгласно митовете, обителта на бога на ветровете се намирала на планинския хребет, разделящ острова на две части – северна и южна.” Перлата на града е
църквата „Мегалохари” („Голяма радост”) – Църквата на Дева Мария,кацнала на високо с невероятни гледки към обграждащото острова море….Oстров Тинос е четвъртият по големина от Цикладските острови, заключен между Андрос, Сирос и Миконос.

През юни на 1822 год. в женския манастир в Кехровуни, Тинос, монахиня на име Пелагия  изживяла поредица от видения на Светата Дева. Мария наредила на Пелагия, да съобщи на високопоставените на Тинос да започнат да копаят в едно изоставено поле, а там щели да намерят свята икона. Започнали копаенето и  на 30 януари 1823 год. работник, копаейки земата открил иконата.Следващи археологически разкопки установили, че  на мястото, където била намерена иконата се е намирала преди древна византийска църква , а още преди това – храм на Дионисис.   


 Иконата, наречена на името на Пресветата Дева, означаващо още нашата Дева на Благата вест, е красиво изображение на Мария коленичила с наведена глава за молитва. Смятана от учените за по-стара от византийския период, иконата може би  е произведение на Апостола и Евангелист Св.Лука. Приема се, че иконата била свещен предмет във византийската църква и била скрита или изгубена около времето на мюсюлманските нашествия. След откриването на иконата,изграждането на новата църква било започнато.Преди църквата да бъде завършена през 1830 год. голям брой поклонници започнали да прииждат към острова от цяла Гърция. Многобройни сведения за чудодейни бързи оздравявания увеличили известността на църквата Мегалохари /Голяма радост/, като резултатът е,че днес свещената икона е най-почитания поклоннически предмет  на гръцката нация. Четири важни празници се празнуват на това свято място: 30 януари – годишнината от откриването на иконата; 25 март – Благовещение; 23 юли – годишнината от видението на монахиня Пелагия; и 15 август – Успение Богородично”.

   ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

1-ВИ  ДЕН: Отпътуване от София 6:00 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски“ по маршрут: КПП Кулата – Солун – Атина. Пристигане в Атина надвечер. Настаняване. Пешеходна вечерна обиколка на Атина  /ако е достатъчно времето /. Нощувка.

2-РИ ДЕН: Закуска (или сух пакет). Ранно отпътуване от пристанище Рафина за о. Тинос, „ръчно направения остров“ с 800-те параклиса. Пристигане в столицата Тинос. Настаняване в хотел “Tinos Beach” 3*+. Свободно време. Вечеря. Нощувка

3-ТИ  ДЕН: Закуска.Свободен ден за плаж или по желание* целодневна обиколка на част от острова с разглеждане на някои от най-знаковите места. Сутринта отпътуване за Кардиани, селце, което се намира почти в сърцето на Тинос. Кратка спирка и посещение на католическата църква „Рождество Богородично-Киура“.  Следващата ни спирка е в Пиргос, второто по големина селище на о. Тинос и едно от най-красивите, център на производството на мрамор. Свободно време. По пътя преминаваме и покрай селцето Истерниа наричано „балконът на Егейско море“ – фото пауза. Отпътуване за  Колимбитра, един от най-хубавите плажове на остров Тинос. Свободно време за плаж. На връщане ще посетим манастира „Кехровуни“, построен през Х в. и тясно свързан с историята на Тинос. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка

4-ТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание: целодневна екскурзия до о. Миконос.

Тук можете да разгледате снимки от Миконос .

 Свободно време за разглеждане на забележителностите на столицата Хора .Придвижването до остров Миконос е с ферибот и пеша  (автобусът остава на о. Тинос).  Пристигане в главния град на острова, върхов пример за цикладска архитектура – Миконос (или известен още като Хора – наименование характерно за почти всички столици на Цикладските острови). Свободно време. По време на престоя си препоръчваме да видите: кварталът „Малката Венеция“; вятърните мелници, централният площад „Маврогенос“; пеликанът Петрос (талисманът на Миконос и една от забележителностите) – като разбира се той не е един, а са много, ще ги срещнете навсякъде, а може и да ги погалите; Кастро – старата част на града, разположена високо над крайбрежната област. Там може да посетите чудесния Фолклорен музей на Миконос, смятан за един от най-добрите. Вечерта  връщане обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ТИ ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

6-ТИ  ДЕН: Закуска. В 13:30 ч. отпътуване от о. Тинос за Рафина (фериботът акостира около 17:30 ч.). Отпътуване за София. Пристигане рано сутринта на следващия ден.

 

 

ЦЕНИ ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ДАТИ :

 

Цена на човек, за пакет, в лева 22/05 – 28/05/17 24/06 – 29/06/17 21/08 – 27/08/17 18/09 – 25/09/17
  ЕВ цена Редовна

цена

ЕВ цена Редовна цена ЕВ цена Редовна цена ЕВ цена Редовна цена
На човек в двойна стая    565.00    590.00    585.00    609.00    660.00    685.00    565.00    590.00
3–ти или 4-ти възрастен в двойна    550.00    579.00    570.00    590.00    580.00    605.00    550.00    579.00
1 –во дете от 0 до 5.99 години    289.00    289.00    289.00    289.00
2 –ро дете от 0 до 5.99 години    390.00    390.00    390.00    390.00
Доплащане за единична стая    125.00    130.00    185.00    125.00

 ГОРНИТЕ ЦЕНИ ЗА ВАЛИДНИ ПРИ УСЛОВИЯ НА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ С ПРЕДПЛАЩАНЕ ДЕПОЗИТ 50 % ОТ СТОЙНОСТТА НА ЕКСКУРЗИЯТА ДО КРАЯ НА МАРТ.

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен автобус;

1 нощувка със закуска в Атина – хотел Stаnlеy 3 * или подобен;

4 нощувки в хотел  Tinos Beach 3*на база HB (закуска и вечеря на блок маса)

Чадъри и шезлонги на плажа пред хотела безплатно;

Безплатен Wi-fi в хотела на о-в Тинос;

Фериботни билети Рафина – Тинос – Рафина;

Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие  5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;

Пътни, входни и магистрални такси;

Водач през цялото пътуване;

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Обиколка на о-в Тинос – 15 €- възрастен и 10 €  деца до 11.99 г.

Еднодневна екскурзия до о-в Миконос с включени фериботни билети: 28 €- възрастен и 22 €  деца до 11.99 г.;

За осъществяването на допълнителните екскурзии е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от подходящи метеорологични условия!!!

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ СТОЛИЦАТА НА ОСТРОВ ТИНОС – ХОРА:

 

  (36)

Translate »