Венеция  е град в Северна Италия и е столица на автономния регион Венето. Градът се простира на площ от 412 кв.км. Самият град включва 118 малки острова, които образуват Венецианската лагуна в Адриатическо море. Соленоводната лагуна се простира между устията на реките По и Пиаве. Градът е разделен на по – малки части наречени сестиери: имената им са Канареджио (Cannaregio), Дорсодуро (Dorsoduro), Сан Поло (San Polo), Санта Кроче (Santa Croce), Сан Марко (San Marko) и Кастело (Castello).

Венеция е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция – има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички – Канале Гранде има над 170 красиви сгради датиращи от XIII до XVIII век.

 

 

Карнавалът във Венеция – Италиански Ренесанс

Маршрут: София – Венеция – Болоня – Пиза – Флоренция – София

Екскурзия с автобус

5 дни

Дата: 11.02.2017 г.

 Цена: от 379 лв./човек.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
 • 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
 • Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод
 • Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
 • Пешеходни разходки в Болоня и Пиза
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания “Армеец“
 • Екскурзоводско обслужване

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел – 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)

 • Посещение на „Двореца на Дожите“ с местен екскурзовод
 • Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод
 • Двупосочен билет за корабче до Венеция
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
 • Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
 • Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет) на човек
 • Входни такси за църквата „Санта Кроче“ (6 EUR), двореца „Пити“ (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан  Джовани (15 EUR) във Флоренция.
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

 

 

                                                                       ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ден.

София – Венеция

         12.30 ч. – отпътуване от София от площад „Александър Невски“, 13.00 ч. – Автогара „Сердика“ но маршрут Белград – Загреб – Любляна – Венеция.

2 ден.

Венеция

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад „Сан Марко“ с едноименната катедрала и Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста „Риалто“. Свободно време за участие в карнавалните шествия във Венеция, част от тържественото откриване по Канале Гранде или по желание: посещение на „Двореца на Дожите“ с местен екскурзовод – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден.

Венеция – Болоня – Пиза – Флоренция

Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад „Маджоре“, където се намира базиликата „Сан Петронио“, и двете кули „Асинели“ и „Гаризенда“ – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

4 ден.

Флоренция – София

Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. – отпътуване за Флоренция – необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата „Санта Мария дел Фиоре“; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад „Синьория“ с „Палацо Векио“ и църквата „Санта Кроче“. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – „Мостът на златарите“, дворецът „Пити“ и градините „Боболи“. По желание: посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела – необходимо е ползване на местен и градски транспорт.19:00 ч. –  отпътуване за България.

5 ден.

София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад „Централна гара“ и площад „Александър Невски“ следобед.

 

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая със спалня включено в цената
Двойна стая с отделни легла включено в цената
Двойна стая за комбиниране включено в цената
Допълнително легло в двойна стая включено в цената
Единична стая +75 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

·         Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!)          от 66 г.      45 лв.
от 26 г. до 65 г.   59 лв.
от 6 г. до 25 г. 45 лв.
·         Посещение на галерия „Уфици“ с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица до 25 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!

 

от 26 г.  59 лв.
от 6 г. до 25 г. 35 лв.

 

·         Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията)

 

     24 лв.
·         Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!       0 лв.

 

·         Ползване на двойна седалка от един турист       265 лв.
·         Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)       24.90 лв.

 

·         За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.   0 лв.

 

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти   10 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители   25 лв.

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

 1. За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
 1. Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
 2. Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
 3. Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!

 

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 

 

 

(3)

Translate »