Казват, че на земята има две държави след които си различен човек – Китай и Израел. В Китай си като на друга планета (проверено и доказано), а в Израел си най-близо до Бог.

Ние от Туристическа Агенция ТЕСКО ГРУП, Ви каним да се запишете при нас и в края на есента да Ви отведем на едно вълнуващо пътешествие до места с древна история . Елате с нас и нека заедно посетим  Израел и Йордания  .По време на тази екскурзия ще посетим свещения град Йерусалим – свещен за трите религии – християнство, юдеизъм и исляма, Стената на плача, ще се потопим в Мъртво море, в което  не можем  да потънем, ще посетим и крепостта Масада намираща се на върха на скалите до Мъртво море и до нея се стига с лифт, а така също ще станем и хаджии, посещавайки Божи гроб.

И ако сме успели да събудим желанието на пътешественика във Вас, то грабвайте паспорта и тръгвайте с нас , защото цената е повече от специална:

 

 

 

1658 лв за 5 нощувки на закуска + вечеря и

 

 

 

дати на провеждане:

02.11 – 07.11.2018г.

23.11 – 28.11.2018г.

 

                                         ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

 

1 ден – София – Тел Авив/Яфо – Йерусалим – Витлеем

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:10 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:10 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище, където скрити в тесни павирани улички има множество чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни. Заминаване за Витлеем. Кратка панорамна обиколка на Новия Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

 

2 ден – Витлеем – Каср Ал Яхуд – Йерихон – Небо – Мадаба – Петра

Закуска. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан.Йерихон– най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Аленби. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка,представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се откривапрекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умираи е погребантам. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра.Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден – Петра – Шобак – Аман

Закуска.Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра („камък“ на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Обяд в Петра. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман – столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

 

4 ден –Аман – Джераш – Мъртво море – Витлеем

Закуска. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш(древният Гераса) е основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Преминаване от Йордания в Израел през граничен пункт Аленби. Заминаване за Мъртво море– най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.

 

5 ден – Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря. Нощувка.

 

6 ден – Тел Авив– Яфо–София

Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

-самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж;

– летищни такси (253 лв. към 01.02.2018 г.);

– 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;

– 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;

– 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;

– обяд в ресторант в Петра

– екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания

– луксозен автобус с безплатен WI-FI;

– саунд система със слушалки по време на туровете;

– всички трансфери по програмата;

– гранични такси

– всички екскурзии по програмата;

– входни такси за обектите по програмата;

– Сертфикат за хаджийство;

– водач, придружаващ групата по време на целия престой;

– медицинска застраховка асистънс ЗАД „АРМЕЕЦ“ АД, с покритие 10 000 евро.

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

– бакшиши – 30 щ.д. за целият престой (заплащат се на място);

– допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание)

 -нощен Йерусалим – 25 евро

– лични разходи.

 

 

 

 

ТУК МОЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВИДЕО ОТ ЙЕРУСАЛИМ

 

 

 

  (105)

 

 

 

 

 

 

 

Translate »