На Вашето внимание, представяме офертата за празнуване на Коледа в Драма (Drama, Δράμα). Това е град в североизточна Гърция и столица на префектурата Драма. Населението на града е 42 500 (по данни от 2001г.), а площта на префектура е 488,830 кв.км. Изворите на Агиа Варвара образуват невероятен парк в сърцето на Драма. Много подходящо място за разпускане и освобождаване от стреса на градския живот. Ако сте почитател на историческите паметници ще ви заинтригуват археологическия музей (притежава експонати датиращи от 50 000г.пр.Хр.), храмовете Агиа Софиа ( построен през X век) и храма Памегистон Таксиархон, също и зданието Тзиму (старинна сграда).

 

Коледна магия в Драма

Пловдив – Добърско – Банско – Гоце Делчев- пещерата Маара – Драма – Пловдив

Дата: 10.12.16 г.

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

 Цена: от 119 лв

Програма:

 

Ден 1:

Отпътуване от  Пловдив в  07:00 часа. Пътуваме по маршрут Пловдив – Добърско – Банско – Гоце Делчев. Пристигане в с. Добърско. Посещение на уникалната църква “Св.св.Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, която според официалните данни е строена през 1614 година, а според други е от XI век. Тя e обявена  за национален паметник на културата и е един от 100-те туристически обекти. В нея е прочутият стенопис с Исус Христос в ракета. Уникалният й иконостас е дело на прочутите майстори от дебърската художествена школа. Селото е изключително живописно. Отпътуване за Банско. Турстическа обиколка на Банско.Посещение на църквата „Света Троица“, построена през 1835г. В двора й се издига 30 метрова кула с часовник. Посещение на : къща – музей „Никола Вапцаров”; “Велянова къща”-паметник от епохата на Възраждането; къща-музей „Неофит Рилски“, на исторически център „Св. Паисий Хилендарски“ и паметника на Паисий в центъра на града. Свободно време за обяд и за разходка по живописните улички между здрави двукатни каменни къщи-крепости с високи зидове и тежки масивни порти, с дълги стрехи от черна мура. След обед отпътуване за Гоце Делчев. Разглеждане на града. Настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2:

В  8.00 ч закуска в ресторанта на хотела. В 8.30ч. отпътуване за  Драма. По пътя посещение и разглеждане на пещерата Маара (единствената пещера над река в Гърция). Находки от пещерата и района около нея съдържат останки на възраст повече от 30000г, предимно от прародителите на днешните зайци, елени, мечки, вълци, коне и дори носорози и слонове (т.е. мамути). Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитните хора преди повече от 5000г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. Продължаваме за Драма. Пешеходна обиколка в центъра на града: парка с изворите на Св. Варвара и езерата, Стария град,  Църквата “Св. София”, Старата съборна църква и други.  Всяка година, от 2004 насам за Коледа в Драма се издига град в града – Онируполи /град на мечтите/. От 4 декември до 4 януари всички, деца и възрастни, които искат да почувстват духа на Коледа, да повярват в чудеса или просто да получат подаръци, могат да посетят празничното градче. Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. От многобройните магазинчета на Коледния базар се усмихват най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носят аромат на греяно вино и коледни песни, изпълнявани от местите хорове и групи. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности. Тук можете да се насладите на интересни коледни забавления и да опитате някои от специалните местни изкушения. Все пак Коледа е празник за малки и големи и в Драма всеки може да усети коледния дух и да се зареди с много настроение. Местните са приели за своя мисия да Ви зарадват, изненадат и впечатлят. Оставаме Ви свободно време за да се впуснете в това коледното приключение!

Към 16.00 ч отпътуване от Драма за България.

Събрали  много впечатления и коледни емоции пристигаме в Пловдив късно през нощта.

 

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Гоце Делчев ;
 • Посещение на с. Добърско,
 • Посещение и туристическа програма в Банско,
 • Посещение на пещерата Маара,
 • Посещение и туристическа програма в Драма,
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Представител на туристическа агенция

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси на посещаваните музеи и обекти;
 • По желание организирана вечеря
 • Медицинска застраховка за лица до 65г – 3 лв , за лица над 65 г -5 лева

 

Забележка:

10 % отстъпка за дете до 12г настанено в стаята с двама възрастни.

Тук можете да разгледате видео материал от Драма .Приятно гледане :

 

 

 

 

(84)

Translate »