Преданията, които свързват древногръцката богиня на любовта и красотата Афродита с Лефкада, със сигурност не са случайни – прелестният остров е повече от достоен за нея. Според митовете от Нос Лефкада започва най-краткият път към царството на Хадес – и именно там Афродита иска да сложи край на живота си, след като губи своя любим Адонис. Тя скача в морето, но Персефона – съпругата на Хадес, го моли да прости греховете на Афродита и да я върне в света на живите. Дали има някаква истина в тази история, или всичко е красива измислица, няма значение. Важното е, че и днес всеки стъпил на острова,  може да се почувства като бог, когато бъде запленен от красотата на остров Лефкада, характерен с планинския си релеф в центъра, великолепните гори и вълшебни пейзажи, както и едни от най-добрите плажове в цяла Гърция, разпрострели се по западния му бряг.Ето защо остров Лефкада  е едно истинско бижу в Йонийско море,което трябва да бъде посетено задължително .

 Лефкада е прочута със своите плажове – най-популярни са Егремни, Порто Кацики и Катисма, но има още десетки кътчета, покрити с топъл пясък или обли камъчета, на които можете да събирате тен, и то без да се притеснявате от многобройните туристи, които изпълват изпълват най-известните плажове, особено в летния сезон. Всъщност, ако имате възможност, по-добре да насрочите ваканцията си на Лефкада за малко преди или малко след най-активните и горещи месеци – например през май-юни или септември.

Ние от Туристическа Агенция “ТЕСКО ГРУП“, Ви предлагаме една незабравима мини почивка през май на този великолепен остров само за

259 лв. за 5 дни/4 нощувки и

дата на отпътуване : 23.05.2017г.

 

ВЪЗМОЖНОСТ С ТРЪГВАНЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ГРАДОВЕ :

Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко – Дамарски мост 259 лв. +доплащане 40 лв.
Нова Загора 20:00 часа спирката след кръговото 259 лв. + доплащане 40 лв.
Стара Загора 20:30 часа бензиностанция ОМВ – Славянски 259 лв. + доплащане 40 лв.
Чирпан 21:00 часа централна спирка посока София 259 лв. + доплащане 30 лв.
Пловдив 22:00 часа ОМВ – до хотел „Санкт Петербург“ 259 лв. + доплащане 20 лв.
София 00:30 часа централна автогара 259 лв.

 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО :

 

ПЪРВИ ДЕН
 Отпътуване от гр. Сливен в 19:30 ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост по маршрут Нова Загора – Стара Загора – Чирпан – Пловдив – София – Дпуница – Кулата – Солун – Верия – Козани – Йоанина – Мецово- Лефкада. По път преминаване през град Превеза, разположен на устието на Амбракийския залив. Преминаване през специално изграден в  Гърция тунел под морето (с обща дължина 1570 м).

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане на острова около обяд. Остров Лефкада или наричан още Белият остров, е четвъртият по големина от групата Йонийски острови. От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня – основната суша посредством тесен провлак, а коринтяните допълнително улеснили достъпа, прокопавайки канал.
Настаняване в хотела 3***
Свободно време за почивка и разходка. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание (срещу допълнително заплащане) целодневна екскурзия – Круиз 7-те Йонийски острова. Първата спирка е на световноизвестният с красотата си плаж Порто Кацики. Свободно време за плаж (при позволяващи метеорологични условия) и отпътуване за Кефалония – най-големият остров в Йонийско море, известен с дългите си пясъчни плажове, тюркоазено синя вода и впечатляващи пещери. Време за обяд и разходка. Посещение на остров Итака – островът на Одисей, покрит с обширни площи от маслинени гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени дръвчета. След това круизът продължава към малките островчета Меганиси и Скорпио. Кратка спирка в залива на остров Меганиси за фотопауза при втората по големина пещера в Гърция Папаниколао, използвана като скривалище на подводница по време на Втората световна война. Екскурзията продължава към остров Скорпио – необитаем остров, превърнат в малък частен рай и любовно гнездо от гръцкия корабен магнат Аристотелис Онасис, на който той се венчава със съпругата си Жаклин Кенеди. Там има и малък плаж, който носи името на Мария Калас и който напомня за предишната му бурна връзка с оперната примадона. Следва посещение на остров Мадури, където е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска.Свободно време или при минимум 20 туристи се организира панорамна обиколка на столицата – град Лефкада и туристическа програма: църквата ”Св. Мина”. Свободно време. Следва посещение на манастира “Панагия Фенеромени” в Цокаладес, построен през 1634 г. върху останките на древен храм, създаден в миналото в чест на богинята Артемида.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Янина – най-големият град в Епир и столица на префектурата. Кратка пешеходна обиколка на Янина при която ще видите Цитаделата, величествената синагога, действаща в разцвета на романиотската еврейска общност, но вече затворена, крепостта Иц Кале, където Али Паша построява двореца си -това е бонус от Туристическата Агенция . Отпътуване за България. Пристигане по места късно вечерта.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с автобус 3*** ,лицензиран за международни превози;

пътни и магистрални такси;

3 нощувки със закуски хотел 3 *** на остров Лефкада;

медицинска застраховка

кратка пешеходна обиколка на Йоанина;

екскурзоводско обслужване по целия маршрут;

придружител от Туристическата Агенция

 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Еднодневен круиз 7 Йонийски острова – 30 евро ( минимум 20 туриста);

туристическа обиколка на остров Лефкада – възрастен -10 евро ( минимум 20 туриста);

разходи от личен характер.

 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

цената е валидна при група от минимум 35 човека;

ДЕПОЗИТ 50 % ПРИ РЕЗЕРВАЦИЯ, ОСТАТЪКА 20 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ЗАМИНАВАНЕ

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;

за лица до 18 год., пътуващи с един родител или без родители, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 
ПРОГРАМА НА КРУИЗА :
Обиколка на най-известните плажове и острови в Йонийско море, както следва:
1. Плажовете Порто Кацики и Егремни, като се спира на ЕГРЕМНИ ЗА ПЛАЖ – Свободно време за плуване и снимки. Следва фотопауза на Порто Кацики. Това е най- красивият, спиращ дъха плаж на Йонийско море.
2. Кефалония – най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Спира се във Фискардо (много красиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно свободно време за разходка.
3. Итака – Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина, с магически приказни заливи и плажове.
4. Спира се до Меганиси ( Пещера Папаниколис), която през 1940 г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.
5. Спира се до островите Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) – ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.
6. Спира се до Мадури – остров, известен със своята вечнозелена растителност и на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО МАТЕРИАЛ ОТ ОСТРОВ ЛЕФКАДА :

 

 

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ:

  (100)

Translate »