Като любим на всички гръцки остров, Санторини се отличава с един от най-необичайните егейски пейзажи. Официалното име на острова е Тира, макар средновековното име – изопачено от Санта Ирини, останало от италианците – да е далеч по-широко използвано. Независимо под какво име, това прелестно място е обречено да фигурира във всеки пътеводител за круизи; множество пасажери, които за щастие никога не остават повече от няколко часа, се изсипват на малкия остров през летните месеци. На него има интензивна вулканична дейност (два димящи конуса в потъналата 10 км широка калдера), изказват се и предположения, че  Санторини е това, което е останало от митичната Атлантида.

 

 

 

 

 

 

Остров Санторини
28.04.2016,02.05.2016 и 02.10.2016
4 BB
Хотел Levante Beach
www.levante.gr/
Цена от:449лв.

 

 

 

 

 

 

Програма:

Първи ден: Пловдив  22.00,  София 24.00 от ст.”Васил Левски „
Отпътуване от Пловдив. Преминаване на гръцко – българската граница. Нощен преход.
Втори ден: Пристигане в Атина. Настаняване в хотела. В 14.00 Панорамна обиколка на Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език: Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад “Синтагма”. Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най- богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея “Бенаки” – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Нощувка.

Трети ден: Закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. По желание посещение на гръцка традиционна таверна в жива музика и танци. Нощувка.
Четвърти ден: Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите столицата Тира и градовете Ия, Фиростефани, Акротири и Пиргос. Ще имате възможност да посетите и най – старата и най – голяма винарска изба на острова и да дегустирате чудесните местни вина. /продължителност 8 ч./. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова.Изкачване на острова с магаре, една незабравима атракцията . Връщане в хотела. Нощувка.
Пети ден:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан Неа Камени и горещите извори. За екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./. Връщане в хотела. Вечерта по желание организирана разходка до град Имеровигли, най-високата точка на калдерата, за едно незабравимо изживяване, където ще имате възможност отново да се насладите на спиращият дъха залез. Тръгва се в 17 : 00 часа, продължителност около 4 часа. Връщане в Камари.
Свободно време. Нощувка
Шести ден:    Закуска.Свободно време за плаж и разходка. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира /продължителност 2 ч./ Освобождаване на хотела. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч. Нощен преход до България.
Пристигане в София, Пловдив

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ:

Цена/ Дата Възрастен настанен с двойна стая Цена за трети възрастен Дете до 12 години настанено с двама възрастни
28.04.2016 469 лева

Ограничени места

449 лева 419лева
02.05.2016 459 лева 439 лева 409 лева
02.10.2016 449 лева 429 лева 399 лева

 

 

 

 

Цената включва:
•    Транспорт с луксозен автобус
•    4 нощувки със закуски ( 3 НОЩУВКИ НА САНТОРИНИ И 1 В АТИНА в хотел Oscar 3 *** http://oscar.gr/en/  )
•    Водач – придружител
•    Фериботни билети и пристанищни такси
•    Екскурзоводско обслужване
•    Медицинска застраховка с покритие 2000 евро

 

 

 

 

 
Цената не включва:
•    Такси за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.
•    Допълнителни екскурзии описани  по – долу в програмата
•    Панорамна обиколка в Атина с лицензиран местен екскурзовод на български език 10 евро
•    Гръцка Вечер с традиционни танци с програма и жива музика 25 евро на остров Санторини – богато меню и неограничено количество на местно вино
•    Доплащане за единична стая 100 лева

 

 

 

 

 

 

 

Допълнителни екскурзии:
Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. За тази екскурзия е препоръчително да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
Продължителност: 3 ч.
Цена: 28 EUR с включени фериботни, входна такса за Вулкана 2 евро се заплаща на място.

Еднодневен обиколен тур на Санторини с посещение на Винарна и дегустация на вино.
При тази екскурзия ще посетите градовете: столицата Тира, Ия, Фиростефани. Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини. Винарната е известна и с факта, че посетителите имат възможност да научат повече историята винотопроизводството на острова.
Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най – северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, който е една от големите атракции на острова.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО
Единствения в света подземен музей на виното е разположен на 8 метра под земята и има формата на лабиринт. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини, от 1660 година до 1970 година.
Музеят е създаден от любовта и желанието, от традицията да се произвежда вино, която я има и до днес.
За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 години здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Музеят е бил създаден с ръчен труд, без помоща на тежки машини, тъй като пространството не го позволява. Било е много тясно и тавана е бил много нисък.
Всички инструменти и машини, които ще видите в музея са автентични и редки експонати. Машините, които са работили за миналите поколения, са останали да витаят в пространството.
В музея всички експонати са подредени хронологично. Стадиите на винопроизводството, както и всичкитмашини са в хронологичен ред. Редките експонати от машини и инструменти за винопроизводство, ще върнат посетителя в минала епоха, като обиколката ще приключи в кабинета на създателя на винарната Григориос Куцоянопулос, с всичките му лични вещи и специално бюрото му от 1870 година.
Накрая посетителя ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на три от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки един гост на винарната взима със себе си впечатления от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.
Продължителност: 8 ч.
Цена: 28 EUR с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

Екскурзия до Археа Тира
Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г пр. Хр. И е бил културен център на острова.
Продължителност: 2 ч.
Цена: 20 EUR с включени входни такси.

Екскурзия до Имеровигли, най – високата точка на Калдерата, за посрещане на спиращият дъха залез.
Този град, заедно със стоицата Фира и градовете Фиростефани и Ия, е разположен на Калдерата на острова, със застиваща гледка към вулкана и Егейско Море. Това, което го отличава от останалите градове е, че са намира на най – високата точка на Калдерата и е притегателна сила за много туристи, които искат да се насладят на незабравимия залез на острова на по чаша местно вино.
Цена 8 евро на човек

 

8

Translate »