Римини (Rimini) е град в региона Емилия – Романя и е столица на провинцията Римини. Градът се намира на Адриатическо море, близо до крайбрежието между реките Маречия и Ауса. Населението на Римини е 140 000 жители (по данни от края на 2008г.), а площта му е 134 кв.км. В градът има изобилие от забележителности, които можете да видите.

 

 

 

 

ЛЯТНА ПОЧИВКА В ИТАЛИЯ – РИМИНИ, НА СУПЕР ЦЕНА!
Римини:8 дневна почивка с автобус/вкл.вечери/,само за 475 лв
18.06.2016-25.06.2016
Цена:475лв.

 

 

 

 

Програма:
1 ДЕН 18.06
Отпътуване от Бургас ,Айтос,Карнобат, Сливен,Нова Загора,Стара Загора ,Пловдив ,Пазарджик Плевен в 15:00ч.пред жпг, от София в 18.00 ч. от София 18.30 ч. – Автогара Сердика,  по маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция./1300км.,като се спира за почивки на 2 часа/Има възможност за отпътуване от Варна,Шумен,Велико Търново-срещу доплащане.

2 ДЕН 19.06
Преди обяд пристигане в Словения и посещение на едно от природните богатства на страната – пещерата Постойна. Представлява карстова пещерна система с дължина 27км и предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света. В Постойна живее  най-голямото пещерно земноводно в света./около 2 часа/.Настаняване в хотела около 16:00ч. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН –20.06
Свободен ден.Допълнителна екскурзия до Флоренция.Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН-21.06
Закуска. 7.00 ч. – напускане на хотела. Отпътуване с корабче (40евро)от Пунта Сабиони за Венеция. Пешеходна разходка : площад „Сан Марко“; едноименната Катедрала; Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. По желание посещение на „Двореца на Дожите“ – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време .Връщаме в хотела .Вечеря.Нощувка

5 ДЕН: 22.06
Закуска.  Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за полудневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сан Марино – доплащане 40лв.Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи вСан Марино. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Сан Марино – една от най-малките държави в света: Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, разходка по крепостните стени, от които се откриват незабравими гледки към Адриатическо море. Завръщане в хотела.Вечеря.Нощувка.

6 ДЕН:23.06
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Равена и Болоня Тази цена включва транспорт и екскурзоводско обслужване и не включва такси за вход в музеи в Равена и Болоня. Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на Равена (мавзолея на Гала Плачида, църквата Сан Витале, баптистериото на епископ Неон, които приютяват най-ценните византийски мозайки в Италия – славата на Равена, мавзолея на Данте, базиликата „Св. Франциск”) и на Болоня (разходка до Фонтана на Нептун, Палацо Комунале, Палацо дел Подеста, базиликата “Сан Петронио”, наклонените кули). Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН:24.06
Закуска. Свободен ден за плаж и забавления. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Перуджа и Асизи . Екскурзията се организира при минимум 20 участника. Екскурзията включва разглеждане на живописното градче Перуджа, художествен център на Италия и разходка из Асизи – един от светите градове, където се намира папската базилика „Свети Франциск от Асизи”, главната църква на Францисканския орден, в която е погребан основателят на ордена, Свети Франциск отАсизи. Горната църква е изписана от Джото, считан за първият ренесансов художник, с 28 сцени от живота на Св. Франциск. В тази църква са се венчали цар Борис III и царица Йоанна, в нея е и гробът на царица Йоанна, в чест на която главният булевад на Асизи се нарича „Джованна ди Савоя, регина деи булгари“. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН:25.06
Пристигане в София преди обяд .

 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
*
Транспорт с комфортен туристически автобус
*5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на на максимум 150 метра от плажа
*Водач от фирмата през целия път и по време на престоя
*Медицинска застраховка

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Пътни такси-30 евро/задължително/
Туристическа такса по 2 евро на човек на нощувка
Допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат при резервация

 

 

 

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
*Заявяват се и се заплащат при резервация
Венеция – целодневна екскурзия – 45 Евро

Разглеждане забележителностите на Венеция разходка, до площад „Сан Марко“с едноименната катедрала, двореца на Дожите, разходка до моста Риалто най красивият мост в Венеция,Камбанарията един от символите на Венеция. Свободно време във Венеция. По желание разходка с корабче по Канале Гранде. Връщане в Римини вечерта.

Флоренция – целодневна екскурзия – 45 Евро
Отпътуване от Римини сутринта. Посещение на катедралата „Санта Мария дел Фиоре“ с Купола на Брунелески, Кулата на Джото, площад „Синьория“, църквата „Санта Кроче“. Свободно време за самостоятелна разходка. Следобед връщане в Римини.

Полудневна екскуризя до Сан Марино – 20Евро
Сутринта отпътуване към Сан Марино, най-старата и най – малката Република в света. Туристическа обиколка на забележителностите – Двореца, Катедралата, Трите кули – символ на Републиката и на свободолюбието на малкия народ на Сан Марино. Свободно време за самостоятелна разходка. Посещение на shopping център – Сан Марино е безмитна зона много от стоките са с по ниски цени от Италия. Следобед връщане в Римини.

Полудневна екскурзия до Равена – 20 Евро

Целодневна екскурзия до Болония – 35Евро
Посещение на фонтанът на Нептун – известна ренесансова творба от 1556 г., красивият площад “Маджоре” – сърцето на Болоня, където се намира прекрасната базилика “Сан Петронио”, построена по проект на болонския майстор Антонио ди Винченцо и двете кули – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до известния Университет на Болоня, създаден в края на 11 в. или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия – най-известната картинна галерия на Болоня.

 

 

11

Translate »