Европейският, ексцентричен по рода си ботуш притежава всичко: папи, художници, полента, любовници, поети, политически глупости и владетели. Прелестната й светлина и пищни пейзажи, изглеждат като изтъкани от романтика, а три-хилядната й история, култура и национална кухня могат да прелъстят всеки един, докоснал се до тях.
Можете да посетите Римските руини, несръчно изделие на Ренесансовото изкуство, настанили се в малки средновековни хълмисти градчета, да карате ски в Алпите, да изследвате каналите на Венеция и да съзерцавате красивите църкви. Естествено, можете да се поглезите с удоволствията на Ла Долче Вита: висококласната храна, виното и неизбежното подновяване и подобряване на гардероба ви.

 

 

 

 

 

 

 

Класическа Италия:
Венеция – Рим – Флоренция
7 дни – 5 нощувки
19.07.2016 – 25.07.2016
Цена: 525 лв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма:  

1 ден: Тръгване от Пловдив в 09:30 ч; София – 11:30 ч. Нощен преход.

2 ден: Сутринта пристигане във Венеция. Туристическа програма във Венеция – площад „Сан Марко”, „Дворецът на Дожите”, Мостът на въздишките, Базиликата „Сан Марко”, Часовниковата кула, мостът „Риалто”. Вечерта – настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо. Нощувка.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Рим през Верона. Разглеждане на Верона (Арена ди Верона, къщата на Жулиета, пл. „Бра”, пл.”Ербе”). Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела.  Нощувка.

4 ден: Закуска. Закуска. Разглеждане на Колизеума (отвън), Форо Романо (отвън),  хълма Капитолия, пл. “Венеция”.  Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър”. Свободно време. Нощувка.

5 ден: Закуска. Разглеждане на пл. “Навона”, Пантеона,  фонтана Треви, пл.
“Испания”. На обяд –  отпътуване за Монтекатини Терме. По пътя – едночасов престой в Пиза в  Двора на чудесата  (Катедралата, баптистериото и наклонената кула). Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 ден: Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата – пантеон Санта Кроче (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици  – с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в галерията, която е около 15  евро,  се плаща на място, посещението се организира при минимум 15 участника (местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата). Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат
ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения.
Отпътуване за Словения. Нощувка в Постойна.

7 ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Цената включва:
* Транспорт с луксозен автобус
* Една нощувка в областта на Венеция – Лидо ди Йезоло или областта на Тревизо
* Две нощувки в Рим
* Една нощувка в Монтекатини Терме (Флоренция)
* Една нощувка в района на Опатия
Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди
* Разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Верона, Пиза, Рим, Флоренция
* Водач-придружител
* Медицинска застраховка

 

 

 

 

 

 

 

 

 Цената не включва:
* Двупосочен билет за корабче във Венеция – 18 €
* Ватикански Музеи – 20 € (закупуват се предварително)
* Такси за вход в музеи, градски транспорт
* Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден)
* Градска такса в Лидо ди Йезоло, Рим и Монтекатини Терме
* Слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 € на човек)
* Посещение на галерията Уфици с ексурзовод на български език – 60 лв. ( при 25 плащащи)

 

 

 

32

Translate »