Празнувайте с нас своята Бяла Коледна приказка в сърцето на Сърбия – Белград. Опустошаван 40 пъти в 2300 годишната си история, Белград (Belgrade) никога не успява да събере всички парченца и да заеме полагащото му се място в Европейската аристокрация. Въпреки това, леко раздърпаният му вид с неуморната си живост придава на Белград непретенциозна хубост и правдоподобност.

Всичко в областта между Калемегдан, улица „Кнез Михайлова” и улица „Скадарска” си заслужава да се види и е най-добре да обходите района пеш, това е ядрото на Белград!

Калемегдан някога е бил важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и крепостни съоръжения и помещава няколко кафенета, игрища за тенис и баскетбол, музеи и обсерватория. Разгледайте точката на сливане между Сава и Дунав, както и емблематичната статуя „Победник”.

КОЛЕДА 2016 В БЕЛГРАД

Дати: 23.12.2016 – 25.12.2016

2 нощувки

Цена: от 239 лв.

 

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус;
  • Съответния брой нощувки със закуски;
  • Водач-придружител от туроператора;
  • Екскурзоводско обслужване;

 

Цената не включва:

  • Коледна вечеря;
  • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт, слушалки по време на екскурзоводските беседи и пр.;
  • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

 

 

 

Програма

23.12.2016

04.30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят / 07.30 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07.00 ч. Около обяд – пристигане в Белград. Панорамна обиколка на Белград – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, Народния театър, пл. „Теразие”, крепоста ’’Калемегдан”, пл. „Никола Пашич”, Парламента на Сърбия (Скупщината). Възможност за разходка из Калемегдан (Белградската крепост), за разглеждане на военноисторическия музей, който се намира в самата крепост. Настаняване в хотела. Нощувка.

 

24.12.2016

Закуска. Свободен ден в Белград или факултативна полудневна екскурзия до областта Войводина с разглеждане на Нови Сад и Сремски Карловци – с доплащане 25 лв за възрастни и 15 лв за деца под 18 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 участници. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада пред кметството, католическата катедрала „Света Богородица”, православната църква „Свети Георги”, синагогата. Фотопауза на Петроварадинската крепост – една от най-впечатляващите крепости в Югоизточна Европа, кацнала живописно на един хълм над Дунава на 3 км от Нови Сад. Разходка из Сремски Карловци: Патриаршеския дворец, Съборната църква, Старата гимназия. Възможност за посещение на винарна и дегустация на вина в Сремски Карловци – център на известен винарски район. Завръщане в Белград. Свободно време. Коледна вечеря (с доплащане).  Нощувка.

 

25.12.2016

Закуска. Отпътуване от Белград. Разглеждане на Ниш: пешеходна разходка в центъра на града: площад „Крал Милан“ с паметника на освободителите на града, пешеходната търговска улица Обреновичева, университета, кметството, крепостта. Вечерта – пристигане в България.

 

 

 

Цени на човек в лв според настаняването:

Категория A B C D E
цена на възрастен в двойна/тройна стая 239 лв. 255 лв. 266 лв. 272 лв. 289 лв.
цена на човек в индивидуална стая 289 лв. 373 лв. 316 лв. 297 лв. 374 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 195 лв. 201 лв. 212 лв. 218 лв. 235 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 209 лв. 215 лв. 226 лв. 232 лв. 249 лв.

 

 

ВАЖНО: При нощувки в Белград туристите заплащат градска такса (city tax) в размер на около 1,30 евро на човек на ден. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.

 

 

Допълнителни екскурзии:

Услуга                                                         Цена

Екскурзия до Нови Сад                          25 лв.

Екскурзия до Нови Сад

(за деца до 18 г.)                                      15 лв.

 

 

 

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

 

Хотели в Белград, които ползваме  при програмата:

 

Категория А: Хотел Balkan Garni 3* – разположен в близост до Белградския панаир и парка “Баново Бърдо”, на 10 мин. с автомобил от центъра на града;

 

Категория В: Хотел Rex 3* – намира се в близост до парка „Газела” и едноименния мост над р. Сава, на 20 мин. пешеходно разтояние до катедралата „Св. Сава”, на 25 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 35 мин. от парка Калемегдан и на 35 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

 

Категория С: Хотел Belgrad City 3* – намира се на Савски площад, на 20 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 30 мин. от парка Калемегдан и на 30 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

 

Категория D: Хотел Kasina 3* – намира се на площад “Теразие”, на 5 мин. пешеходно разстояние от централната улица „Княз Михаил”, на 20 мин. от парка Калемегдан и на 15 мин. от бохемския квартал „Скадарлия”;

От видеото по-долу , можете да се запознаете детайлно с Белград .Приятно гледане :

 

 

 

(25)

Translate »